Nejste přihlášen/a.
Dobrý Den, prosím o radu, mám hrozně rozladěnou kytaru, a přes ladičku mi to nejde naladit, na ladičce mi to ukazuje že je to v pořádku naladěno, ale hraje to hrozně..
Nalaďte strunu A. Kde vezmete správnou výšku tónu A? Tady:
Dál laďte podle pátého políčka. Nevíte-li co to je, podívejte se sem. prokapelu.cz/...
Nalaďte strunu A a pak podle ní D (hoří), podle ní G (hoří), pak podle ní H (když jsem husy pásala), podle ní pak E (hoří), podle ní pak nízké E (souzvuk). Struny se mění, až když prasknou
aloisb: Struny se mění, až když prasknou měl by jste napsat ... já struny měním až když prasknou
Jestli máte slušnou kytaru a ne hračku za pár stovek, kvalitní struny tak to musí jít naladit, nejen podle sluchu ale i ladičky (pokud je v pořádku). Postupy jsou známy. Naladíte, projedete dva tři akordy a musíte slyšet, že je to v pořádku. Pokud naladíte a v akordech to nesedí, tak hledat závadu jestli se něco nehlo, kobylka.
Pokud ladit od a, pak bych radši ladila od komorního a → viz odkaz v odpovědi @Bruno2, nikoliv od struny a.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.