Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Existuje kněz bez vzdělání?

Od: clovek* odpovědí: 9 změna:

Existuje křesťanská církev, ve které farář nepotřebuje mít VŠ vzdělání?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

2x

A bavíme se křesťanství. Jsou i jiné círve, ale tady to nefunguje jako v Americe nebo i v Simsponech, že si Homer založí vlastní církev a udělá ze sebe kazatele.

doplněno 20.08.18 12:32:

Tak třeba husiti jo. Cituji:

Pro kněžskou službu je nutné dosáhnout hodnosti magistra na Husitské teologické fakultě nebo srovnatelné teologické fakultě po složení doplňovacích zkoušek z husitské teologie

ccsh.cz/...

clovek*
hodnocení

U katolíků to nejde, to vím, ale co třeba husiti nebo evangelíci?

iz*

I duchovní evangelické a husitské církve musejí mít odpovídající vzdělání. Leda zkusit odjet do nějaké "divočiny" a tam si založit vlastní církev. Ovšem pozor, abyste neskončil "na talíři".

majsterjoe*
hodnocení

0x

Určitě ano, základním požadavkem není ukončená VŠ, ale hlavní je věk, pokřtění, a víra v boha a celibát (jinde to jde i ve svazku manželském). Maturia je základ a předpoklad je další studium na teologické fakultě. U biskupa je VŠ teologická podmínka.

více na www.katolik.cz

doplněno 20.08.18 12:08:

Pokud nejsi člověkem, který se pohybuje od ranného dětství v církevní škole, pak rozhodně krom maturity potřebuješ neotřesitelnou víru v Boha. Celibát není pro každého, ikdyž si někdy každý řekne že to problém není.

clovek*
hodnocení

Celibát? To už mají snad jen katolíci. Já myslel jakoukoliv křesťanskou církev.

clovek*
hodnocení

Já myslel, jakože když jsem třeba věřící dělník a chci se stát nějakým "pokrokovým knězem", tak jestli mi stačí devítiletá ZŠ a pokřtění. :)

iz*
20.08.18 12:20

Nestačí.

iz*
hodnocení

0x

Ne, neexistuje křesťanská církev, v níž by kněz nemusel mít vysokoškolské vzdělání. A předpokládám, že příslušné vzdělání musejí mít duchovní všech církví (nejen křesťanských).

hodnocení

0x

Zeptejte se Vašeho kněze, zda byste mohl dělat pomocníka kněze a přitom si školu vystudovat. Samozřejmě pokud máte jen základní školu, bude to dobrodružství na 10 let.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma víra v boha

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]