Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bradavice, jak se zbavit? Co je to zač?

Od: lucka321* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

hned ze začátku Vám napíšu, aby jste mě neposílali ke kožní, jelikož tam už jsem byla. Ale kožní jsou opravdu pilní, a tak mi jeden z nich řekl, že mi nezkontroluje více, jak 4 věci na mém těle, které zapíše do zprávy. Cituji:,,V restauraci Vám nepřinesou celé menu, když si objednáte jedno jídlo." Na svoji obranu: Když půjdu k doktorovi, že mě bolí hlava, krk, nohy, břicho a oči, tak už ho tedy ty oči nebudou zajímat? No naprostá blbost.

Takže k věci. S jedním "výrustkem", který kožní označil pravděpodobně jako: keratoacantkoma paty jsem doporučená k chirurgovi na vyříznutí. Druhé "bradavičky" (nevím přesně), na které se už kožní bohužel nemohl kouknout, protože to byla pátá věc, jenž jsem ukazovala se množí a množí se v oblasti genitálií. Zvětšují se a jako větší se dají i zmáčknout.

Obě dvě ukazuji na fotce. Otázka tedy zní, zda s tímto máte někdo zkušenosti. Jestli se to dá léčit doma pomocí přípravků, pomocí, kterých přípravků. A co je to druhé zač.

Děkuji za pomoc.

Bradavice, jak se zbavit? Co je to zač?
Bradavice, jak se zbavit? Co je to zač? #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

10x

To druhé vypadá jako molusky. Pokud do toho píchnete a zmáčknete a vyleze takové bílé, je to ono. Je to virového původu, lékaři to buď vypalují nebo vyříznou, stejně jako bradavici.

Pb, tak jsm na ty "molusky" podívala na internetu. A vidím, že to opravdu tak vypadá. Co jsem na tom světě, vůbec jsem netušila, že něco podobného existuje. :) Ale je mi divné, že to ten kožní nepoznal, když je to tak rozšířené a známé. *sok*

hodnocení

7x

Musíte jít k jinému lékaři. Pochybuji, že na internetu najdete odpověď na svou otázku. A já bych se na Vašem místě na internet vůbec nespoléhala. Zdraví není žádná sranda a já bych si s tím nezahrávala. Teď si představte, že Vám někdo napíše, abyste si to potírala třeba octem. Že on měl podobné pupínky a že to fungovalo. No a Vy to teda budete octem potírat a ono Vám to nepomůže a ještě něco vážného zanedbáte. Tak co uděláte pak? Také byste mohla tomu dotyčnému pěkně vynadat, že Vám poradil špatně a že Vám způsobil velké zdravotní potíže. Kdybyste se zeptala, co máte dělat když Vás bolí v krku, poradím kloktání Stopanginem. Ale i to je velmi nebezpečná rada. Právě v tuto dobu jsem se totiž dozvěděla o případě v mém blízkém okolí. Jednoho známého bolelo pořád v krku, ale nijak se nad tím nepozastavoval, neboť si myslel, že to je opakující se angína, protože je to potápěč a tento sport často provozuje. No a po půl roce už to bylo neúnosné, tak šel konečně k lékaři. A víte co to bylo? Rakovina a jde za 14 dní na operaci a bude muset mít toho "slavíka" v krku a nikdo neví, jak to nakonec dopadne.

Takže jděte k jinému lékaři.

hodnocení

2x

Zdravím. Pokud se v naší rodině vyskytly takovéto kožní útvary, moje maminka (před 30ti lety) koupila v lékárně lapis, navlhčila ten hrbolek a chvilku to tou tyčinkou potírala. Vždy to místo zčernalo a za několik dní se bradavice vyloupla. Sám jsem tuto věc několikrát odstrańoval vatičkou namočenou v konc. kyselině dusičné (65%) a lehkým potíráním tohoto útvaru. Čas dotyku jsem stopoval - přesně 2 minuty. Pak omýt vodou a přelepit náplastí. Většinou za cca týden se bradavice vyloupne. Protože jsem chemik, konzultoval jsem tuto metodu i s okolím. Kolegině měla údajně na to vyzkoušenou kyselinu mravenčí. Ale podrobnosti už nevím. Po této operaci je nutno počítat s malou jizvičkou. Bradavice je totiž svojí větší částí pod kůží a když se vyloupne, zbyde po ní malá prohlubeň.

Další metoda je vypálení tekutým dusíkem. S tím však zkušenost nemám. A poslední metoda je prosté vyříznutí u lékaře. To jsem absolvoval minulý rok na tváři a dnes tam není patrná vůbec žádná jizva.

Přeji úspěch.

Koukám, že kolega satam byl rychlejší.

hodnocení

0x

Tak si najděte jiného kožního, na to nemá právo - je pouze určeno, že najednou můžee odstranit jen 5 znamének, prohlídnout musí kolik požadujete, kdykoliv jsem šla na kontrolu - chodím jednou ročně, prohlíží mi kompletně celé tělo. A rozhodně to neodstraňujte sám, nevíte co to je.

hodnocení

0x

Na tuhle drobotinu zkus lápis, k dostání je v lékárně. Tam ti i řeknou, jak používat. Ovšem jen pokud jsou to skutečně bradavičky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]