Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, objednal jsem v lidl eshopu fůru položek. Jednu z nich za 800Kč, bych potřeboval vrátit do 14 dnů. Mám právo na vrácení této jedné položky? Pokud ano, jak napsat takové dílčí odstoupení od smlouvy? Samozřejmě, že jim tam mohu napsat, zavolat... atd a poptat se. Mě ale zajímá, zda podle zákona na tohle dílčí vrácení právo mám nebo nikoliv nebo prostě je nezbytně nutný souhlas prodejce?
@katakomb - Mě ale zajímá, zda podle zákona na tohle dílčí vrácení právo mám nebo nikoliv
Možná by stačilo si přečíst, co uvádí Lidl lidl-shop.cz/...
Kupující má, v souladu s občanským zákoníkem, právo odstoupit od kupní smlouvy (nebo její části týkající se části zboží), a to bez uvedení důvodu.
Zbytek si přečtěte na odkazu - je to delší.
Odpověď přece znáte. Nepředpokládám, že jste nakoupil, aniž byste si před nákupem pročetl obchodní podmínky, s nimiž jste odesláním obejdnávky souhlasil...
Klidně ji vrať s odkazem na využití 14denní lhůty. Zákon nikde nehovoří o tom, že musíš vrátit celou zásilku, pokud jde o jednotlivě účtované položky.
@mot, @majsterjoe: A co z toho plyne? Že lídlácký e-shop není seriózní a vstřícný k zákazníkovi. Tedy nepoužívat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.