Nejste přihlášen/a.
Zdravím ,
nedávno se mi udělalo šíleně zle v práci . Nemohla jsem dýchat, brněly mě ruce a nohy i kolem pusy, bylo mi hrozné horko, pak zima a nemohla jsem se přesat třást. Pak jsem to nějak rozdýchala a jela domů. To samé se ale opakovalo tento týden, opět v práci. To už jsem ale nerozdýchala a měla pocit, že zešílím nebo omdlím. Zavolali jsme tedy záchranku. Trvalo to asi 30 min, než jsem začla normálně dýchat a přestala se dusit. V nemocnici mi dali prášek na zklidnění a řekli mi, že jde o panickou ataku. Připadala jsem si jako hypochondr. V úterý jdu znovu do práce a už nevím, jak tohle mám vysvětlit, až se někdo bude ptát. Minule jsem se vymluvila na to, že "to mám asi od tlaku", ale co říct tentokrát? Strašně nerada lžu, ale tohle je pro mě fakt dost osobní věc a nechce se mi lidem vysvětlovat, o co jde. Neřešil někdy někdo podobnou situaci?
Co byste měla vysvětlovat? Natož se vymlouvat?
Když se někdo zeptá, prostě mu oznámíte, že svoje zdravotní potíže řešíte s ošetřujícím lékařem a jinak nemáte potřebu o tom mluvit.
Pokud je dobrý, ženský kolektiv, tak se děvčata zajímají o zdravotní stav a povídá se a radí. Když ,,baby,, odpálkuje, tak vzniknou jenom pomluvy.
Naopak, pokud se nebude stranit kolektivu, tak ji děvčata podpoří, dají na ni pozor. V přátelském ovzduší se lépe pracuje.
V práci je člověk 8 hodin, někdy i více a mnohdy déle, než je s rodinou. Je potřeba mít na pracovišti dobré vztahy a mít se na koho spolehnout a svěřit.
Někdy psychická podpora a spoluúčast udělá divy a člověk nechodí do práce s obavami.
Kolektiv nekolektiv - když je to tazatelce nepříjemné, jak píše, fakt nikomu nic vysvětlovat nemusí.
Ostatně i kdyby v práci detailně vylíčila svoje potíže, léčbu a kdovíco dalšího, vždycky se najde někdo, kdo pomluví.
Ještě nic konkrétního nevíte. Jsou to jenom dohady, odhady.
Potřebujete komplexní vyšetření.
Svému nadřízenému řekněte, že se nic konkrétního ještě neví a musíte podstoupit nějaká vyšetření u odborných lékařů.
A to jak víme, může trvat ještě delší čas.
Můžete tvrdit, že to je alergie, od stresu, námahy, psychického zatížení, přepracovanosti, anebo ten venkovní tlak a hrozné počasí, prostě se neví a pořád to bude dohad.
Otázkou je, co s Vámi, jestli se budou záchvaty opakovat. Měla byste mít nějakou první pomoc, po které sáhnete, nebo kterou Vám poskytne nejbližší spolupracovník, nebo kamarádka.
To ale musíte řešit s ošetřujícím lékařem.
Případně, ať Vás nechá chvíli doma, jestli se ještě necítíte dobře.
Samozřejmě by to chtělo, abyste se pozorovala a zjistila spouštěč tohoto návalu, ataku, nebo jak to lékaři označí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.