Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zámek na cestovní kufr

Od: requied® odpovědí: 15 změna:
Zdravím.
Musí být na cestovním kufru, který bude odbavený do "kufru" letadla ten jejich speciální TSA zámek, nebo to můžu zamknout normálním?
Případně musí být vůbec kufr zamčený a nestačí třeba jen zip páska proti jednoduchému otevření?
Máte s tím někdo aktuální zkušenosti?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Na kufr pro leteckou přepravu žádný zámek nedávám a pokud tomu nebrání zvláštní předpisy přepravce (např. El Al - Izrael), zabalím kufr do potravinářské folie. Nikdy jsem neměl problém.

hodnocení

2x

Zamek na kufrech uz leta nepouzivam. A to letam pomerne casto.

Kdyz sem ho jeste kdysi pouzival, obycejny, zadny jejich odemykatelny univerzal, jednou na hotelu sem kufr odemkl, otevrel a byl v nem papir s informaci, ze byl kufr zkontrolovan. Zamecek byl normalne zamceny a neposkozeny.

Je to k nicemu. Kdyz to nekde bude chtit otevrit, tak to otevre, kdyz ne, tak je to jedno. Stejnak kufr odevzdas rovnou na pas a z pasu si ho zase vyzvednes. Behem Te doby se ke kufru dostanou pouze 6 pohunku, kteri se musi otacet a nemaji cas na nejake prohrabovani se v kufrech.

jezevec*
hodnocení

1x

Za poslední dva roky 7 zemí napříč matičkou Zemí. Nikdy jsme kufry nezamkli, nikdy z nich nic nezmizelo a to ani v Indii, Senegalu nebo Kataru...

joudic*

zkuste Filipiny ;)

hodnocení

1x
Lítám několikrát ročně (tento rok zatím 8 letů a minimálně další 6 mě ještě čekají) a zámek na kufr nepoužívám vůbec.
Že se na letištich kradou věci z kufrů, je všeobecně známá věc, a bohužel i v Praze se toto děje. Proto nikdy nedávám do kufru nic hodnotného a hodnotné věci si vždy držím v příručním.

joudic*
hodnocení

0x

Zamknout to muzete cim uznate za vhodne, nicmene pokud se kontrola rozhodne kufr otevrit, bez nahrady vam jej znici, coz za to nestoji. S zip paskou nemam zkusenosti, nicmene mnoho lidi si obaluje kufry potravinarskou folii obzvlast do Asie a chudsich zemi a mnoha letiste to take nabizi, tezko rict, jestli i Praha, to bych se divil. Vic neporadim, cestuju hlavne s prirucnim zavazadlem a vsechny veci mam tedy u sebe.

Budete se divit, ale folii nabízí i Praha :)

joudic*
05.08.18 21:52

*palec2*

hodnocení

Ok, stáhnu zipy jen páskou at se to někde svévolně neotevre a na zámek kašlu.

hodnocení

0x

Používám miniaturní zámeček, kterým sepnu jezdce na zipu. Není to ani tak kvůli krádeži něčeho z kufru, ale zabrání to samovolnému otevření během manipulace s kufrem (když vidím, jak se kufrem zachází při nakládání (spíš nahazování) zavazadel do letadla, běhá mi mráz po zádech). Stejnou funkci splní i kroužek na klíče, kterým spojím oba jezdce zipu.

To, že nemá nikdo zájem ani čas se v kufru přehrabovat je naivní. Přítelkyně cestuje letadlem poměrně často a mohla by vyprávět, co všechno se jí ze zamčených kufrů ztratilo. A to v žádné exotické zemi, ale například cestou z Paříže do Prahy. Jednou jí dokonce kdosi odmontoval část "podvozku" kufru (nýtovaného).

hodnocení

0x

Já sice TSA zámeček mám, ale jen proto, že jsem ho dostala jako reklamní prezent. Jinak jsem roky jezdila s úplně obyčejným, ale vždycky balila a balím do fólie - vycházím z toho, že ke krádeži si zloděj vybere zavazadlo snadněji přístupné, kde se poškození na provní pohled nepozná - a když bude zrovna můj kufr podezřelý, je úplně jedno, jak je zabezpečený.

Promiň, babi, ale rozesmála mě představa zloděje, který se za letu plíží nákladovým prostorem letadla a vybírá si kufr, který vykrade*smich*

Houby za letu - ale znám od kamaráa z letiště pár "veselých historek", co většinou skončily okamžitým ukončením PP.

Ale ten zloděj v nákladovém prostoru je fajn - třeba by se tam mohl taky dostat jako zavazadlo *smich*

To, co víš od kamaráda, znám. Ale ta představa ...*smich*

hodnocení

0x

Kufr zamykám, ale jen proto aby se "náhodou" neotevřel a nevysypal.

Pokud se celní kontrola do kufru bude chtít dostat, tak to udělá (i přes tu folii).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]