Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrátit se,nebo to vzdát

Od: barbinka* odpovědí: 26 změna:
Zdravím. Ráda bych se poradila,znala názor, zkušenosti,ač vím,že rozhodnutí je jistě na mně. Mám přítele,se kterým jsem šest let. Máme skoro dvouletou holčičku. Náš vztah nezačal nijak hezky. Přítel chtěl abych zhubla,hned se k němu nastěhovala, diktoval co se dalo. Ja hledala zaplatí za ex přítele,tak jsem se podřizovala a ve všem vyhověla. Ale pak jsme spolu začali žít a tak nějak se to trochu uklidnilo. On občas cholericky vylitnul,jinak jsme spolu docela hezky žili. Tedy do práce,z práce,doma večeři a televize,o víkendu nějaká akce, výlet. Já odstřihla veškeré kamarády,změnila práci. Byla jsem spokojená. Pak jsem otěhotněla. Miminko jsme si přáli. Po porodu se vše změnilo,nebo spíš jsem to víc viděla,víc se to rozkrylo. Samozřejmě pro oba to byla nová"zkušenost",změnil se nám život. Přítel mi ale začal diktovat,kam můžu, nemůžu s malou,začal jezdit na nákupy,abych nemusela s malou,ale kupoval většinou jen co bylo v akci. Umělé mlíko (bohužel jsem nekojila)vybíral spíš podle ceny,než kvality,ale vše jsme brala,myslí to dobře a kdyžtak mlíko si koupím "ze svého". Já mu z mateřské dávala 4.000 právě na to jídlo,on platil hypotéku a výdaje za byt. Kolikrát na mě vylitnul,ale vše jsem omlouvala a odpustila,vždy se večer omluvil a slíbil,že se polespi. Vše jsem přisuzovala tomu,že jsem přecitlivělá,on vše myslí dobře a bohužel jeho bratr spáchal sebevraždu před narozením naší dcery,tak jsem chápala,že je plný bolesti. Nepije,přestal dokonce kouřit,je zodpovědný. Jeho výlevy se ale začaly stupňovat a to opravdu kvůli prkotine. Pribouchnul mě do ledničky,začal mi nadávat občas a dokonce vyhrožovat ve vzetku,že mi ji napálí. Já opět pláč a on omluvy a že je na všechno sám a musí se starat atd.,opět jsem vše omlouvala,ale byla úplně zničena. Neužívala jsem si ani dcerku,rozjel se mi exem a šíleně jsem zhubla. To,když jsem chtěla s malou za kamarádkou,nebo za maminkou,které bydlí 20 km,neexistuje. Zmanipuloval mě takovými frázemi,že jsem si opět říkala,jak můžu být tak zlá a sobecká,že chci někam jet,když on chodí chudák do práce,na nákupy a já jsem vlastně doma. Koupili jsme parcelu a začaly stavět dům. Tím začalo doslova peklo...šíleně na mě řval,když jsme něco řešili,pak opět omlouval,to křičel i na malou,paknho to mrzelo. Moje mamina k nám mohla jen když jemu se to hodilo,nebo abych s ji šla s malou ven,že na tohle není,ale bude rád,když dorazí. Museli jsme prodat byt a nastěhovat se ke tchýni,než se dostaví dům. S tchýni výstupy kvůli opravdu zase blbostem,ale to jsem čekala a říkala si,je to všude. Ale přítel pritvrzoval. S kým si píšu,kde jsme,co celý den děláme,v pět doma až dorazí z práce,abych mu ohřála jídlo. To už tedy bylo předtím. Rohlík málo namazany,slanina příliš tlustá atd.(to vše ale probíhalo už předtím). Můj strach už z něj sílil,ale říkala jsem si opět, starosti se stavbou atd.kdyz na mě zařval a diktoval co musím,zařvala jsem,že na mě takhle křičet nebude...on se na mě zadíval a hnusně opakoval,chceš mě srat?!a že za vše můžu já,všechno zkurvim,kazím mu den,jen když jsem naštvaná,na všechno seru,on je ten nejlepší. Vyvrcholilo to,když kvůli misce pro malou na mě naprahnul,že by nejradši rozkopal ten můj zkurvenej ksicht a příště mi ji fakt napálí. Na malou řval,ať už drží hubu,plakala,že má hlad a měla strach z něj. To už se ani neomluvil jelikož jsem nebrečela. Sjel mě za to,že nebudu chodit se sousedkou nikam ven,pokud o tom nebude vědět. Po víkendu jsem ho opustila. On začal brečet,slibovat, vyhrožovat atd. Do toho jsem zjistila,že jsem těhotná,ve třetím měsíci. Potratila jsem. Byla jsem v nemocnici zničena a psala mu to,jen aby věděl,kde je dcerka,že se neozvu ten den,že jdu na zákrok a malá je u babičky,mojí maminy. Místo aby mě podpořil,začal co si to dovoluju ji dávat hlídat,že i on je zákonný zástupce a myslím jen na sebe. (Ráno mě doktorka vyšetřila a hned poslala do nemocnice. Přítel dělá daleko,než by přijel,tak ji hlídala mamina,která ji má ráda,malá taky).rikala jsem ať přijede klidně k nám a může s ní být. On mi na to psal,jakto,že nedostanu nějakou potratovou pilulku a musím na zákrok a posílal mi zprávy z internetu,jaky je operační postup,nebo ambulantní. Hrozný. Nakonec přijel,s dcerkou šel na hřiště. Ona je na mě hrozně fixovaná, stačí,když jdu na záchod a běží a brečí. Řekl,že pokud se nevrátíme obě,buď si ji odveze,nebo podá žádost na předběžné opatření a chce střídavou péči. Uteklo pár dní a dohodli jsme se,že k nim budu jezdit s malou od čtvrtka do neděle a zdytek týdne budeme u naší maminy,pokud to tak půjde zatím. Malá holka má ráda,už se k němu i víc má a on ji má také rád. Chová se teď mnohem lépe,ale já mám k němu prostě odpor a některé chování vidím že nezmění a já ho nepřijmu. Teď ten dům k tomu rozestavěný. Stále mám pocit,že bych se měla vrátit kvůli malé a rodině,že se napraví časem. I já už nejsem taková plačka a dávám mu někdy až tvrdý díl. Bojím se,jak pak to bude s dcerkou,když si ji budeme střídat...nevím co mám dělat. Když jsem u nich,jsem úplně sevřená. Když dostaví dům budeme bydlet kousek od sebe,může maličkou vídat klidně denně.

