Nejste přihlášen/a.
Zdravím, zajímá mne Váš názor. Na mém pozemku u silnice stojí sloup na telefonní kabel. Teď jsem zjistil že si jedna reklamní společnost na něj umístila tabuly s reklamou ( cca 100x60cm) Podle mne na to nemají právo, ikdyž nejsem vlastník sloupu, Co myslíte?
Dobrý den, myslím si, že rozhodovat o svém majetku (jeho využití) může jeho vlastník - a to Vy nejste. Takže, je to záležitost majitele sloupu a té společnosti. Toho majitele sloupu můžete o té reklamě informovat a buď to je s jeho vědomím nebo není (a zase je to jeho věc, jak to bude řešit, ale ne Vaše). Zdravím!
To není pravda. Vlastníkem pozemku je tazatel. Pokud sloup není veden jako samostatná stavba v katastru (což patrně není), ale je zřízen na pozemku vlastníka jen na základě věcného břemene (podle zákona se to jmenuje služebnost), musí majitel strpět činnost, pro kterou bylo věcné břemeno zřízeno (typicky vedení inženýrské sítě), nedává mu ale povinnost strpět na svém pozemku jiné činnosti (například činnost reklamní).
a kdopak je na pozemek pustil? pokud nikdo tak právo nemají a myslím že i spoje by byly proti, ono se pak na sloup špatně leze
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.