Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může to být borelióza?

Od: luca77 odpovědí: 17 změna:
! Vím, že je toto on-line amatérská poradna a vím že mám jít k lékaři!
Přesto, než se tam dostanu, bych se ráda zeptala na zcela laické názory, zda toto může být borelióza. Třeba je mezi Vámi zdravotník nebo někdo ví, že borelióza vypadá o dost jinak...
Moc děkuji :)

Může to být borelióza?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Z fotky nikdo nic nepozná. I lékař Vás napřed pošle na testy.

jabraka*

Fotka skutečně hení průkazná.Lékař podle svého rozhodnutí nasadí ihned antibiotikum a odešle krev na rozbor.Po dobrání ATB navštívíte opět lékaře a ten vám výsledek teprve bude moci sdělit.Rozhodně není vhodné otálet s vyšetřením,bacil - borelie - mezitím řádí.Může způsobit i ochrnutí některého orgánu.

JABRAKA

hodnocení

2x

Nejen z fotky. Tohle je tak neprůkazné, že stejně skončíte na odběru krve. Typické fleky vypadají jinak, ale to neznamená, že boreliózu nemůžete mít

luca77
hodnocení

Děkuji. Vím, že musím k lékaři, ale dostanu se tam až v pondělí, tak mě právě zajímalo, jestli tohle jsou nebo nejsou ty typické fleky

fhjgh
hodnocení

1x
Moc to nevypadá, ale to nebude stejně vědět ani lékař. Na podezření se dávají rovnou antibiotika, takhle brzy borelióza otestovat nejde.
luca77
hodnocení

Děkuji. Já nečekám, že mě někdo on line diagnostikuje, jen si myslím, že jsou příznaky typické pro některou nemoc a někdo, kdo má zkušenost může právě alespoň říct - hele, nevypadá to, ale radši běž a nebo jo, vypadá to fakt jako borelióza, ale neplaš a ukaž to doktorovi

01.08.18 18:16
hodnocení

0x

Může.

jezevec*
hodnocení

0x

Jako pro klid duše si na testy skoč, ale takhle vypadá 99% míst po odstranění klíštěte... Flek při borelioze vypadá jako kousnutí hrochem a ne jako tenhle flíček...

vendulka
hodnocení

0x

Dobrý den. Mohu vědět od čeho ta rána přesně je? Vytáhla jste si z tohodle místa klíště? Nebo tam ani klíště nebylo? Mě to totiž přijde jako obyčejný štípanec komárem, ale třeba se opravdu mýlím. Víte, moje dcera měla Boreliozu, doktorka jí to našla úplně nečekaně. Ono jí totž kouslo klíště a vedle toho místa kousnutí se jí na př. části hrudníku vytvořil veliký červený flek . nesvědilo to a tak nám naše dr. řekla že si myslí že se jedná o borélii, ačkoliv pupínek od kousnutí klíšťákem byl až někde dole u pupíku,ale ten flíček se jí udělal na pravé části hrudníku sahajícího až skoro po pravé rameno. Takže závěrem může to být i Borelioza, pro tohle vyšetření se běžně dělají krevní testy, ale prý se to stává velice často,že se zkrátka ve výsledcích krve neukáže bakterie, která tam může ale taky nemusí být přítomna. U nás se dělali dvojí krevní testy a poprvé se tam v krvi objeivl náznak že by tam mohlo něco být a po druhém odběru už se Borélie nenašla. Naše dokrotka ale nic neriskovala a dceři napsala dvojité dávky Antibiotik což jak se nakonec ukázalo udělala velmi dobře i přesto že se Borelie nevyskytla v krvi na 1000%., je náznak. Sama doktorka mi říkala,že se tam objevit může ale taky nemusí v tomhle je bohužel Borelioza zákeřná. Dcera dobrala obě dávky ATB a boreliozní flek co nevidět naštěstí zmizel. JInak k těm příznakům patří právě narůžovělý až červený flek větší nez 5-ti koruna, flíček nemusí svědit, dále pak se přidává únava, bolesti hlavy a pod. A tohle může být příznakem Boreliozy, ale stejně tak to může být i samotným příznakem druhotné bakteriálné infekce.