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

chachn
hodnocení

9x

co resite?

chcete zit s cholerickym agresorem a manipulatorem, ktery vam diktuje co smite a co nesmite? smula je ta, ze s nim mate dite, tudiz ho mate privazaneho k noze do konce zivota, zmenit to muze pouze jeho vybuch a nasledne vezeni.

za me: nikdy mu nedejte duvod, aby si myslel, ze vas muze ziskat zpet. reste s nim pouze termin ohledne male a pouze veci ohledne male. cokoliv mimo prechazejte, jako by to nerekl. taky doporucuji pri kazdem setkani mit svedka a dusledne na tom trvat, idealne se s nim vubec nestykat a predani ditka nechat na babicce. a shromazdovat dukazy o jeho agresivni povaze... to vam v budoucnu muze pomoci u soudu

barbinka*
hodnocení

Moc děkuji. No,asi to budeme muset řešit tedy soudně. Já tady s ním být nechci a malá je zatím na mě dost fixovaná,to on ví. Ač mu ji nechci brát.

hodnocení

8x

dá se dělat jediné

najít si nové bydlení a okamžitě toho agresora opustit *palec*

iz*
hodnocení

7x

Barbínko, tomu, co jste zde popsala, se říká domácí násilí. Někdy (velice zřídka) se dá řešit → v případě, že násilník a manipulátor pochopí, co dělal, a chce své jednání a chování změnit. Musel by ale "chtít sám od sebe" a musel by na tom intenzivně "pracovat". Myslím, že Váš partner by ani nepřipustil, že je něco špatně u něj.

