Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
5.5.2015 jsem si založil živnost v Praze.
Na faktuře uvádím větu: "Fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku od 05.05.2014 u Magistrátu města Prahy.
Nyní jsem se přestěhoval a přepsal sídlo podnikání do Mělníka mám tedy na faktuře zaměnit Prahu za Mělník nebo jak toto řešit?
Díky
13 roku tohle na fakturach neuvadim a nikdy problem nebyl, ani pri kontrole s financaku a zivnostenskeho, a to se divali i na to jak vypadaji moje faktury
pokud to chce odberatel je to neco jineho, mas tam mit napsane to kde si proste zaregistrovany, pokud ses s prestehovanim prehlasoval i na jiny magistrat tak to zmen, pokud to zustalo stejne tak to nech tak
NOZ § 435
(1) Každý podnikatel musí uvádět na obchodních listinách a v rámci informací zpřístupňovaných veřejnosti prostřednictvím dálkového přístupu své jméno a sídlo. Podnikatel zapsaný v obchodním rejstříku uvede na obchodní listině též údaj o tomto zápisu včetně oddílu a vložky; podnikatel zapsaný v jiném veřejném rejstříku uvede údaj o svém zápisu do tohoto rejstříku; podnikatel nezapsaný ve veřejném rejstříku uvede údaj o svém zápisu do jiné evidence. Byl-li podnikateli přidělen identifikující údaj, uvede i ten.
Pokud jste změnil nejen sídlo, ale i zápis v ŽR, budete uvádět nové údaje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.