Nejste přihlášen/a.
To mě bohužel v tom rozrušení nenapadlo, stejně s ním není řeč. Ten člověk neguje každej argument. Možná by byla lepší domluva s jeho manželkou (podnikají spolu), ale výpověď jsem sepisovala s ním. Kamarádka mi radí ještě ho kontaktovat a pohrozit mu, ať hezky upraví tu výpověď.. Jenže se obávám toho, že by místo toho stejně raději narychlo sesmolil nějakou smlouvu pro tu kolegyni (ale ani nevím, zdy by ji podepsala, protože ji už to tam taky štve a chce odejít), hlavně by z toho měla pak problémy i ona, kdybych to někam nahlásila.. a jí škodit nechci, Naštěstí spousta lidí ví, co je to za typ zaměstnavatele, takže ten paragraf nějak přežiju. Že dříve či později najdu lepší práci se také nebojím, ale tu hygienu bych na ně ráda poslala.
klidně bych ho napráskal na inspektorát bezpečnosti práce,živnostenský úřad a jinam.Takovýhle podnikavci,ne podnikätelé jen zkouší,co lidi vydrží a dřou z nich kůži.A dokud budou držet hubu tak takovýhle zmetci tady budou neustále.Chce to se ozvat na příslušné úřady.To je právě ta hloupá česká povaha,držet hubu a krok a ničeho si jinak nevšímat a hrabat si na svém písečku.Pak to tady vypadá jak na divokém západě a když chce vláda zvýšit minimální mzdu tak tihle mizerové řvou nejvíce včetně Hospodářské komory,která se těchto vydřiduchů ještě zastává
Kde hlásit? IP, ČOI, SOS, HS ... Nebylo však na místě tohle řešit v době trvání pracovního poměru? Tehdy ti pracovní podmínky a zdraví zákazníků nevadily? Teď, kdy bys měla mít zcela jiné starosti, to pouze zavání touhou po pomstě. Pomstít se zaměstnavateli za svoje vlastní neadekvátní jednání.
Nemusela, snášela jsi to dobrovolně, nikdo tě nenutil tam zůstávat.
Dobrý den. Nechápu, proč se chcete mstít za svoji vlastní chybu. A ještě když už jste tam skončila. Porušila jste pracovní kázeň, tak se zaměstnavatel zařídil dle toho. Způsobila jste mu svým jednáním škodu? Pokud to prokáže a bude ji na Vás vymáhat soudně, může se Vám to prodražit. Pokud jste měla výhrady k zaměstnavateli, proč jste u něho pracovala? Kamarádka Vám radí vydírat zaměstnavatele? I z toho byste mohla mít ve finále malér. Nedoporučuji se řídit takovými radami. Klidně se obraťte na Státní úřad inspekce práce, ale to jste mohla udělat i jako zaměstnaná, pokud Vám jde o nekalé praktiky zaměstnavatele.
Nechci se mstít za svoji vlastní chybu. Asi jste si můj úvodní příspěvek nepročetla důkladně. Svoji chybu uznávám, bohužel jsem to dlouhé měsíce dělala tak, jako většina lidí, kteří jsou rádi, že mají stálou práci a tiše trpí chování zaměstnavatele. Jenže když se to ve mě za ty měsíce nahrodmadí a ještě přijde ta poslední kapka v tom, když je mi nejvíc zle fyzicky i psychicky, tak holt někteří lidí nejsou v takových situacích schopni uvažovat logicky, s chladnou hlavou. Ten ušlý zisk, který mi chce zaměstnavatel strhnout z platu má být údajně za to, že zboží už nebude čerstvé. Že se ten den kvůli mě a kolegyni neprodalo. Realita je taková, že v reálu nás normálně "nutí" prodávat nečerstvé zákusky... Jedná se konkrétně o cukrárnu. Tam to funguje tak, že kolikrát když vrátíme cukrářce nějaké zákusky s tím, že už nejsou čerstvé, tak ona nám oponuje, že je nemůže dát do odpisu, protože jí pak zaměstnavatel vynadá, když má moc kusů v odpisech. Takže kolikrát ty zákusky jen lehce povrchově upraví, aby vypadaly jako nové. Do opisu jdou až tehdy, kdy jsou tak hnusné, že by nám už je nikdo nekoupil. A my je prostě musely prodávat, neexistovalo, abychom je odepsaly, když byly třeba "3-4" dny staré. A on teď chce řešit s právníkem ušlý zisk.. Když jsem zaměstnavateli sdělila tento fakt, že on tu řeší pár zákusků, které stejně nevyhodí, ale ještě x dní uskladňuje, tak na to opáčí, že to není jeho starost, že to si máme vyřídit s cukrářkou. Jenže ta zas tvrdí, že on si něpřeje, aby je vyhazovala, když jdou ještě "opravit".. tak už pak člověk neví, kde a co má s kým řešit.
Já jsem popravdě ráda, že už nebudu pracovat v tomhle prostředí, nejde ani tak o mstu - Já měla tu vůli si ještě se zaměstnavatelem v klidu promluvit a nějak se dohodnout, ale když to z jeho strany nešlo, tak ať si na něj ta spravedlnost také posvítí.
@znechucena - A on teď chce řešit s právníkem ušlý zisk..
A představte si, že ho možná i vyřeší - ve váš neprospěch.
Asi takto.
Takových "udání" od bývalých zaměstnanců přichází na úřady mnoho. Pokud má někdo cukrárnu a zaměstnance, tak všechny vyjmenované státní instituce si tam stejně "podávají" dveře.
Takže přijde kontrola, nalezne nějaké nesrovnalosti(musí vykázat nějakou činnost) a dají nějakou pokutu, aby podnikateli alespoň zkazili den. Ten má pak ještě větší důvod se povozit po zaměstnancích.
Nedůstojná mzda a špatné chování k zaměstnacům je ve spoustě firem. Třeba česká pošta. a plno dalších.
Ale dost často platí, že jaký zaměstnavatel, tak takový zaměstnanec. Proto třeba vůbec nechodím do Penny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.