Poradím Vám obrátit se na Bílý kruh bezpečí (bkb.cz → tel.: 116 006) nebo na některou občanskou poradnu v okolí. A kvůli dcerce se obraťte na OSPOD, který by v řízení o svěření dítěte do péče stejně Vaši dceru zastupoval před soudem. Všichni jmenovaní Vám pomohou nebo poradí zdarma.

hodnocení

6x

Také zdravím. Chápu, že chcete brát ohledy na dítě, ale pokud se k Vám partner chová tak ošklivě, není to pro dítě dobré, vyrůstat v takovém prostředí. Nenechte se ponižovat, ani sebou manipulovat, ani se vydírat. On se chová agresivně i k dítěti a to se může stupňovat. To, že on něco chce, neznamená, že toho také docílí. Když to nepůjde dohodou, nechte rozhodnout soud komu svěří dítě do péče a jak upraví styk s druhým rodičem. Pokud nejste v takovém vztahu spokojená Vy, nebude ani vaše děcko.

barbinka*
hodnocení

Moc Vám děkuji za reakci. Také dost trefné. Dcerka už teď se vzteká,když se mě dotkne a já vlastně nechci a citim odpor.(asi jsem neměla ani přistoupit na ty dny tady u tchýně) Nebo,když mu něco řeknu,vyjede opět,ale ne už tolik a pak se chválí,jak to všechno zvládnul a jak už je vlastně v pohodě a snaží se.

hodnocení

5x

Píšete, jak je na nás zlý, ale pořád ho omlouváte a nakonec máte dilema, jestli se k němu vrátit přesto že máte k němu odpor. Zkuste se zamyslet, přijde Vám to normální, takové uvažování? Teď se chová lépe, protože jste odešla a jeho cílem je, abyste se vrátila. On jiný nebude, bude to horší a Vy budete jeho oběť. Pokud to hodláte snášet Vy, tak prosím, ale berte ohled na své dítě.

barbinka*
hodnocení

Moc Vám děkuji. Asi si to nechci přiznat a zase jsem udělala krok zpátky. Možná už dva. Ale vystihl jste to nejspíš přesně. Děkuji ještě jednou.

idanova*
hodnocení

3x

Zdravím. Nemáte lehkou situaci. A měla jste velkou smůlu, že jste natrefila na takového sobeckého, bezohledného hulváta. To není partner ani otec. Nenechte sebou už dál manipulovat. Nenechte si namlouvat, že vše "špatné" je z vaší viny. Jste citlivá a submisivní, on to zneužívá k výlevům svých frustrací. A těch frustrací a komplexů se nezbaví nikdy. To určuje jeho osobnost. Já bych ho nikdy nenechávala s malou o samotě. Jaká střídavá péče? Časem se k ní začne chovat jako k vám. Může jí to velmi poškodit psychicky. Já bych se obrátila na psychologa a poradila se s ním, jak malou ochránit. Jestli se k němu chcete vrátit a udělat to ne proto, abyste vy měla chlapa, ale kvůli malé, tak právě kvůli ní od něj utečte co nejdál. Praxe bývá taková, že čím víc takový chlap slibuje a tím se vlastně ponižuje, tím větší vztek to v něm zanechává. A za to se pak mstí. Pokud se člověk chce hezky chovat, tak se tak chová. Ale pokud se chová jako hajzl a slibuje, zůstane u slibů. A jak vás dostane k sobě, má vyhráno. Myslete na to, že pak bude mít v ruce velkou zbraň - vaše dítě. Tak abyste obě nestrávily celý život na kolenou. Ida

