Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Francouzské hole a nákupní vozík

Od: bimbam® odpovědí: 15 změna:

Asi měsíc chodím o dvou francouzských holích. V samoobslužných obchodech s nimi mám problém. Vkládám je do vozíku a očekávám, že mě někdo pokárá. Ano, holemi ťapkám po špinavém chodníku a vkládám je do vozíku určeného pro potraviny.

Dnes jsem zahlédla paní, která měla své hole na vozíku nějak zavěšené. Nebyla příležitost si to pořádně prohlédnout, poptat se jí. Zkoušela jsem své hole nějak podobně mezi dráty umístit, nešlo to. Máte někdo nějakou zkušenost? Vlastní? Ze širší rodiny či sousedství? Rady uvítám!

Rada, abych si nosila igelitový sáček a do něj vkládala konce holí, není úplně dobrá. Musela bych sáček nosit v zubech. Kapsy u letního oblečení nemám. A pokud s holemi cokoli přenáším v ruce, není chůze bezpečná.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

8x

Dobrý den, (zatím) jen otázka. Proč ty hole neobrátíte? Tedy, "gumou hore"a nikomu to nemůže vadit. Zdravím!

doplněno 02.08.18 17:17:

Což tento držák (2x) viz odkaz? Jde umístit na hůl v poloze háček (to potřebujete) i opačně.

ortoservis.cz/...

doplněno 02.08.18 17:41:

bimbam - on by ten držák FLIP mohl "pasovat"i na nákupní košík - nacvaknutý na hůl ve vhodné výšce a tu potom zavěsit z každé strany košíku (za jeho oko). No, tak snad si nějak poradíte.

hodnocení

Je to poměrně dobrá rada, ale jsem s holemi stále velmi neohrabaná. Jak s nimi začnu všelijak šermovat, padají mi z rukou. A v obchodě občas potřebuji vozík opusit a popojít pár kroků. Budu se to takto učit, ale tip na zavěšení uvítám víc.

hodnocení

Doporučený držák je asi vhodnější do bytu než do vozíku. Ale na jednom z obrázků u tohoto zboží jsem na skutečné francouzské holi objevila cosi malého a možná funkčního.

hodnocení

5x
Tazatelka se snaží se předejít problémům, které by mohly být ať už s nevraživým personálem, nebo s vlastním ohýbáním pro spadlou hůl; to může být při jejím (věřím, že dočasném) zdravotním stavu dost těžké. Je zřejmě dost slušně vychovaná, ohleduplná k okolí a naučená problémy řešit, byť za pomoci druhých.
.
Mnozí i zdraví občas do někoho v úzké uličce nebo za rohem vozíkem ťuknou či vrazí. Nechtíc. Většinou se omluví, ať už slovy, nebo jen úsměvem, gestem.
.
@reiser se zřejmě nudí a a chce vyvolat konflikt. Narazit do lidí slovy už zkusil. Záměrně.
Co kdyby zkusil místo rýpání tazatelce poradit? Co s holemi, nebo jak ten nákup potom odnést, když má obě ruce plné holí?
Nepřeji mu, aby i on musel používat zdravotní pomůcky.
Přeji mu, aby našel dost odvahy se tazatelce omluvit.

hodnocení

4x

Bimbam, to máte trápení. Hole, to je opravdu obtíž. Blbě se s tím chodí a chybí ještě jedna chápavá končetina. A pod batůžkem se člověk potí. Přeji vám, ať se rychle zahojíte a máte zase volné ruce.

Dá se koupit poutko. Měla jsem ho na holích, když jsem je měla a věšela jsem je, aby nepadaly, když jsem je na chvíli nepotřebovala. Naštěstí to dlouho netrvalo. Určitě se dají koupit ve zdravotnických potřebách. Podobné poutko jsem koupila v elektro k fotoaparátu.

hodnocení

Děkuji, ve zdravotnických potřebách se poptám.

asd1
hodnocení

4x

Šňůra s háčkem z drátu, vyrobíte za 5 minut... Nebo ten háček přidělaný "stříbrnou páskou"

Ale moc bych to nedramatizoval, do košíku se běžně dávají děcka i s botama, venku se na vozíky práší atd. Pokud jset hůl předtím nezapíchla do hovínka tak je to "čistá špína"

hj
hodnocení

3x

hole dávám do košíku pokaždé.Nikdo nic neříkal.Jsou košíky stejně tak zaprášené,že je to jedno

pb®
hodnocení

3x

Já bych vás nekárala, pokud byste nekárala vy mě, že mi ve vozíku skáče malé dítě. Ano, má být v sedačce, ale od určitého věku je tam nejde udržet. Myslím ale, že si děláte zbytečnou starost. Nákupní košíky samy o sobě jsou někdy dost eklhaft, jídlo bývá zabalené, či se stejně oloupe, opláchne, oškrábe a nedělejte si iluzi, že je přepravováno a vybalováno nějak super sterilně. Není. Co si myslíte, když se vysypou rohlíky na korbě náklaďáku? Že se s tím bude někdo crcat a odepisovat znehodnocené zboží, nebo to nahází zpět do přepravky?

hodnocení

2x

Když jsem je měla, tak jsem si vozík nebrala, ale měla jsem batoh obráceně a nikdy obsluha nic nenamítala.

hodnocení

Také nápad. Až půjdu jen pro chleba, asi by s tím nebyl problém. Při nákupu drobností (kvasnice, vanilkový cukr...) bych asi z batohu dříve vylovila kapesníky, klíče a jiné :).

hodnocení

2x

Zbytečně bych to nehrotil. Košíky bývají tak zprasené, že to asi nezhoršíte. Hygiena v obchodech je k smíchu. Vajíčka polepená exkrementy, košíky tahané za ucho po zemi ..

hodnocení

Nechci to hrotit až do nějakého svého velkého nepohodlí. Když objevím něco na zavěšení, budu věšet. Obracení holí si trochu zkusím doma. Ono se to nezdá, i moje dřívější představa o těchto holích byla, že je to brnkačka. Ale když člověka opravdu bolí každý pohyb, je to trochu jinak.

Právě. Ty hole máte, protože máte nějaký oprávněný důvod. Pokud bude někdo pyskovat, s úsměvem ho požádejte, ať Vám vozík vozí, že se budete radši chodit o holích. Ještě jim tam bez holí upadnete a budou mít průšvih ;)..

hodnocení

Děkuji za další odpovědi a rady. Dostala jsem se do nepříjemné situace a "za pochodu" (= za belhání :)) se s ní nějak vyrovnávám.

Smazanou odpověď od @reiser mám v mailu. Na slušnější polovinu odpovědi sděluji, že platební kartu a pětikačku nosím v pouzdře na krku. To ostatní mě neurazilo a nenaštvalo. I kdyby to zde zůstalo, nebyla by to moje vizitka. Ale chápu, že plevel se likviduje, aby se nešířil i jinam.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]