Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problémy s AKNÉ - je mi 21 let

Od: miri735* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,mám takový dotaz,a začíná mě to hrozně vadit,hlavně když jdu do společnosti ženského pohlaví,moc dobře to nevipadá.Od puberty,mám problém s akné,až do tedka do 21let,je to normální,a nebo to je něaká porucha v těle?Už dříve sem s tim byl na kožním, tam mi něco předepsala,i tak mě to nepomohlo,a navíc to hrozně vysušovalo pokožku.Byl sem na výstavě v Praze,léčivích bylin,a tam sem se ptal jedné pani,a ta mě poradila konopné mýdlo,že to nevysušuje pokožku,že to je to správné,a vhodné pro moji pokožku.A to docela i pomáhalo,ale když sem to přestal používat,tak se to zase zhoršilo.A ted mi je 21 let,a mám s tím problémy do ted,nedá se to vyřešit jiným způsobem?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jde to vyřešit! Je však třeba dobrého kožního lékaře a trpělivost *hej*Kdy jste naposledy u toho kožaře byl? Od té doby už výzkum udělal obrovský skok. A pak, kožaři jsou trošku šarlatáni, protože lidské tělo je každé jiné. Takže, co zabere jednomu, druhému ne. Váš problém je ve vyladění spousty činitelů. Nevychází z kůže jako takové, ale zevnitř, ze souhry všech orgánů. Je potřeba najít něco, co uvede vaše tělo do souladu. A to chce čas. Nemá cenu léčit důsledek, když důvod je někde jinde. *modla*Obrňte se trpělivostí, najděte dobrého kožního lékaře a choďte k němu dlouho, dokud to nevyřeší. *uspech*Znám chlapce, který od svých 17ti let chodí ke kožaři. Teď, po roce je to konečně vidět. A to velmi. Je z něj pěkný kluk. Přestaly se mu mastit vlasy a pleť má moc pěknou. Ale ještě to není dokonalé, ještě to chvilku bude chtít. Po roce vypadá hezky a sebevědomí mu roste.*placni*Nevzdávejte to. Neřešte to babskými radami typu-dostatek pravidelného sexu postačí. Věřte lékaři! A když ne, tak ho změňte*bum*Hodně štěstí a krásnou pleť.

hodnocení

2x

Můj syn s tím měl také velké problémy, základ všeho je důkladné čištění pleti-ráno i večer-to hlavně, vím, že u kluků to je problém...Já koupila synovi takové čistící tamponky napuštěné už čistící látkou, a tím si to čistil, a hodně se to zlepšilo.Pak je potřeba jíst hodně zeleniny, ovoce a nekouřit, ani nepobývat v zakouř. prostorách a alkohol a sladké taky pleť zhoršují, je to běh na dlouhou trať, ale to Vám určitě vše lékařka řekla...Zkuste se poradit v lékárně, když by se Vám nechtělo k lékaři, ale doktor je rozumější.

amlim*
hodnocení

0x

Babkazov má pravdu, ještě podotknu, že na pleť má velký vliv, prostředí, stress a nejvíce strava , potažmo zažívání a hlavně pravidelné vyprazdňování. Nezapomeňte, :)že kůže je displejem střev.

miri735*
hodnocení

Děkuji za odpovědi,piju hodně ochucené minerálky,někde sem slišel,že i to není taky moc zdravé?Ale já se samotné vody moc nenapiji,maximálně v létě.Stress ten mám poslední dobou taky,díky tí krizi,když je člověk bez práce,tak to víte není to příjemné.S jídlem to asi taky není nejlepší,ale hlídám si to,nejim skoro žádné uzeniny,občas si dám ale aby to mělo min.95% masa co nejmín éček,a tak podobně.Vím v dnešní době je těžký si vybrat,samá chémie,tak se není čemu divit.Skusím zajít k doktorce,na odběr krve třeba něco zjistí?

marta33*

Vím, že to asi bude znít divně, ale zkusil jsi kosmetiku? Nevím,v jakém stavu je Tvé akné, ale pokud se nejedná o nějakou závažnou formu, většinou Ti může pomoct dobrá kosmetička a pravidelná péče. Jestli půjde o složitější problém, stejně Tě pošle k lékaři, ale hlubokým čištěním pleti se dá předejít většině zánětů. Používej jednorázové ručníky a nechej si poradit vhodnou kosmetiku. Divil by ses, kolik mužů dnes chodí do kosmetických salonů! Chce to trpělivost, přeji hodně zdaru!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]