Nejste přihlášen/a.
Já bych to neřešila, dokud nechodí, tak je to jen úsměvné.
Obvykle ten postižený reaguje na to, co se mu zdálo ve snu, proto to ani reálné není. Obvykle je to tehdy, když má člověk mělčí (lehčí) spaní. A není divu, že při spaní ve stanu, kde člověka neustále něco tlačí a je slyšet hluk z okolí, mluvil obě noci. Zeptala jste se přítele, jak je na tom brácha při spaní doma?
Také co já vím, tak děti mluví a dělají různé věci ve spánku častěji a s věkem se toto chování obvykle vytrácí.
Neboj, až si nějakou najde, třeba Pavlínku, a ze spaní řekne "já tě Jituško miluju", ona ho to Pavlínka odnaučí...
Jak píšete, každý někdy mluví ze spaní. Já jako malá v noci mlátila sestru.
Pokud je to už náměsíčnost (chození a mluvení), měli by to konzultovat s lékařem. U lidí, kteří tímto trpí, je totiž třeba zvýšené opatrnosti a mohlo by až dojít k úrazu. M.
Pokud jde jen o mluvení, neřešila bych to. Je to vlastně humorné, ale nijak to neohrožuje. Jen budí spolunocležníky.
To bude způsobeno mělkým spánkem, kdy se subjekt domnívá, že to co se mu zdá je reálné, ale nespí dost tvrdě, takže se může hýbat. Podle mě je to důsledek nějaké emocionální nerovnováhy, která člověku brání spát klidně. Člověk reaguje na to co prožívá ve snu, ačkoliv to není realita, to co prožívá odráží nějaký jeho dlouhodobý duševní stav.
@deisa 88 - a co stim popripade delat
Hlavně si nedělat starosti - a vy už vůbec nic, nejste rodič.
Mluvení ze spánku je podobně jako náměsíčnost spánková porucha, která se vyznačuje mluvením, zpíváním nebo výkřiky. Velmi často je doprovázena sny, které si ale jedinec po probuzení nemusí vybavovat.
Tuto spánkovou poruchu není nutné nijak léčit, není totiž pro postiženého jedince ani pro jeho okolí nijak nebezpečná. Pokud se obtíže opakují, lze volit například psychoterapii.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.