Nejste přihlášen/a.
Zajděte na důchodové oddělení OSSZ místně příslušné Vašemu bydlišti. Jen upozorňuji, že předběžné výpočty důchodů nejsou povinností referentek OSSZ, je to jejich dobrá vůle (mají spoustu jiných povinností a výpočet udělají po domluvě a ne na počkání).
Můžete se i objednat v elektronickém systému na konkrétní hodinu.
Mě jí odmítli spočítat, řekli, že jedině na centrále v Praze a to je na objednání a počítají zejména problematické důchody, ne jen pro to, že se chci rozhodnout, kdy jít. Tak jsem využila soukromou firmu, která se tím zabývá a po netu mě paní za 1500,- udělala rozvahu, kolik to dělá a kdy je pro mě jít nejvhodnější. Počítá se to totiž po čtvrtletích, stačí jít o den dřív a už tratíte i 500,- měsíčně. Předčasné důchody se krátí a tak je každá stovka dobrá. Udělala mě přeheld, kolik to dělá během těch 3 let a já si vybrala dle svojí rozvahy. Sice to něco stojí, ale je to spolehlivé, výpočet opravdu odpovídal výpočtu při odchodu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.