Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doprovod maminky k lekari

Od: ricardus* odpovědí: 3 změna:
Dobry den,
žijí ve společně domactnosti s mami, které nedávno diagnostikovali nádorové onemocneni.
Na onkolologicke oddělení je to 45km, pristi tyden by mela nastoupit na predoperacni chemoterapii ve stredu mezi 8-10.hodinu, pote za tyden opet.
Chtěl jsem se zeptat, zda mam narok na uvolneni ze zamestnani? Jeste dodávám, ze pracuji na 3 směnný provoz.
Pan doktor říkal, ze bych mel mit nárok na propustku jako doprovod k lekari (jednalo by se o placené volno?) a údajně snad i na částečnou náhradu za dopravu od pojišťovny?
Muze mi toto prosim někdo objasnit a vysvětlit jak postupovat a kde o toto zadat?
Předem moc dekuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
ricardus*
hodnocení

Dekuji, to byl take muj dotaz ale týkal se jen jedné návštěvy.
Toto budou procedury kdy se budou opakovat asi 4x za sebou. Mami se nema jak dostat sama. A chemo jsou jen do 15.hodin, tudíž při ranni nemam možnost to stihnout (pracuji do 14.30) a jde mi o to jestli mam narok na hrazenou propustku?
V predchozi otázce jsem se dočkal vicemene jen hloupych narazek a odpovědi.

iz*
hodnocení

0x

Ano, při doprovodu maminky, která s Vámi žije ve společné domácnosti, máte jako doprovod k lékaři v případě, že vyšetření (nebo ošetření) nebylo možné absolvovat mimo pracovní dobu, nárok na omluvené placené volno. Samozřejmě za předpokladu, že Vám potřebu doprovodu potvrdí maminčin lékař.

O možnosti (částečné) úhrady dopravy nic nevím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]