Dobry den, žijí ve společně domactnosti s mami, které nedávno diagnostikovali nádorové onemocneni. Na onkolologicke oddělení je to 45km, pristi tyden by mela nastoupit na predoperacni chemoterapii ve stredu mezi 8-10.hodinu, pote za tyden opet. Chtěl jsem se zeptat, zda mam narok na uvolneni ze zamestnani? Jeste dodávám, ze pracuji na 3 směnný provoz. Pan doktor říkal, ze bych mel mit nárok na propustku jako doprovod k lekari (jednalo by se o placené volno?) a údajně snad i na částečnou náhradu za dopravu od pojišťovny? Muze mi toto prosim někdo objasnit a vysvětlit jak postupovat a kde o toto zadat? Předem moc dekuji.
Dekuji, to byl take muj dotaz ale týkal se jen jedné návštěvy. Toto budou procedury kdy se budou opakovat asi 4x za sebou. Mami se nema jak dostat sama. A chemo jsou jen do 15.hodin, tudíž při ranni nemam možnost to stihnout (pracuji do 14.30) a jde mi o to jestli mam narok na hrazenou propustku? V predchozi otázce jsem se dočkal vicemene jen hloupych narazek a odpovědi.
Ano, při doprovodu maminky, která s Vámi žije ve společné domácnosti, máte jako doprovod k lékaři v případě, že vyšetření (nebo ošetření) nebylo možné absolvovat mimo pracovní dobu, nárok na omluvené placené volno. Samozřejmě za předpokladu, že Vám potřebu doprovodu potvrdí maminčin lékař.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.