Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zarůstání nehtů při tanci

Od: veruu odpovědí: 2 změna:

Prosim pomocte mi co mam děla když tancuju a zarůstá mi nehet...a abych pořád tancovala ... :(

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

martini*
hodnocení

2x

Nohy hodně namáháte a zřejmě také tlačíte v botách na podpadcích. Co vám poradit, když na nějaké dlouhé hojení to asi při tanci a tréninku nevypadá, že? Doporučují se různé mastičky na zahojení, ale spíše by to chtělo řešit tak, aby se to neopakovalo. Najít nějakou hodně dobrou a zkušenou pedikérku, která poradí, jak nehty dobře upravit, aby se nehet nezařezával do kůže. Také se hodně píše o plastice nehtového lůžka, ale mnoho lidí to podstoupí opakovaně bezúspěšně, záleží zřejmě, komu se dostanete pod ruku. Asi bych něco našetřila a podívala se po nějaké soukromé klinice.

dejavu*
hodnocení

0x
Kdysi jsem si tento problém vypěstovala na jednom nehtu na palci u nohy a maceška, kožařka mi doporučila ho stříhat rovně, nikoliv do obloučku a uprostřed nehtu svisle pilovat tak, aby nehet uprostřed byl tenčí a okraje se pak zvednou nahoru a nebudou zarůstat. Lépe se manipuje s nehtem, pokud je napařený. Mně to tehdy pomohlo ale některé lidi to trápí tak, že se nevyhnou operaci, jiným ani to nepomůže.
doplněno 20.01.10 06:29: Ještě jsem nahlédla do rady nade mnou a vzpomněla jsem si na půvabný, humorný článek jednoho kolegy - bloggera o první návštěvě pedikůry, neodolala jsem a pro pobavení sem přikládám link, evzendolezal.blog.idnes.c/... Pokud tedy navštívíte pedikéra, doufám, že budete mít větší štěstí a jinak doufám, že vám to vykouzlí úsměv na tváři, mne to bavilo celý den, kdykoliv jsem si na to vzpomněla. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]