Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to je za nemoc

Od: paola odpovědí: 8 změna:

Ahoj všem!

Mám takový divný dotaz - potkala jsem známou, kterou jsem moc dlouho neviděla, ona spěchala, takže jen tak rychle jsem popovídaly a ona mi řekla, že má nemoc, na kterou se vůbec netěší, že možná přijde o to dole. Byla celá smutná a nechtěla jsem se vyptávat, bylo mi to blbé. Můžu se zeptat, co tím myslela a čím trpí? Chtěla bych jí nějak pomoci, třeba si promluvit, ale nechci to zhoršit. Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

4x

Nejhorší je asi vulvektomie. Co je odstranění dělohy či vaječníků oproti tomu, když vám kvůli nádorovému onemocnění uříznou celou pipinu.

Osobně označení "tam dole" dost nesnáším a každou, která se nedokáže o svých pohlavních orgánech adekvátně vyjadřovat bych poslala na nějaký kurz sebepřijetí. Vsadím se, že žádný chlap se nevyjadřuje nic neříkajícím tam dole, ale použije konkrétní výraz. Koule, pinďour atd.

paula*
hodnocení

Ano, také se mi nelíbí "tam dole" ale bohužel nechtěla jsem to nějak rozvíjet. Zní to ale opravdu příšerně :(

myska*
hodnocení

1x

Hysterektomie - odebrání dělohy. Obvykle například rakovina, různé myomy (výrůstky ze svaloviny) nebo endometrioza.

paula*
hodnocení

Děkuji za vysvětlení

lucie*
hodnocení

1x

V tomhle pojmenování to může být od odstranění vaječníku až po rakovinu cokoli.*nevi*každý to nese jinak.Já bych třeba nestála o to,aby si se mnou někdo povídal,mám ráda klid když mi něco je,stáhnu se.Ovšem jsou ženy co potřebují podporu,zájem,tak pokud na to máte ,klidně se jí zeptejte rovnou.Někdo je rád za přímočarost,někoho se musíte ptát opatrně,protože je přecitlivělý.Tohle na dálku poradit nejde.Jestli chcete projevit zájem musíte naslouchat co kamarádce vyhovuje,jestli vůbec o tom chce mluvit.

paula*
13.08.18 17:22
hodnocení

Děkuji

iz*
hodnocení

0x

Zeptat se samozřejmě můžete, ale bohužel to nikdo z nás neví. (Dočtete se jenom dohady.)

paula*
hodnocení

Děkuji, já chtěla jen tak orientančně, nedokázala jsem si pod tím nic moc představit :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]