Nejste přihlášen/a.
Piji kávu bez cukru ale vždy si k němu dám něco malého, sladkého. Jenže to jsou kalorie navíc.
Nejde mi tolik o to, aby to bylo něco zdravého, jako spíš nekalorického. Jen ne proboha ty polystyrenové chlebíčky. To vrže v ústech. Jinak je mi celkem jedno co. Nemusí to být nutně ani sladké. Máte nějaký nápad?
Dobrý den, ke kávě patří maximálně sklenice čisté vody - vše ostatní je zlozvyk, kterého by se měl člověk zbavit (cukrátko či cigárko). Takže, káva, voda a později třeba jablko. Zdravím!
P.S. Zdravý pamlsek je asi protimluv .
Ringo, nejlepší by bylo naučit se pít tu kávu bez "přidaných hodnot" . Ale chápu to. Dříve jsem to neměla, ale čím jsem starší, tím víc nějak "mlsním". Ale já jsem disciplinovaná v jídle, tak se udržím celkem lehce. Ale i tak jsem si v poslední době zvykla po obědě a zrovna s tou kávou, sníst něco sladkého. Objevila jsem takové sušenky, jmenují se "Oreo". Jou celé černé a jsou spojené nějakým krémem. V balení jich je 14 kousků, celkem 154 g. 100g 480 kcal a 2014 kj. Takže já sním k té kávě maximálně dva kousky a mám dost. Chuť na sladké to zažene. Ale chce to tu disciplinu! Nesežrat celé balení
. Klidně bych to dala, ale vím, že nesmím, protože nechci být tlustá na "tři prsty"
. A ještě poslední rada. Tu kulatou sušenku nestrčit do pusy celou najednou, ale ukousnout si z ní celkem 2x. A nerozkousat a nespolkonout ihned, nýbrž nechat v puse rozpustit a pomalu vychutnat tu sladkost. No, a máte to...! Tak to dělám já. Fakt.
Tak tak, trošku mlsu ke kafi nevadí. Jen né kávu hned po obědě, to bývá častá chyba. Tam má být odstup.
No to moje kafe je neškodné. Je to spíše obarvená voda . Nesnáším silné, tak si dělám takovou "curifindu" s příchutí toho kafe a vlastně si ráno udělám litr do termosky a to pak během dne popíjím. Ale nabídnout to nikomu nemohu
. A také u mne návštěva nikdy kafe nedostane, protože já ho jinak udělat neumím. Kamarádka si nosí v hrnečku svoje z domova a ostatní, co bydlí daleko, to moje "kafe" teda nechtějí. Takže já žádné zdravotní problémy kvůli té černé vodě nemám. Ale teď jsem se podívala na internet, proč teda ne tu kávu po obědě. A samozřejmě jsem tam našla plno článků, které vysvětlují proč ne a popisují jak to škodí. A abych pravdu řekla, tak tomu moc nevěřím. Ono je totiž dnes na tom internetu spousta "vševědů", kteří napíší co všechno škodí a mnohdy jeden názor odporuje tomu druhému. Káva po obědě a zákusek se podávala celá staletí a lidé si s tím nelámali hlavy a nešťourali a nehledali žádné zdravotní problémy. Ale kdo hledá, ten najde něco všude a ve všem.
Ale i já piji tu mou curifindu víc jak hodinu po obědě. Ale to proto, jelikož dříve na ni nemám chuť. Ale nenapadlo mne specifikovat přesný čas, protože se tím nezabývám a pro mne to je prostě kafe po obědě. Takže to vlastně dělám dobře, aniž bych o tom věděla.
Já si dávám mandle, fíky, datle. Jen takovou hrstičku denně ke kafíčku. To jsem zmenšila, stačí piccolo. Pak člověk tolik sladkého k tomu nesní. Jsou v tom kalorie, a dost, ale zároveń tolik potřebné minerály! To se raděj budu hýbat, abych nemusela počítat kalorie. Pro mne je podstatné, že jsem na stará kolena zdravá, zdatná a nekazí se mi zuby. K čemu by mi byly nějaké nekalorické uměliny. Ty nemají tu důležitou přidanou hodnotu.
Souhlasím s Benem.
K čemu nějaké prázdné kalorie?
Vezměte si jablko,hrušku,jahody,maliny,borůvky...Zkrátka jakékoliv ovoce,je v něm cukru až dost.Nakrájejte na kostičky a
přidejte lžičku medu.
Výborná záležitost. A ještě můžete dát třeba skořici,ještě lepší
Chutě jsou různé, mám ráda ke kávě banán, je to divné, ale vyhovuje mi to. Slabá káva s banánem je moje snídaně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.