Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit strachu z lékařů

Od: zlatarybka odpovědí: 6 změna:

Je to opravdu obtěžující, zvláště když má člověk zdravotní problém a je nucen lékaře navštívit. Děkuji za rady.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nepřipouštět si ho. Myslet na to, že jsou to také jen lidé, kteří Vám s Vaším problémemem pomohou. Od toho jsou to lékaři. Není se čeho bát, na zdravotní problémy a pacienty jsou přece zvyklí.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, zřejmě trpíte "syndromem bílého pláště" - ovšem, pod tím pláštěm je zase jen člověk (i když často arogantní a pacienta kárající). Ona se ta chvilka v ordinaci dá vydržet a myslet si o tom lékaři můžete své (nebo si najít hodného). Jinak, "můj" praktický lékař i sestra ordinují "v civilu" a plášt zřejmě ani nepoužívají - je to příjemnější a jako doma . Zdravím!

P.S. V ordinaci komunikujte, ptejte se a nečekejte jen jako ovce.

tomasberanek*
hodnocení

1x
Ja to mnel se zubaři, cca 10 let jsem tam nechodil, az jsem fakt musel,tak jsem tam byl 2x za mesic cca pul roku v kuse,od te doby se tlucu do hlavy ze jsem tam nesel hned a tet mi navsteva zubniho nedela problém

iz*
hodnocení

0x

Zkuste to několikrát s doprovodem, až si zvyknete, zvládnete to už sama.

zlatarybka
hodnocení

Máte pravdu. Holt člověk musí v životě bojovat.

sissa

Mám to taky, jakmile vlezu do čekárny zvedne se mi tlak, mohu si 100x říkat , že o nic nejde, ale v tu chvíli si neporučím.

Všechny rady výše jsou zbytečné, řekla bych, že toho se nezbavíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]