Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hledani prijmeni

Od: gjkzh odpovědí: 10 změna:
Dobry den, zjistil sem ze me prijmeni je v ČR jen 7x z toho 4 sme v Brne. Na internetu sem nasel v kterych krajich se vyskytuje, napadlo me poslat jim dopis jestli ti lide nejsou rodina ale nevim zda ceska posta dopis doruci kdyz znam jen prijmeni a mesto?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Obávám se, že přicházíte tak o 100 let pozdě. Rakousko-uherská pošta podobné adresy zvádala.

ido
hodnocení

2x

Stačí zeptat se na poště,jestli by takový dopis doručila. Ale i tak to můžete zkusit a na dopis nezapomeňte uvést i svou zpáteční adresu.V případě nedoručení se vám dopis vrátí zpět a vy potom nemusíte přemýšlet,jestli dopis někomu došel-nedošel. Určitě tam pošta na obálku dopíše nějakou poznámku,proč nemohl býti dopis doručen.

liska5
hodnocení

1x

Ještě bych koukla na facebook. Ale určitě bych nejdřív zadala to příjmení a vyhledat. Pak se může vyskytnout třeba na výsledkové listině nějakého běhu, nebo jako autor nějakého článku, či že zahajoval výstavu jablek, že prodává něco, podniká a má IČO...Tak by se mohlo najít jméno, případně další indicie. Zkusil jste i ženskou verzi toho příjmení.? Na jednoho/ jednu možná natrefíte a ten by Vám odhalil další vztahy. Já takhle hledala spolužáky ze základky. Jedné osobě stejného příjmení jsem pak napsala a byla to příbuzná hledaného. Škoda, na tohle byli dobří Spolužáci. Ještě by se dalo kouknout do starých Zlatých stránek, jestli někde nejsou.Tam to bývalo s adresou. Nebo,a to je dost odvážné, když máte město, do místních novin dát inzerát, že pořádáte sraz lidí toho příjmení, ať se ozvou na toto / vaše uvedené/ číslo. Co když?!

hodnocení

1x

Podle mne tohle pošta nedoručí.

Ještě snad pokud ta osoba bydlí na vesnici nebo v malém městě, tak tam si dopis adresáta najde. Pokud jsou to ale desetitisícová města, tak si neumím představit způsob doručení.

Když tam nenapíšeš ulici, tak to asi nedoručí.

Často tady padne rada: kontaktuj obecní nebo městský úřad a požádej je o pomoc buď s upřesněním adresy nebo s doručením dopisu. To je asi nejlepší cesta.

hodnocení

1x
Česká pošta? - je v rozvratu *bum*. Obec 2600 obyvatel, každý týden jiné přespolní pošťačky, taktéž i ty co sedí na poště. Volávají mi lékaři, jestli jsem se přestěhoval - vrací se jim lékařské zprávy jako nedoručitelné. Bydlím 70 let na stejné adrese. Před domem zastaví dodávka České pošty a ve schránce papír - balík na poště, případně balíček před vraty ( a já doma). Mladší uživatelé se hledají přes Facebookjá vyhledávám přes rejstřík podnikatelů

iz*
hodnocení

0x

Já bych to zkusila, podle mne minimálně ty tři v jiných krajích zvládne i dnešní pošta.

nikdo*
hodnocení

0x

Určitě to zkuste. maximálně vyhodíte pár korun za známku, když se to doručit nepovede.
Moje švagrová, je podle internetu poslední toho příjmení v ČR. Stará panna, bezdětná, jak se říká. Její rod vymře po přeslici.

m123*
hodnocení

0x

Určitě bych to zkusila. Žen mýho příjmení taky moc není, ale zrovna v ulici kde bydlím taky jedna je. Docela pravidelně dostávám její poštu. Třeba tam kam budete psát jsou lepší pošťáci než tady.

A ještě mě tak napadlo, že je vás třeba víc, ale v tabulkách to není. Moje kamarádka si vzala chorvata a mají spolu dvě děti. Kluk v tabulkách je, ale dcera ne.

hodnocení

0x

Takhle jsem kdysi, když jsem s PC začínala, se doklikala do roku 1 760, do kostela ve vesničce, ze které pocházel můj otec a která nebyla tehdy ani na mapě. Do archivu farního úřadu kostela, ve kterém byl pokřtěn můj předek Jiří, se stejným příjmením. *sok* Zadala jsem do seznam.cz příjmení otce a vylučovala nesmysly. A nakonec jsem zjistila, že všichni se stejnými jmény jsme příbuzní a naši předci, byli 2 bratři, kteří přišli ze Sibiře. Bylo to hodně zajímavé hledání. Uvědomuji si pravdu o rčení o slepém kuřeti. *alene* Věřím, že mezi jmény na seznam.cz, budou i firmy s vašim jménem a s kontakty.

djsk
hodnocení

0x
Adresy najdete na katastru ale chce to trpělivost, už jsem prohledala 2 menší města a našla jsem co jsem hledala.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]