Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak lanovkou na Lomnický štít?

Od: tralala odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

našel by se tu někdo, kdo by mi pomohl s cestou lanovkou na Lomnický štít? Nějak se v tom nevyznám. Všude čtu, že jízdenky si mám koupit předem, ale když se podívám na rezervační server, tak tam žádné takové jízdenky nejsou k dispozici a to se dívám s předstihem 6 dní. Hlavně nechápu, předem se kupují jen ze Skalnatého plesa na Lomnický štít nebo i na tu první lanovku z Tatranské Lomnice na Štart, nebo ta je dostupná i bez rezervace na místě? Děkuji za jakoukoliv odpověď.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik1
hodnocení

3x
Je to tak, že jízdenky z Tatranské Lomnice na Skalnaté Pleso jednosměrné i zpáteční lze koupit buď v předprodeji alespoň 3 dny předem se slevou, od 1do 2 dnů předem s menší slevou nebo za plnou cenu na místě. Pokud budete kupovat v předprodeji přes internet, musí být každý cestující zaregistrován a do cca 14 dní mu domů přijde karta s čipem, která stojí 2 Eura a máte ji platnou všude u atrakcí stejného provozovatele. U nákupu na místě ji platíte taky, ale registrace není nutná a lze ji za 2 Eura zase vrátit, tedy pokud jim funguje automat, když už mají po zavírací době. Když to objednáte až později a karta by nestačila dojít, můžete si potvrzení vytisknout a u pokladny budete odbaven za levnější cenu.
Podobně funguje i lanovka z Plesa do Sedla zpáteční, ale cena je vždy stejná, a z Plesa na Štít zpáteční, kde už je ovšem nutné jízdu zamluvit (a tedy se registrovat) předem, protože je věčně vyprodáno.
Výhody registrace jsou levnější cena v předprodeji, i třeba na Sněžku nebo do ostatních lanovek Vysokých a Nízkých Tater, nečeká se před pokladnami hodinová fronta, nevýhoda je, že může být špatné počasí a vrátit peníze nelze.
Pozor na parkování, v Lomnici je za cca 6 Eur, ale přímo u lanovky je zdarma.
Jinak všechny podmínky a ceny naleznete na jejich stránkách.

hodnocení

2x
Sestra je teď v Tatrách a včera jeli lanovkou na lomnicak a rozhodně nic předem nekupovala. Ani ubytování.
doplněno 08.08.18 16:10: Je ale lepší si lístky zamluvit, sice měli štěstí, že ještě sehnali, ale tři hodiny čekali. Byli ubytovaní 50 km jinde. Pro dva zpáteční stála 102 eur až nahoru. Poslední úsek má omezenou kapacitu, tak proto je rezervace lepší. Parkování neplatili.

hodnocení

0x

No, podle mne je to skoro zbytečné..takto "vyhodit" peníze, ale to je samozřejmě Vaše věc.

Bývalo to tak, že se opravdu kupují lístky ze Skalnatého plesa na Lomnický štít, protože lanovka z Tatranské Lomnice na Skalnaté pleso je kapacitně dimenzována jinak..a tam problém nebývá.

tralala
hodnocení

Ani tak mi nejde o nějakou slevu, ale spíš o to se nahoru dostat. Já právě doufám, že když přijdu dva dny předem přímo do Lomnice, že nějaké jízdenky ještě budou. Takže chápu správně, že dole v Lomnici si koupím obě dvě jízdenky na určitý čas (obě zpáteční) a dostanu se přímo nahoru a dolu? Já mám strach i z těch přestupů, že nestihnu přestoupit a jízdenka propadne. Kor když od zastávky Štart se jede nahoru dvěmi lanovkami, které mají rozdílnou kapacitu, ale jízdenka je jen jedna. Jinak děkuji za upozornění na parkovistě, určitě se hodí ;)

vilik1
Na pleso s mezipřestupem i na sedlo se dostanete v pohodě. Nekupuje se na čas, prostě jedete, až přijdete a až na vás vyjde řada. O přestup mít strach nemusíte, je to hned u sebe. A na plese můžete pokoukat, než pojedete dál na sedlo, princip je stejný. Třeba se vám na sedlo ani chtít nebude, nebo bude mlha, prostě lístky si můžete koupit až dodatečně.
Na samotné vyhlídce na sedle je mezi příjezdem a odjezdem relativně málo času, ale na pokoukání to stačí.
Na štít z plesa jezdí kabinky a ty jsou bez zamluvení velmi rizikové, protože mají omezenou kapacitu. Ale zpáteční z plesa stojí myslím 26 Eur pro jednoho, což je k ceně na pleso další výdaj. Lidi proto jezdí jen do sedla za necelou třetinu.
Najděte si obrázek s trasami lanovek, bude vám to jasnější. A nebojte, všude mají dost personálu, přeci jen jim jde mimo jiné o vaše peníze.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]