Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chronicky nemocný a zdravotní pojišťovna

Od: jakub123* odpovědí: 6 změna:

Bohužel mám ve svém věku několik nemocí současně a beru denně několik léků.

Alergii ( pojišťovna platí měsíčně 300 Kč)
Astma - pravidelně drahé spreje, další léky ( pojišťovna platí měsíčně na 1 500Kč)
Ztukovatění jater-fibrozu - ( pojišťovna platí lék na měsíc za 1 000 Kč)
Štítnou žlázu
Atopický ekzém - mastičky
Mennší úzkost, stres - antidepresiva, občas Neurol ( měsíčně poj. za 200 Kč)
Speciální vložky do bot-ploché nohy od narození tj. ( 4 000 Kč)
Docházím na rehabilitace- problémy s krční páteří
Spánková poradna ( občas syndrom neklidných nohou)

U lékaře jsem minim. každý měsíc, občas mě dělají i dražší vyšetření, pravidelně ultrazvuky, CT, koloskopii apod.
Denně beru dohromady 6 druhů léků tj. 8 tableta za celý den.

Minulý rok jsem měl náklady na zdravotní péči cca. 90 000 Kč.

Chci se zeptat, zda je na tom tady někdo taky takhle nechvalně poslulý?
U jaké jste zdravotní pojišťovny, vše vám pojišťovna hradí?
V současně době jsem u VoZP a jeden lékař zrušil s pojišťovnou mlouvu, plánuji přejít k VZP. Beru to také, že je to velká pojišťovna a jednoho pojištěnce má ze všech ZP nejvíce peněz. Jaký máte názor na můj přechod k VZP?

Díky za reakce.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

etana*
hodnocení

3x

Již hodně let se peníze ostatních pojišťoven přerozdělují i pro VZP, takže má peněz dost, má i nejvíc pojišťenců, pojišťovny už dlouho platí včas, takže je celkem jedno, kde jste. Na druhou stranu, u VZP je nejvíc těžce chronicky nemocných se zvláštními potřebami, takže je VZP trochu necitlivá, co se tragických případů týče.

Z vašich chorob je minimálně polovina takových, které by nebylo třeba pořád chodit po doktorech, nejspíš se přehnaně sledujete a rád obcházíte doktory. Takový pojištěnec je prokletí a v podstatě znemožnuje opravdu těžce nemocným dostat se k nejlepší léčbě.

nemoc
hodnocení

2x

U vás je to jedno u které pojišťovny jste, ani jedna z vás nebude mít radost. I když měníte nicky, dotazy jsou pořád stejné, já a já a zase já a nemoci vystudované na internetu. Jak píše rádce přede mnou, polovina potíží se dá zvládnout bez léků. Každý lék má vedlejší účinky, takže si vlastně škodíte.

Teď nám napište, kolik kg se vám podařilo shodit z vaší obezity, co děláte denně za pohyb, abyste v noci netrpěl neklidnými končetinami, atd. Co váš jídelníček - napište nám třeba ten včerejší. Určitě vám pomůžeme se obejít bez pár léků ( po konzultaci s lékařem). Co máte za koníčky? Jen sedět v čekárnách lékařů?

Přeji vám dobré zdraví, vy vůbec nevíte, co je to opravdová nemoc. Až byste jí poznal, tak uznáte, že dosavadní potíže jsou prkotiny.

jakub123*
hodnocení

Měřím 180 Cm, vážím 76-78 J/g, váhu mám v pohodě a za celý život jsem nebyl obézní či měl maximálně par kolik navíc.
Mě třeba ten Ursosan výrazně snížil jaterní testy, ty mám výšší od 22.let s to jsem nikdy nepil alkohol. ( nealkoholických steatohepatitida jater)
Jídelníček hodně ovoce, zeleniny, rano zeleninu ze zahrádku, sýr pečivo, v poledne normální jídlo, nic přepáleného. Večer taky třeba pečivo, trochu zeleninu, rybu. Pitný režim hodně pijí vodu, čaj, džus. Občas si dam sladké, jinak výjimečně párek, zbuzenin mám rad šunku, zavináč.
Jaké léky jsou dle vás zbytečné?
Z koníčku hudbu, turistika, železnice a PC.

Plný souhlasl vložky jsem si zaplatila sama u soukromníka a jsou daleko kvalitnější, Syndreom neklidných nohou má taky a nic na to neberu, prostě když se probudím, zacivíčm si, projdu se, nebo si dám střídavou teplou a studenou sprchu na nohy. Místo antidepresiv si najděte neějakého koníčka a udělejte něco hezkého pro sebe. Nemocná játra jsou s přemíry chlastu A na rhb. chodit nemusíte, protože kdybyste cvičil i po jejím ukončení, tak takové problémy nemáte.

jakub1234*
Vložky do bot doplacim 400 Kč a pojišťovnu stojí 1600 Kč a pomáhá mi to. Není to žádný šunt, dělané na míru. Doktor mi říkal, ze vložky fakt potřebuji.
Za játra nemůžu, nikdy jsem Nepil alkohol a mám nealkoholickou steatohepatitidu jater, od 22.let a vyšší jaterní testy. Problémy s játry nemusí být jen od alkoholu, ač je to divné, ale je to tak.

Jo,tabletky jsou na játra někdy horší jak alkohol.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]