Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrácení části zboží do 14 dní?

Od: katakomb odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, objednal jsem v lidl eshopu fůru položek. Jednu z nich za 800Kč, bych potřeboval vrátit do 14 dnů. Mám právo na vrácení této jedné položky? Pokud ano, jak napsat takové dílčí odstoupení od smlouvy? Samozřejmě, že jim tam mohu napsat, zavolat... atd a poptat se. Mě ale zajímá, zda podle zákona na tohle dílčí vrácení právo mám nebo nikoliv nebo prostě je nezbytně nutný souhlas prodejce?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

@katakomb - Mě ale zajímá, zda podle zákona na tohle dílčí vrácení právo mám nebo nikoliv
Možná by stačilo si přečíst, co uvádí Lidl lidl-shop.cz/...

Kupující má, v souladu s občanským zákoníkem, právo odstoupit od kupní smlouvy (nebo její části týkající se části zboží), a to bez uvedení důvodu.

Zbytek si přečtěte na odkazu - je to delší.

iz*
hodnocení

3x

Odpověď přece znáte. Nepředpokládám, že jste nakoupil, aniž byste si před nákupem pročetl obchodní podmínky, s nimiž jste odesláním obejdnávky souhlasil...

katakomb
hodnocení

Ha, ještě jsem nečetl obchodní podmínky, kde by se o vracení části objednávky psalo. Lídl to jistě napsáno v OP má a vy mi to nyní tady, jak vás znám ocitujete., když už to zmiňujete, bude to tak. Díky předem.

Dnes 16.30 - koukám, že to nejsou jenom OP, co nečtete ;)

katakomb
hodnocení

OK jedubabičko, máte tam dva body +.

hodnocení

2x

Vrátit jen část lze v Lidlu bez promlému (navzdory některým rádcům). Přímo ve formuláři je kolonka, kde vyplníte, kolik kterých položek vracite.

doplněno 18.08.18 18:32:

Mimochodem, ten ošklivý Lidl umožňuje odstoupit od kupní smlouvy do 90 dní a zboží pak vrátit do dalších 14 dní.

rrewq
hodnocení

0x

Z logiky věci je tato zákonná ochrana přímo určená na vrácení jen toho zboží, které mi nevyhovuje.

hodnocení

0x

Klidně ji vrať s odkazem na využití 14denní lhůty. Zákon nikde nehovoří o tom, že musíš vrátit celou zásilku, pokud jde o jednotlivě účtované položky.

doplněno 18.08.18 16:02:

@mot, @majsterjoe: A co z toho plyne? Že lídlácký e-shop není seriózní a vstřícný k zákazníkovi. Tedy nepoužívat*bzum*

mot
pletete se, zakon hovori o odstoupeni od smlouvy bez udani duvodu do 14 dnu. ne o odstoupeni od casti smlouvy. takze podle zakona nejde vratit cast objednavky. realita je samozrejme jina.
mot
je seriozni a vstricny k zakaznikovi. jenom jsou zakaznici az nezdrave rozezrani a chteli by jen vsechna prava, ale zadne povinnosti...

majsterjoe*
hodnocení

0x
Vubec neres, vem co potřebuješ vrátit, zajdi do lidlu a bez řeči ti to proplati
doplněno 18.08.18 15:57: @mot nepříjemné překvapení. To jsem od lidlu nečekal. Takže poštou. Ale vratit lze i jednu vec z objednavky pochopitelně.
mot
z eshopu nejde vratit v prodejne
mot
maji vraceni zdarma pres ppl shopy. takze pohoda.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]