Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co napsat na fakturu

Od: torrrent* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

5.5.2015 jsem si založil živnost v Praze.

Na faktuře uvádím větu: "Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 05.05.2014 u Magistrátu města Prahy.

Nyní jsem se přestěhoval a přepsal sídlo podnikání do Mělníka mám tedy na faktuře zaměnit Prahu za Mělník nebo jak toto řešit?

Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jurajjuraj*
hodnocení

2x

13 roku tohle na fakturach neuvadim a nikdy problem nebyl, ani pri kontrole s financaku a zivnostenskeho, a to se divali i na to jak vypadaji moje faktury

pokud to chce odberatel je to neco jineho, mas tam mit napsane to kde si proste zaregistrovany, pokud ses s prestehovanim prehlasoval i na jiny magistrat tak to zmen, pokud to zustalo stejne tak to nech tak

torrrent*
No ja problem taky nikdy nemel az ted ze to po me chteji. Kvuli nejakemu auditu. A mam tam nechat puvodni datum registrace nebo jej zmenit na datum provedeni zmeny?
joudic*

ja 15 a taky mam za sebou uz kontroly

jurajjuraj*

pokud si nemenil registraci tak nic nemen na tom co mas napsane, i kdyby ses prestehoval na druhy konec republiky pokud mas stejnou registraci tak se nic nemeni

joudic*
hodnocení

0x

na fakture uvadite sidlo firmy... ta vase veta o rejstriku je jako nalepka na zadnim skle auta: Zakoupeno 3.5.2005, STK do 6.8.2019

torrrent*
hodnocení

Ovsem neco takoveho by se uvadet melo. Navic to mam na toto pozadavek od odberatele

hodnocení

0x

NOZ § 435

(1) Každý podnikatel musí uvádět na obchodních listinách a v rámci informací zpřístupňovaných veřejnosti prostřednictvím dálkového přístupu své jméno a sídlo. Podnikatel zapsaný v obchodním rejstříku uvede na obchodní listině též údaj o tomto zápisu včetně oddílu a vložky; podnikatel zapsaný v jiném veřejném rejstříku uvede údaj o svém zápisu do tohoto rejstříku; podnikatel nezapsaný ve veřejném rejstříku uvede údaj o svém zápisu do jiné evidence. Byl-li podnikateli přidělen identifikující údaj, uvede i ten.

Pokud jste změnil nejen sídlo, ale i zápis v ŽR, budete uvádět nové údaje.

torrrent*
Takze nove uvadet Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 15.8.2018 u Magistrátu města melnik.
Tedy s novym datumem kdy probehla zmena?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]