Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rodiče mi nedovolí přespávat u kamaráda

Od: 123* odpovědí: 5 změna:
Ahoj
Nikdy jsem moc kamarádů něměl a teď mám celkem dobrého kamaráda ze střední s kterým se ale teď nevidím, bydlí v jiném městě.
Napadlo ho ž e když jsou prázdniny a ja když se celkem nudím tak že bych mohl k němu občas jet na víkend.
Vím že mi to máma nedovolí ani se jí nemusím ptát, odjakživa mi vše zakazuje. Jí t ven je pro mě maximum, nějaká diskotéka nebo někam s holkou neexistuje.
Jak to udělat abych k němu mohl jezdit?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

A jaký k tomu zákazu mají rodiče důvod? Jaste spolehlivý a nevyvádíte někde výtržnosti? Jedině komunikací s rodiči můžete dosáhnout toho čeho chcete. Ale musí k Vám mít důvěru.

doplněno 05.08.18 20:52:

Pokud Vás rodiče chtějí mít pod dozorem, zkuste se zeptat i na možnost, zda by tedy kamarád nemohl občas o víkendech přespat u Vás, když jsou ty prázdniny. Třeba by na tuto možnost zvážili a přistoupili na ní.

hodnocení

2x

Kolik je ti let? Jsou s tebou problémy? Jak se podílíš na běhu domácnosti? Mají rodiče důvod se o tebe bát natolik, že tě nepouštějí nikam? Znají tvého kamaráda a jeho rodinu natolik, aby tě s klidným svědomím k němu pustili? Nebo tě jen napadlo, aniž bys to konzultoval s rodiči kamaráda? *zmateny* Samé otázky, ale si myslím, že jsou současně i odpověďmi na to, s čím se ty trápíš.

hodnocení

1x

@123 - Vím že mi to máma nedovolí ani se jí nemusím ptát, odjakživa mi vše zakazuje.
Říká se "Kdo se bojí, se*e v síni." Zeptejte se - a když vám to maminka nedovolí, ptejte se dál - proč byste nemohl jet, co byste měl případě udělat pro to, abyste jet mohl, zda by kamarád nemohl přespat u vás a tak dál.

Jen bych doporučovala se s maminkou nezačít hádat, spíš tu debatu vést argumentačně z obou stran a důvody si nechat vysvětlit - co vy o nich víte.

tomik123*
hodnocení

0x
Ahoj, zkus mámu něčím obmekcit, nenápadně pomáhat, a pak zkus přejít k vyjednávání. Buď nedobytný, ale nikdy jí neříkej, nikdy jsem nemohl ... začne říkat, že jí vyčítáš! Přeji hodně štěstí!
iz*

Tomíku,

to není dobrá rada. Jak se »nenápadně« pomáhá? A proč by měl být nedobytný, když by na místě byla spíše neodbytnost?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]