Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Citalec - výbuchy vzteku a prudké změny nálad

Od: dominik876 odpovědí: 5 změna:
Ahoj. Je mi 16 a nějakou dobou jsem byl v nemocnici s kolapsovým stavem. Po všech vyšetřeních a hodinu a půl dlouhém rozhovoru s psycholožkou zjistili že to mám z psychiky. Předepsali mi citalec. Beru ho dva dny. A funguje deprese a úzkosti přestaly, cítím se šťastný a fyzické obtíže taky přestaly. Ale bývám agresivní a mám prudké změny nálad. Může to být tím? A odezní to?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Přípravek Citalec Zentiva by neměly běžně užívat děti a dospívající do 18 let. Měli byste také vědět, že u pacientů do 18 let, kteří se léčí některým z této skupiny přípravků, je zvýšené riziko výskytu nežádoucích účinků, jako jsou pokusy o sebevraždu, sebevražedné myšlenky a nepřátelské jednání (převážně agresivita, vzdorovité chování a hněv). Váš lékař přesto může přípravek Citalec Zentivapacientům do 18 let předepsat, pokud usoudí, že to je v jejich nejlepším zájmu. Pokud lékař předepsal přípravek Citalec Zentiva pacientovi do 18 let a chcete se o tom poradit, navštivte, prosím, znovu svého lékaře. Jestliže se u pacientů do 18 let, kteří jsou léčeni přípravkem Citalec Zentiva, rozvine nebo zhorší některý z výše uvedených příznaků, měli byste o tom informovat svého lékaře.

farmaceutika.info/...

dominik876
hodnocení

To jsem četl. Ale nečetl jsem nic o změnách nálady.

Už vzhledem k té agresivitě, kterou zmiňujete, byste se měl co nejdřív setkat s vaším lékařem. Mohla by pomoci případná změna medikace - ale tu musí uvážit on.

kepler*

Myslím, že vámi popsané negativní účinky platí jen pro náhlé vysazení léku. Psychofarmaka jsou účinná jen při déletrvajícím užívání. Pacient se opravdu může zklidnit. Jinak užívání těchto léků neschvaluji.

hodnocení

0x

Ahoj. Může to být tím,nejsme lékaři.Přečti si důkladně příbalový leták,popř.kontaktuj svého psychiatra.

.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]