luca77
hodnocení

Dobrý den, měla jsem klíště, ale takové úplně maličkaté. Nejprve jsem si myslela, že tam mám nějaký stroupek, ale při bližším ohledání to mělo nožičky :) Klíště jsem vytočila, zakousnuté bylo právě přímo v centru toho fleku a ta ranka zůstala dost dlouho viditelná. Je to asi týden. A včera jsem si všimla, že se mi přesně kolem toho kousance, který je pořád vidět, udělal červený flek a okolo bylo vidět jakoby bílé tenké kolečko, tak mě to trochu vyděsilo. Klíště jsem neměla asi 10 let a obecně na nějaké kousance a fleky netrpím. S boreliózou všichni straší tak jsem se docela lekla. K doktorce si skočím ale dostanu se tam až v pondělí, tak jsem chtěla spíš asi uklidnit at neplaším :)
vendulka

Ano borelioza se může rozvíjet mnoho a mnoho týdnů než se viditelně ukáže na kůži nebo v jiných příznacích, proto jí také nelze najít z krve hned. zminńte se o tom Vašemu doktorovi. Pokud se kousanec zahojí nebo potom zmizí úplně tak bych zůstala v klidu, většina kousnutí nemusí hned znamenat boreliozu nebo encefalitidu, ikdyž to vyloučit nikdy na 100% nelze.

johan*
hodnocení

0x
Podle vašeho popisu ta pravděpodobnost borelie bude dost vysoká. Nejdříve se utvoří malý nebolestivý a nesvědivý flíček a postupně se zvětšuje v jakýsi červený kruh. Nemusíte plašit, ale návštěva obvoďáka vás nemine. Udělají rozbor krve, druhý den máte výsledky. Sám jsem šel k lékaři až po dvou měsících kdy flek dosahoval od stehna po lítko a dle výsledků už byly hodnoty velmi nízké, takže si tělo naštěstí poradilo samo, ale antibiotikům jsem stejně neutekl. Nepodceňovat, ale týden není žadné drama.
ma11

Nestačí obyčejný odběr krve, tam nepoznají nic, musíte být poslána na kožní odd. do nemocnice, tam vám udělají testy na boreliozu, z kterých se to dá poznat. Jen podle mé zkušenosti. K obyčejnému kožnímu taky nechodte, ten vám dá tak mast a hotovo, nic nepozná. Měla jste to klíště poslat do laboratoře a měla by jste jistotu.

ma11: Měla jste to klíště poslat do laboratoře a měla by jste jistotu. To jo, ale jednak ne hned a jednak zjistíte pouze jestli boreliózu mělo klíště. Nebo si myslíte, že každý, koho kousne nakažené klíště onemocní? Blbost! Klíšťat přenášejících boreliozu je cca 10%. To už bychom tu dávno nebyli...

ma11

Když má boreliozu klíště, tak je velká pravděpodobnost, že ji budete mít i vy, mě to zjistili asi 1 rok po kousnutí, chodila jsem po doktorech, nikoho nevěděl co mi je, když už jsem měla nohu v jednom ohni napadlo doktorku když už si se mnou nevěděla rady, mě poslat na kožní do nemocnice. Tam podle výsledků testů zjistili boreliozu, následky doživotní, hlavně na klouby..

ma11: Udává se, že k přenosu infekce na člověka dochází jen asi u pěti procent lidí. Zbytek zvládne obranyschopnost člověka sama.

zdroj: vitalia.cz/...

Vzhledem k tomu, že nakažené je v průměru každé desáté klíště, připadá statisticky jeden nemocný člověk na 5000 přisátých klíšťat. Onemocnět tedy lze, nemoc je to nebezpečná, nesmí se brát na lehkou váhu, v tom s Vámi souhlasím. Ale jinak nemáte pravdu.

jp

Kam že poslat klíště, do laboratoře? To jako můžu každé klíště, které na sobě najdu poslat prozkoumat? :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma borelióza

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]