Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může být člověk sebevědomý, když mu nevěří?

Od: sanfran odpovědí: 4 změna:
Může být člověk sebevědomý, když mu nikdo nevěří? Když se s nikým nestýká? Popřípadě máte s tím někdo nějaké zkušenosti?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Člověk může mít sebevědomí (podst. jméno) nebo být sebevědomý (příd. jméno, přívlastek). Nemůže být sebevědomí. Člověk může být sebevědomý i v případě, že se s nikým nestýká.

Sebevědomí souvisí se sebedůvěrou, nemělo by záviset (hlavně nebo jenom) na tom, jestli člověku věří jiní.

(Odpověděla jsem jenom obecně. Možná by nebylo od věci otázku upřesnit.)

hodnocení

1x

S někým se určitě stýkáte. Nežijete nikde ve skále jako hermit. A myslím si, že i ten a možná právě ten, má velkou dávku sebevědomí. Jinak by to nezvládl. S osamělostí, nemá sebevědomí co dělat. Ale něco jiného je, když se jedná o člověka, kterému nikdo nevěří. To může být někdo, kdo je nespokojen sám se sebou a se svým životem a jeho vlastní život mu připadá nezajímavý a všední. Takový člověk si může začít vymýšlet historky, které nejsou pravdivé, jen aby k sobě přitáhl pozornost. To se mu může na určitý čas i podařit, ale nebude to trvat dlouho a pravda vyjde najevo a pak mu lidé přestanou věřit a dokonce už ho ani nebudou poslouchat, protože to budou považovat za ztrátu času. A ten je v dnešní době drahocený. Takovým lidem se říká mytomani. Ale jsou i takoví, kteří to opravdu umí a dokáží oblbovat lidi hodně dlouho. Sama jsem měla s jednou takovou osobou tu čest. A odhalila jsem to až za několik let. A pak to byla katastrofa, protože takový odhalený člověk, je strašně mstivý a může být hodně nebezpečný. A je lepší se mu raději vyhnout. Pro mne to bylo docela těžké, protože to byla kamarádka, kterou jsem znala 20 let a měla jsem ji ráda i tak. Ale začala mi hodně škodit. A nejlepší na tom je, že jsem to neukončila já, ale ona. Když pochopila, že jsem ji prokoukla, měla ze mne strach a obávala se, že bych mohla společným známým, lecsos objasnit a uvést na správnou míru. Tak mne prostě ona, ze svého života vymazala. Ale já na ni často vzpomínám a i když vím, že je nebezpečná, pořád k ní mám vnitřní, hezký vztah. Ale to ona samozřejmě vůbec neví a asi se to už nikdy nedozví. Škoda.

hodnocení

0x

Jak může člověk vědět, že mu nikdo nevěří, když se s nikým nestýká?

hodnocení

0x

Mít zdravé sebevědomí znamená hlavně věřit sám sobě. Pokud se s nikým nestýkáte z důvodu, že trpíte nedostatkem sebedůvěry, je možnost začít to řešit s odborníkem. Psycholog by Vám mohl pomoci s tímto problémem. To se nestýkáte s lidmi ani ve škole nebo v zaměstnání?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]