Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dostat dědictví

Od: alexander odpovědí: 8 změna:
Dobrý den můj otec umřel v loni červenci a na Slovensku žil je to slovák a chci se zeptat dozvěděl sem se o jeho smrti teprve včera. A prý závěť nebyla a prý mě jako dědice hledali ale nenašli a tak zdědila vše jeho žena dá se s tím něco ještě dělat abych dostal část dedictví nebo už to nejde děkuji Alexander

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Slovenský občanský zákoník detailně neznám - ale velké rozdíly co do dědictví v něm snad nebudou.

Spojte se s notářem, který dědictví vyřizoval a zajímejte se o znovuotevření řízení.

alexander
hodnocení

Děkuji vím jen co jsem se dozvěděl tak cislo spisu a akorad vím kde se to bylo a to prý na soudě jinak nic nevím.

hodnocení

0x

Jestli znáte sídlo soudu, tak vám podle čísla spisu jméno notáře sdělí - možná i kontakt. Nikdo jiný vám nemůže poradit a pomoci.

Ještě taková drobnost - před projednáním s notářem nikomu nic nepodepisujte. To není podezíravost, ale pouhá opatrnost.

alexander
hodnocení

Tak děkuji moc za radu. :)

id
hodnocení

0x

Také je možnost, že dědice nikdo nehledal neboť nebylo co dědit. Běžné vybavení domácnosti starší 5ti let do dědictví nejde. V tomto případě notář kontaktuje pouze člověka, který vypravoval pohřeb. To byla asi jeho žena. Náklady na pohřeb se odpočítávají z dědictví a je možné, že nic nezbylo, proto vás nikdo nekontaktoval.

alexander
hodnocení

Právě že sice závěť nebyla ale vím tehdy ze otec měl rodinný dům a bylo hodně co dědit pravě že.

mot
hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @ladinpraha z důvodu porušení pravidel poradny. ]

ertl
hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @ladinpraha z důvodu porušení pravidel poradny. ]

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]