chachn

naprosty souhlas, chtel jsem ve svem prispevku tez dodat, ze nejlepsi by byl soudni zakaz styku s vama a deckem pro nej, ale toho pujde tezko docilit. kazdopadne nelelkujte a zacnete konat pravnicke kroky k tomu, aby vas a decko smel co nejmene ovlivnovat. tezke je, ze tyto typy lidi se umeji ze vseho dobre vykecat, proto jsem zminoval dukazy o jeho agresivite a tyranii, bez nich, ci beze svedku toho nejspis mnoho nezmuzete... vasi dcerce nejsou ani dva roky, tudiz budte bez obav, pokud se vam podari ho vymazat z vasich zivotu, mala si na nej v pozdejsim veku nevzpomene a verim, ze on o ni ma zajem jen aby vas dale manipuloval, nejdemu mu o ni

barbinka*
hodnocení

Máte naprostou pravdu. Když jsme spolu,opravdu se snaží být pozorný a k malé se chová teď skvěle a věnuje se jí. Ale cítíme,jak se drží zuby nehty když mu odseknu,nebo odporuju a to se opravdu nezmění. Cítím to stejně,kdybych se vrátila,spadne opět klec. Už mi píše jak by si mě vzal a jak by chtěl druhé dítě co nejdřív. Myslím na dceru především a nechci ji brát otce. Ptá se na něj třeba když někam odejde,když jsme u něj,ale když jsme spolu u naší maminy,ani se nezmíní.:(samozřejmě on má vždy řeči,jak je sám z rozvedené rodiny atd., prostě ví jak na mě...ano,čím více slibuje, ponižuje se.obcas mi to i zdůrazní,jak se nebude snažit do nekonečna a pak se sprajcne...

sebod*
hodnocení

3x

Barbínko (*ee*). Přečtěte si. co jste napsala v dotazu. Čtěte to tak, jako by to ale psal někdo jiný. Co byste takovému člověku odepsala. Asi ať se rozejde. Kecy typu :"Dělám to kvůli dětem" jsou na nic. Dítě první vycítí, že to za nic nestojí. A jestli se Váš přítel (manžel) bude opravdu snažit, dokáže být jiný třeba celý rok, tak se k němu vraťte. Hned ale ne. A když budete momentálně oba rozumní, tak malá bude mít jak mámu, tak tátu.

barbinka*
hodnocení

To bych si přála, abychom byli rozumní...on ale říká,že se jistě nedomluvíme a pokud ji bude moct vídat minimálně,vždy to úplně...

vernon
hodnocení

3x
Choval se k tobě špatně už od začátku. Proč jsi to přehlížela a tolerovala?
Pozdě bycha honit, když už s ním máš dítě. Teď už jen zachraň co se dá. A podle toho co jsi napsala, to s návratem k němu nemůžeš myslet vážně...
P.S. Chlap co se takhle chová k ženský, by potřeboval pověsit za koule do průvanu. Já svou drahou polovičku nosím skoro na rukou, v životě bych se na ní ani křivě nepodíval...

fialka2
hodnocení

2x

Nějak nechápu, že sama nejlépe víte jaký partner je a neustále ho omlouváte. Ohledy na dítě Vás tzv. brzdí. Proč jste vůbec si dítě pořídila, když víte, že je rapl? Jestli Vám tloukli hodiny a honem jste chtěla dítě, je to zásadní chyba. Rozhodně s takovým manipulátorem se nedá žít a bude Váš život ještě třeba horší. Teď je dítě, což je pro něho zbraň proti Vám. Rychle z toho svazku, ani u tchýně apod., na dům se vylašlete

a jedině se soudem rozdělit zda návštěvy ano-ne. Máte život před sebou, není to Váš manžel, tak dělejte něco rozumného. Jinak přijdete o nervy a kus života, nevyřešíte vůbec nic při okecávání a omluvách. To už je asi taková povaha.

