Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
rád bych se zeptal zda-li si mohu do svého daňového přiznání za rok 2009 uplatnit slevu na vyživovanou manželku, i když podniká, ale bohužel se ztrátou. Tzn. že její příjmy byly více než tuším těch 68.000,-, ale výdaje byly vyšší než příjmy.
Děkuji
nechci být zlá ale proč manželka podniká když z toho nic nemá? Víte zkušenost praví, že podnikatelé si odepíší co se dá , jen aby nemuseli platit daň. Myslím si, že pokud příjem byl vyšší než 68 000 tak nárok na odpis nemáte.nakonec já jsem v ID-ZTP a neodepíše si manžel ani korunu.
Nechcete být zlá, ale jste.
Ne každému se podnikání vyplatí a nám se jednoduše nevyplatilo. Přišli jsme o spoustu peněz a s podnikáním končíme.
Rád bych poděkoval za odpověď, ale není za co.
Vy jste rozený klaun. Sama žijete vyloženě za peníze pracujících lidí a osočujete někoho, že si něco odepíše. Vaše drzost a hloupost je zřejmě nekonečná (že by ID na hlavičku?).
lukasvanek-no myslím, že za Vaše peníze určitě nežiju, mám pocit, že spíš vy žijete z apanáže rodičů. To, že jsem vážně nemocná a nikoliv na hlavu(mám VŠ) tak za to opravdu nemůžu.V mé blízkosti je dost podnikatelů kamarádů a tak to, že se odepisuje kde co mám tak říkajíc z první ruky.Mimochodem jsem nikoho neosočovala, chápu, že pokud to legislativa dovoluje byl by podnikatel blázen kdyby toho nevyužil.Ale zdá se Vám správné-zaměstnanec daně zaplatit musí a podnikatel ne.Pak to tak vypadá, že podnikatelé chudáci nemají na placení výživného na děti a td.
Dobrý den,
je to podle zákona o daních z příjmů,
§ 35ba(1) Poplatníkům uvedeným v § 2 se daň vypočtená podle § 16, případně snížená podle § 35, 35a nebo 35b za zdaňovací období snižuje o částku
a) 24 840 Kč na poplatníka,
b) 24 840 Kč na manželku (manžela) žijící s poplatníkem v domácnosti, pokud nemá vlastní příjem přesahující za zdaňovací období 68 000 Kč;...
-
Jedná se tedy o příjem, nikoliv o zisk. Musely by být příjmy, tedy fakturace, nižší, než uvedená částka. Tedy pokud by tam samozřejmě nebyly ještě i další příjmy, kdy by se to pak dále snižovalo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.