Dobrý den, mám přítele, jsme spolu rok. Oboum nám je 20. Nedávno se nějak nepohodli s kámošem a tak a to je jedno, ale díky tomu mi řekl o tom, že po asi 2 měsících našeho chození se na jedné zábavě držel za ruku a líbal s jinou holkou. Asi to nějak prekousnu, ale úplně jedno mi to není a alkohol ho fakt neomlouvá. Nemám vůbec zkušenosti se vztahy a nevím jak se teď zachovat. Přítele miluju, je hodný, on mě taky miluje, omlouval se mi za to a je rád, že jsem to s ním vydržela ten rok, ale tohle mě trochu zaskočilo i když šlo "jen" o líbání. Nedokážu si představit, že bych se s ním rozešla, ale zároveň trochu klesla moje důvěra k němu. Jaký na to máte názor vy?
Jestli se nechcete rozcházet, tak mu to budete muset odpustit. A klidně bych mu řekla všechno, co cítím: Že mě to štve a že budu potřebovat čas to zpracovat, že už mu tolik nedůvěřuju a že doufám, že to bude jen lepší... Prostě všechno, aby věděl, co vlastně způsobil a že se to nespraví v minutě, jako mávnutím kouzelného proutku.
Ale až to v sobě zpracujete a odpustíte mu, tak to na něj už nevytahujte, staré křivdy jsou zabiják vztahů.
Dobrý den. Už se stalo a nedá se to vzít zpátky. Bylo to na začátku Vašeho vztahu, tak už to neřešte. Vztah Vám jinak klape a přítel je trouba, že Vám to po takové době řekl. Mohl si to odpustit vůči Vám, když nenašel odvahu, aby Vám to řekl tehdy když se to stalo. Bez důvěry nemůže žádný vztah fungovat dobře, to by si měl především uvědomit on sám. Ale život jde dál..
Že je deb.l. doplněno 07.08.18 13:11: Taková upřímnost totiž není projev důvěry, ale prachsprosté přehození problému na někoho jiného. Navíc, bylo to na začátku vztahu, nebyl si možná jistý, nic moc se nestalo a on si klidně uleví po roce svědomí a tím zlikviduje důvěru toho druhého.
Nevím, jak váš vztah probíhal první dva měsíce, ale pokud někoho mám rád či s někým chodím, tak takový "podraz" neudělám ani pod parou/alkoholem. No ve dvaceti(devatenácti) člověk teprve většinou hledá partnera a nemá ve vztazích jasno a ten tvůj si tenkrát mohl díky tobě jen zvyšovat sebevědomí u holek. Na druhou stranu si i ty můžeš na oplátku (pokud na to máš odvahu, ale nemusíš) zkusit líbačku s nějakým klukem, co ti na to ten tvůj poví.. Osobně bych byl hodně ostražitý a při prvním dalším ověřeném "průšvihu" z jeho strany bych to ukončil. Přísloví-Uděláš to jednou, uděláš to i po druhé platí stále. Každopádně je rozhodnutí jen na tobě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.