Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zarostlý steh

Od: kelar odpovědí: 11 změna:
Zdravím zítra jdu na vyndavani stehu a jeden mám zarostli kouká jenom jedna malá strana nite. Je to vyndani z klicni kosti bude to boletto vyndani? A jak to vyndavaji? Díky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zítra jdeš na vyndávání stehů, takže si počkej do zítřka a uvidíš jak to probíhá a jestli to bolí.

Co já jsem zažil, tak prostě zatáhnou za jeden konec stehu, mezi kůží a sukem ho stříhnou nůžkama a vytáhnou. Žádná věda, žádná bolest, maxinálně nepříjemný pocit a je to tak rychlé, že než to zabolí už máš steh venku.

barbakan*
hodnocení

1x

Pokud vím, klíční kost se nesešívá, ta sroste sama, ale jinak se steh přestřihne u uzlíku a pinzetou se vytáhne a bolest žádná, jen mírné štípnutí, menší než od komára.

kelar
hodnocení

Ale mne zajímá ten zarostli jak vyndaji a jak hodně to boli. Nebo se nevyndava?

Nebuď měkota, nic to není a píšeme zarostlý.

steh

Vůbec se nestresujte kvůli jednomu zarostlému stehu. Doktor ho vytáhne tak jako tak. Chytí steh pinzetou, trošku povytáhne a přestřihne nůžkama. Poté dezinfekce a je po výkonu.

steh

Většinou jizvu doktor přetře Novikovem. Mám bohatou zkušenost, asi 6-7 operací a stehů nepočítaně.

hodnocení

0x

Steh je jen trochu hlouběji, al pokud kouká, není co řešit. jak už zde psali, natřou desinfekcí, vezmou do pinzety nebo peánu, povytáhnou a ustřihnou. Pak už se jen vytáhne, což není vůbec cítit. Pak opět odesincikují, možná zalepí, ale možná už ne a je to. Je to stejné, jako u nezarostlých stehů, Ono tozarostlé je stejně jen přilepené, na zarostlot by to muselo být v těle daleko déle. A tělo by si stejně pomohlo, vyloučilo by steh mokváním. Jo, tělo si umí poradit. Ale u vás nejde o nic takového, tak proboha, hlavu vzhůru.

kelar
hodnocení

Už to mám za sebou a v Po ho vůbec jsem to necítil. Díky za podporu.
steh

*smich* a takového strachu ...a úplně zbytečného *slunce*

Tak vidíš, že jsme měli pravdu, kdo by chtěl špatně radit?

iz*

@Delina → těší mne, že už jste změnila názor na špatné rady... (-:

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]