Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žádost o příspěvek na bydlení

Od: zuzee* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, poprvé budeme žádat o příspěvek na bydlení a chtěla bych se zeptat někoho, kdo již žádá nebo žádal jak vyplnit DOKLAD O VÝŠI NÁKLADŮ NA BYDLENÍ. Na té druhé straně, jak jsou kolonky: nájemné, plyn, elektřina atd. Jaké částky tam napsat? - jestli měsíční, nebo to sečíst a čtvrtletní? Opravdu si s tím nevím rady.

A jakými doklady jste to dokazovali - já budu mít nájemní smlouvu (kde je výše nájmu a vodné a stočné) SIPO (stačí vytisklé z mailu? manžel si to nechává posílat jen elektronicky) a výpisy z účtů, ze kterého vše platíme.

Děkuji za rady

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lemar0
hodnocení

0x

O příspěvek jsem žádala a dokládala jsem to nájemní smlouvou, nájemné, vodné, stočné, teplo- potvrzuje MěÚ /nájemce bytu/razítkem, dokládám Rozpisem plateb /SIPO/, výpisem z účtu / že je to opravdu zaplacené/, elektriku, plyn vyplním zálohu /je doloženo SIPem/, popl. za popelnice /doloženo stvrzenkou z pošty nebo výpisem z účtu. Nájemné, vodné, stočné a teplo vyplňuje pracovnice MěÚ a ostatní sama. Je možné vyplnit za 3 měsíce dohromady nebo vyplnit jednotlivé částky za měsíc pod sebou /3x/.Jinak pracovnice na Úřadu práce - sociální odbor Vám poradí.

hodnocení

0x
Můžete taky zkusit : PŘÍSPĚVEK NA BYDLENÍ - KALKULAČKA, kde zjistíte, že drahý nájem ještě nemusí znamenat drahé bydlení. Nevíte někdo, zda hypotéka nebo půjčka se uvádí do nákladů na bydlení? Díky za odpověď.
zuzee*
hodnocení

Nebojte kalkulačku jsem zkusila, a mělo by to dělat asi 1200 Kč. Jinak bych to ani nežádala. Ale jsem na rodičáku, přídavky nám vzali. Celkem za bydlení platíme cca 9700 Kč

zuzee*
hodnocení

A k té hypotéce nebo půjčce ta se do nákladů nepočítá.

Tak to je jiná Káva - to máte příjem v rodině víc, jak 2.4 násobek ŽM.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]