Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plavání po 16hod

Od: plavec6 odpovědí: 11 změna:
Chci se zeptat zda se mažete se opalovacím krémem po 16h když jdete plavat do bazénu venkovního?
Děkuji.
Nebo je to potřeba se namazat? Když člověk plave ve vodě?
Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pokožku je nutné chránit zejména mezi 11 a 14 hodinou. Po 16 hodině by se měli chránit lidé se světlou pokožkou (tzv.keltský typ). Pokud má někdo pokožku středomořského typu a je již opálený, pak v pozdním odpoledni není ochrana nutná. Teplota vzduchu samozřejmě na riziko spálení nemá žádný vliv.

A těch 11 - 14 hodin, popř. 16 hodin je SELČ nebo SEČ nebo GMT nebo jaký? Uvědom si, že toto ohraničení časem je více než orientační! Teplota vzduchu s tím opravdu nesouvisí, protože její vliv je minimální

chachn

kdyz je slunce nejvyse ;)

hodnocení

1x

ÚV záření není vidět, ale září i když se zdá že svítí sluníčko málo... Z životní zkušenosti mazat!

hodnocení

0x

Promiňte mi mou odpověď: Namazat se můžete, třeba slivovicí, ale to pak nelezte do hloubky!

Jinak mi není jasné, co by měla mít 16 hodina společného s mazáním opalovacím krémem. To není o hodině, to je o momentálním počasí. Mazat se před vstupem do vody je vcelku nesmysl. Vykoupejte se, osušte se a oschněte a pak se namažte. A je jedno, jestli je 11 hodin nebo 17 hodin, podstatné je, zda svítí slunce naplno, popř. i jaká je teplota vzduchu. Samozřejmě univerzální návod neexistuje:-D

hodnocení

0x

Záleží, jakou máte pleť, jeli světlá a opalujete se do červena, mažte se vždy, když sluníčko praží bez ohledu na hodiny. Jsem od jarního sluníčka hned snědá, do bazénu na zahradě se nemažu, mám již "podklad". Avšak neležím u bazénu hodiny, jen chvilku, abych oschla.

72mona3*
hodnocení

0x

Z vlastní zkušenosti vím, že se dá spálit mnohem lépe v bazénu, než vedle něj. Voda vás pocitově ochladí, takže máte pocit, že se neopalujete. Ale sluníčko prochází i vodou. Takže bych se mazala. Rozhodně. A záleží na typu přípravku, některé jsou voděodolné, jiné méně. M.

doplněno 19.08.18 18:37:

Chachn - bude na tom něco. Podle mě voda sluneční záření přitahuje (mokrá kůže) a stejně tak se i záření odráží od vodní hladiny, takže schytáme větší dávku.

chachn

nevim jestli je to jen kec, ale ve vode slunicko pry opaluje dokonce intenzivneji

majsterjoe*
hodnocení

0x

@72mona3 Z vlastní zkušenosti vím, že se dá spálit mnohem lépe v bazénu, než vedle něj.

Kapky vody působí jako lupa, tedy intenzita slunečního záření na lidskou pokožku je větší

72mona3*

Můžeme ještě hovořit o kapkách, když je kůže celá mokrá? ;)

majsterjoe*

jasnačka. Pro sluneční paprsky je to drobnost, nic. čím více vody, tím pomaleji pokožka usychá a pokožka se opaluje.

*slunce*

Slunce je neřád. V zimě ho vyhledáváme a v létě někdy předním utíkáme.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]