Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stále zamilovaný do ex

Od: jakell® odpovědí: 13 změna:

Zdravím,

jsou to už skoro 4 měsíce co jsme se s mou ex po 6 měsíčním vztahu rozešli. Ten vztah byl to pravé pouze jen asi tři měsíce, zbytek vztahu jsem už poznal, že to jde z kopce. Ona začala chodit za jinými, začala se chovat jinak a potom si chtěla dát jen pauzu, kdy mi bylo jasné, že je konec a že už má jiného. ( Když jsme spolu začínali tak zrovna s někým chodila, ale já se to dozvěděl až po pár měsících, takže jsme se na půl roku přestali stýkat, ale potom jsme se dali dohromady a nakonci jsem vlastně dopadl stejně jako ten předemnou. )

Každopádně proč to sem píšu?

Mám teď sice už novou přítelkyni a podařilo se mi ex úplně odstřihnout, ale posledních pár dní na ni zase začínám myslet a přehrávat si to dobré co bylo. A naneštěstí už jsem měl párkrát touhu, aby se ke mně zase vrátila. Připadalo mi, že jsem to už uzavřel, a proto jsem začal další vztah, který je opravdu skvělý, i když se rozvijí velmi pomalu, ale nevím, co teď. Vím, že zapomínám na ty hrozné věci, co ex dělala ( vypsal bych je, ale bylo by to na dlouho ), kdy jsem měl takové nervy, že o ni přijdu, že jsem zhubl asi 8 kilo.

Když to řeknu zkrátka. Moje ex jde, díky mně, na stejnou VŠ, ale není dobrý nápad se k ní vracet, i když mě už k sobě stejně asi nepustí. Spíš bych se jen chtěl zbavit myšlenek na ni a pokračovat v klidu dál. Má na to někdo radu?

Díky

doplněno 02.08.18 06:07:

Ještě je nutné dodat, že mluvím o svém prvním pořádném vztahu, o té první lásce. Proto je to asi tak těžké.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

4x

Dobrý den, byl jste dva roky na vojně? Asi ne. Na vojnu každý vzpomíná, ale jen na to hezké. Ovšem, zopakovat si to celé znovu by chtěl už málokdo - a to je podobné. Takže, ex Vás už zradila, máte nový vztah a ten přeci nezradíte kvůli zrádkyni (navíc, už to s ní nikdy nebude lepší, než dříve). Rozvíjejte nový vztah a ex se vyhýbejte (zradila jednou a zradí opět). Zdravím!

doplněno 02.08.18 07:39:

jakell - na vzpomínkách (nebo srovnávání) nový vztah budete budovat těžko. Zkrátka, bylo to krásné, bylo toho dost, ale už je to jen minulost.

hodnocení

Máte pravdu. Zradila jednou, zradí znova, to mi řeklo dost lidí. Až moc někdy přemýšlím a teď si představuju co by,kdyby..
Problém asi je, že aktuální vztah není to pravé ořechové, takže asi proto se vracím do těch fajn momentů v minulém vztahu, které už nikdy nebudou.
Moc díky za Váš názor.
hodnocení

Pravda, naprostá pravda.

lm®
hodnocení

2x

Ahoj.

Vzpomínky jsou milosrdné...Pamatujeme si obvykle to lepší, to špatné utlačujeme do pozadí.

Vypíchnu pár Vašich slov.

"Vím, že zapomínám na ty hrozné věci, co ex dělala..." NAOPAK. Připomínejte si často,jak Vás podváděla,trápila,odkopla atd.

"...jsem začal další vztah, který je opravdu skvělý ..." VĚNUJTE svou energii tomuto vztahu.Proč se rozvíjí pomalu? - protože Vy v hlavě máte tu bývalou.VAŽTE si toho,že jste potkal někoho,s kým máte skvělý vztah .Spousta lidí nikoho takového za celý život nepotká.

" Moje ex jde, díky mně, na stejnou VŠ..." Pokud je to jen trochu možné , ZMĚŇTE školu. Výrazně by Vám to pomohlo na ni nemyslet a dát se do klidu.

Věřte , že by Vás s bývalkou čekal osud zklamaného ,vyzáblého ,psychicky zhrouceného paroháče . Lidé se nemění.

hodnocení

Souhlasím s Vámi. Pěkně jste to vysvětlila. Děkuju.

hodnocení

1x

@jakell - aktuální vztah není to pravé ořechové

Možná proto, že ho berete jenom jako náhražku za ten předešlý, který ovšem "byl to pravé pouze jen asi tři měsíce". Ale pak nechápu, proč píšete "jsem začal další vztah, který je opravdu skvělý".
Jen se můžu domnívat, že z toho prvního jste se upnul na ty tři "úžasné" měsíce a všechno ostatní jste vytěsnil - pak se ovšem neůžete divit, že vám nejen ten následující, ale každý další vztah bude připadat "méně úžasný" - a bude to trvat tak dlouho, dokud si tu slečnu budete idealizovat.

hodnocení

No a to je právě ten problém. Přiznávám, že si to dost idealizuju a je to přesně jak píšete.

Ale musím říct, že s mou aktuální přítelkyní jsem do toho šel s čistou hlavou a nikdy jsem to nebral jako náhražku toho minulého. To by trpěla zbytečně ona.

Spíš bych potřeboval nebýt upnutý na ty 3 měsíce, jak jste správně podotkl, což v tuto chvíli nevím jak udělat.

Každopádně už díky této diskusi vím, kde přesně je ta chyba. Tudíž Vám i ostatním děkuji.

hodnocení

1x

Zdravím. Udělejte za minulostí tlustou čáru a važte si té, která Vás má skutečně ráda. Soustřeďte se na to, abyste si s ní vybudoval pěkný vztah, aby v něm nechyběla důvěra a poučte se z toho předešlého, který nedopadl dobře. Rozchody k životu patří, buďte rád, že máte nový vztah a zbytečně si to nekažte.

hodnocení

Já právě nevím, jak tu tlustou čáru udělat. Už kolik měsíců mi to nejde.

jirka30
Mam to taky tak... moje ex uz ma jineho, o me se nezajima, nejsem s ni vubec v kontaktu... ale tu tlustou caru udelat neumim. Je to blbe, protoze neumim jit dal.. jakoby s ni v zivote porad pocitam i kdyz to je nesmysl.
hodnocení

Přesně tak, každopádně člověk neví, co s tím dělat.

hodnocení

Upřímně mám celkem obavy, co bude, až se potkáme na vysoké. Jdeme naneštěstí oba na tu samou. To je asi taky jeden z problémů.

jirka30
No, to by byl pro me asi docela problem v teto situaci. Ty mas alespon vztah, i kdyz v nem nejsi uplne spokojeny jak pises.. takze treba do te doby uz te ex zajimat tolik nebude. Ja kdyz bych ji nekde potkal, tu svoji byvalou, vim jiste ze by mi zas busilo srdce jak o zavod a myslel bych na ni cely zbytek dne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]