Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde naladit kytara

Od: cvrky odpovědí: 11 změna:

Dobrý Den, prosím o radu, mám hrozně rozladěnou kytaru, a přes ladičku mi to nejde naladit, na ladičce mi to ukazuje že je to v pořádku naladěno, ale hraje to hrozně..

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nikdo*
hodnocení

4x

Spousta rad a nápadů tu zazněla. Jeden dotaz ne: Máte novou kytaru. Máte patřičně ztvrdlé špičky prstů od hraní? Pokud ne, bude to znít stále zle. A bude to bolet...

hodnocení

3x

Nalaďte strunu A. Kde vezmete správnou výšku tónu A? Tady:

Dál laďte podle pátého políčka. Nevíte-li co to je, podívejte se sem. prokapelu.cz/...

jofa*
hodnocení

1x

Dejte nový struny, to je základ a potom řešit dále.

cvrky
hodnocení

jinak se to vyřešit nedá? Kytaru mám dva měsíce

hodnocení

0x

Nalaďte strunu A a pak podle ní D (hoří), podle ní G (hoří), pak podle ní H (když jsem husy pásala), podle ní pak E (hoří), podle ní pak nízké E (souzvuk). Struny se mění, až když prasknou *bzum*

jofa*

aloisb: Struny se mění, až když prasknou měl by jste napsat ... já struny měním až když prasknou

Možná jsem to měl napsat trochu jinak, ale Vy si určitě zopakujte češtinu*tyty*

olinl
Souhlas s aloisb-na hraní "doma" struny na kytaře do přetržení stačí. Na koncert už bych koupil kvalitní kytaru i struny. Samozřejmě člověk už musí mít nějakou tu hodinu na kytaře nahranou.

jofa*
hodnocení

0x

Jestli máte slušnou kytaru a ne hračku za pár stovek, kvalitní struny tak to musí jít naladit, nejen podle sluchu ale i ladičky (pokud je v pořádku). Postupy jsou známy. Naladíte, projedete dva tři akordy a musíte slyšet, že je to v pořádku. Pokud naladíte a v akordech to nesedí, tak hledat závadu jestli se něco nehlo, kobylka.

hodnocení

0x

Není ohnutý krk? Nejsou struny nezvykle vysoko? Nemusí se domačkávat příliš hluboko?

iz*
hodnocení

0x

Pokud ladit od a, pak bych radši ladila od komorního a → viz odkaz v odpovědi @Bruno2, nikoliv od struny a.

Nejde naladit kytara

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]