Jste třeba velmi hodná, ale naivní a hloupá, promiňte.

barbinka*
hodnocení

Moc děkuji. I s Vámi souhlasím. vyrůstala jsem ve stejném svazku,moje mamina taky a svému otci a manželovi se obětovala. Můj táta už nežije,chlastal a zabil se v autě. Její otec stále žije a ona žije stále pro něj,ač to byl despota,tyran atd.sileny. já to vše vím a máte pravdu...sypu si popel na hlavu,od zacatku to bylo špatně,ale strach,ten mě stále provází...strach,že někomu nevyhovuje,nebo mě odmítne..strach,že se nezavděčim všem, zůstanu sama...ale asi nebýt dcery,jedu v tom dál a vůbec to neřeším,pokud mi rozumíte. Teď musím vzít zodpovědnost za sebe i dceru do svých rukou a postavit se tomu. Vybrala jsem si sama a teď musím čelit důsledkům... díky
vernon
Přeju hodně štěstí!

hodnocení

2x

A co chcete Vy? Chcete být celý život ponižovaná a časem i bitá? Jenom kvůli dcerce? Ženská vzpamatujte se a Utíkejte ,,za hory,za doly,,! Jednou vám vaše dcera poděkuje,pokuď zůstanete,tak vám to bude později do smrti vyčítat.Nevěřte že se napraví,naopak,bude to horší a horší.

liska5
hodnocení

2x

Střídavá péče funguje pouze tehdy, když si rodiče dítěte v pohodě dohodnou pravidla, spolupracují, bez problémů komunikují a vycházejí si vstříc. Podle toho, co píšete, by bylo absurdní, abyste se střídavou péčí souhlasila. Až se bude jednat o dítěti, tak bych ten Váš text přiložila pro představu, kdo je ten, co trvá na střídavé péči. On se teď polepšil, protože cítí, že byste s děckem mohla odejít. Jak budete zase dlouhodobě spolu, tak to bude nanovo. Nevím, jestli by tady něco zmohla návštěva psychologa v partnerské poradně. Takový typ chlapa se do poradny jen tak dotlačit nedá. Vám by ale mohli poradit.

m123*
hodnocení

0x

Myslím si, že už jste zde před časem psala a rady byly stejné jako teď. Nic jinýho než to co bylo psáno před tím už zde asi nevykoumáte. Vše je jen na vás. Buď se neustále budete vracet do role oběti a nebo KONEČNĚ hnete zadkem a začnete jednat. Začněte si konečně vážit sama sebe a toho bezohlednýho despotu pošlete někam.

Je plno bezplatných právních poraden a i na OSPOD vám jistě nějakou poradí. Hlavně buďte otevřená a za nic se nestyďte, oni tam toho už slyšeli dost i horších situací a budou dělat vše pro dobro hlavně vašeho dítěte.

Už včera bylo pozdě abyste začala jednat.

chachn
Na ospod bacha, cetl a slysel jsem, ze tam moc mozek nepouzivaji, takze je mozne, ze diky vychytralosti manipulatora, by mohlo dite skoncit v jeho rukou. Udela z matky psychotickou nestabilni labilni stvuru (uz ted je naprasky a on nejspis vi, jak ji par slovy vykolejit) a pekelne dilo je dokonano...

hodnocení

0x

Už vám tady dobře poradili, jen pro další, aby se poučili. Pokud začnu chodit s někým a ten chce, abych zhubla, tak hned mi bude jasné, že to není chlap pro život a hledá jen někoho, koho bude buzerovat. Takže holky pozor, požadavkem na hunutí to začíná a domácím násilím to končí.

barbinka*
hodnocení

Lépe bych to asi neshrnula..
chachn

no jo, to mate nejspis pravdu. blbe je, ze zenske se ukazou az po svatbe *zed**haha* (berte s nadhledem)

ajad
hodnocení

0x

sliby chyby.Bude slibovat hory doly a za chvíli to bude zase při starém.Měla jste utect hned na začátku.Všechno bych sbalil a utek k mámě nebo jinam.S takovým bzukem to nemá budoucnost,jedině zničený nervy a zdraví do smrti

ajad

V krajských městech jsou bezplatné právnické poradny.Najít na internetu a vše VŠE! řešit s nimi.I preventivní opatření proto němu protože nebude nečinný a bude určitě dělat vše proti tomu i podrazy

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]