Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exekuce celé výplaty

Od: verka333 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, prosím vás o radu, mám exekuce, nastoupila jsem po mateřské do práce a exekutor mi vzal celou výplatu, na účet mi nepřišla ni koruna, vůbec nevím co mám dělat, jak se mám domoci aby mi nechal nezabavitelnou částku?

Dluhy chci spaltit, proto také pracuji, vydělávám přes 20 tisíc čistého, takže pokud by mi nechal alespoň 9000 přežila bych, ale takto nemám ani na jídlo, ani na bydlení.

prosím poraďte. děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

3x

no, jestli teda máte exekuce a peníze si necháváte posílat na SVŮJ účet, tak jste blázen. Takže ještě jednou : účetní provedla srážku ze mzdy a měla někam poslat zbytek peněz určených Vám. To Vám měla poslat na Váš účet? Tam nic nepřišlo? Nebo přišlo a na účtu už byl exekutor? Jestli druhá možnost, můžete vybrat dvojnásobek životního minima (něco málo přes 6000 Kč). Jestli účetní poslala VŠECHNY Vaše peníze exekutorovi, tak žádejte nápravu po ní. Vás nemusí zajímat, že ona udělala chybu. S exekutorem si to potom musí vykomunikovat ona sama.

iz*
hodnocení

2x

Exekutor Vám ze mzdy nic vzít nemůže. Srážky na exekuci provádí zaměstnavatel, který se přitom musí řídit platnými předopisy (nemůže Vám strhnout celou mzdu). Já bych se obrátila na mzdovku a trvala na nápravě (nebo alespoň mimořádné záloze).

hodnocení

1x

Podle exekučního řádu máte dostat nezabavitelné minimum (kolem 6000) a 2/3 ze zbytku (asi 8,5 tisíce), zbytek si vezme exekutor (vychází 4,5 tisíce). Nedostat nic je někde chyba.

hodnocení

0x
To ji zaměstnavatel poslal celou exekutorovi? Jaký prac. poměr máte?
verka333
hodnocení

Mám klasický pracovní poměr, nejsem brigádník. Myslíte, že to mám teda řešit s exekutorem, nebo na mzdovce? Koho mám o ty peníze žádat?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]