Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč mě firma nechce přijmout do TPP?

Od: lukes888 odpovědí: 23 změna:

Dobrý den. Chchi se zeptat proč mě firma nechce vzít do pracovního poměru. Posílal jsem jim už 6x životopis, jednou jsem tam byl i na pohovoru. Splňuji i požadavky které daná firma má. Na stránce s prac. inzeráty své ponuky neustále aktualizují a tak jsem tam zase poslal životopis i s žádostí a taky s motivačním listem. Dokonce jsem jim i 5x krát volal a pořád nic. Proč tohle firmy dělají? A jaký mají k tomu důvod?

doplněno 01.08.18 13:50:

Dpolňení otázky : Podle vás, jaký mají tomu tyto firmy důvod? Stalo se vám někdy něco podobného,

doplněno 01.08.18 19:09:

Ano volal jsem tam 5x ale s odstupem , vždy jedno týdne. Tzn. : např. V pondělí a pak na další pondělí a nebo další úterý.

Životopis jsem tam zanesl vždy s odstupem pul roku až roku.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

16x
Hmmm, jestli jste na pohovoru vystupoval jako tady v diskuzi, tak se nedivím, že Vás nevzali. Proč? Protože Vaše jednání je mírně arogantní, jste vznětlivý, popudlivý. Jestliže jste do jedné firmy volal (psal) 5x(!) tak jste ještě navíc vlezlý, možná i nekritický sám k sobě. Jo a to Vaše "No to jsem tedy nečekal že firmy si vybírají už i podle ,,výzoru"." , tak to už je vůbec perla. Jsou zaměstnání, kdy "výzor" je na prvním místě. A moje rada? Leckdy je potřeba při hledání zaměstnání více pokory (teda jestli nejste nějaký špičkový odborník, ale o ty se zase zaměstnavatelé perou, tak to Váš případ nebude)

hodnocení

13x

Byla jsem v komisích mnoha výběrových řízení a takových uchazečů, jako jste Vy, tam bylo několik. Přihlásili se na absolutně každou nabízenou pozici, bylo vidět, že je jim jedno, kam je posadíme, podmínky sice "splňovali", ale s různými ne snadno definovatenými výhradami. Přihlásili se vždycky a z toho na půlku řízení nedošli - bez omluvy. Jedna paní například, která se k nám hlásila několikrát, při jednom z prvních pohovorů na otázku, proč nechce setrvat ve svém dosavadním zaměstnání, odpověděla, že její vedoucí je stará předdůchodová baba (nejsem si jistá, jestli neřekla snad dokonce "kráva"). Protože by byla nastupovala na mé oddělení a já mám 3 roky do důchodu, je jasné, že ta pozice pro ni nebyla vhodná. A zřejmě ani žádná jiná.

U Vás je očividné, že Vaší mateřštinou je slovenština. Mně by to nevadilo, přestože většinu pracovní doby jednáme s klienty, i na oddělení mám Slovenku, ale na pozici, na kterou se hlásíte, by se to nemuselo hodit.

Podle vzhledu ("výzoru") samozřejmě žadatele o místo posuzujeme také. Ne snad jestli je tlustý nebo hubený, ale jde o to, jak mu stálo za to se na výběrové řízení připravit nejen vědomostmi, ale i vzhledem - že nepřijde v propoceném triku a špinavých botách.

A nejhlavnějším kritériem pro nás je to, jestli je uchazeč vhodný - jednak jestli splňuje předpoklady k práci, na kterou se hlásí (když se mi dobrosrdečně přizná, že s počítačem se moc nekamarádí, tak to znamená, že bude neustále blokovat někoho dalšího), a jednak jestli zapadne do kolektivu, jestli je nekonfliktní, přiměřeně komunikativní, nebojí se říci svůj názor, ale zároveň nebude s vedoucím neplodně diskutovat o jasném příkazu... těch kritérií je mnoho, rozhodování není jednoduché. Víme, že pro někoho z uchazečů je životně důležité tu práci mít, ale na druhé straně nejsme charita. A také musíte vzít v úvahu, že třeba z 15 lidí pozvaných k výběrovému řízení vzejdou 2-3 opravdu dobří, a vybrat můžeme jen jednoho. Tady už ke kritériím přibude i rozhodování, zda bude pro nás vhodnější šikovná mladá dívka rok po škole, nebo paní, která má ještě 15 let do důchdou.

Nejstrašnější bývají výběrová řízení, kdy "už i blbci došli" a není z koho vybrat - prostě z těch lidí nechcete nikoho. I to se stává.

gxdu
hodnocení

9x
6x jste psal, 5x jste volal, byl jste na pohovoru, pokaždé vám rekli ne a vy pořád ještě nechápete, že vás nechtějí? Fakt vám na tom, co děláte, nepřipadá nic divného? Nepůsobíte na mě úplně normálně a stejný dojem jste patrně udělal i v oné firmě.

hodnocení

8x

Protože má plné právo si své zaměstnance vybírat - a není povinna těm odmítnutým sdělovat důvod.

lukes888
hodnocení

To není adekvátní odpoveď na mou otázku.

Možná není adekvátní,ale je od uživatele,který je na 1. místě v žebříčku Top 25 v rubrice SPOLEČNOST,takže je nejadekvátnější.

lukes888
hodnocení

Já si dovoluji nesouhlasit. Máte svůj názor tak jako každý .ok.

kolemdouci
"Možná není adekvátní,ale je od uživatele,který je na 1. místě v žebříčku Top 25 v rubrice SPOLEČNOST,takže je nejadekvátnější." *smich*

Už klasik říkal: Můžete s tím nesouhlasit... ale to je tak jediné, co s tím můžete dělat.

hodnocení

5x

Dobrý den. Píšete, že jste tam byl na pohovoru. Asi jste neudělal dobrý dojem a mají to tam zaznamenáno. Pokud firmy nemají zájem o konkrétního uchazeče, znamená to, že hledají někoho vhodnějšího.

lukes888
hodnocení

No to jsem tedy nečekal že firmy si vybírají už i podle ,,výzoru".

hodnocení

5x

@lukes888 - Logicky by přece mělo znamenat, že když ohledně toho místa volám, tak mám o něj vážný zájem.
Za použití téže logiky, pouze v opčném gardu, pak vyplývá závěr, že pokud vás firma tolikrát odmítla, pak nemá "vážný zájem" o vás - a ve výhodnější pozici je ona.

hodnocení

3x

Pokud ste tam byl uz na pohovoru a neuspel jste, pak o Vas ocividne zajem z nejakeho duvodu nemaji. Mozna Vam ho sdelili, mozna ne. Nicmene to, ze jim tam budete znovu a znovu volat jejich nazor nezmeni. Sice se z toho da usuzovat, ze o danou praci mate skutecne zajem, nicmene to nemeni nic na faktu, ze s Vami mluvili a nevybrali si Vas. Proc by Vas meli zkouset znova? Zkratka hledaji dal jineho vhodnejsiho uchazece.

ladinpraha*
hodnocení

3x

Možné důvody:

- zaměstnavatel má právo si zaměstnance vybrat. Takových, co splňují kritéria, bývá hodně a tak může rozhodovat i pohlaví, věk, vzhled, chování ...

- mohl ho odradit i tvůj písemný projev z té přehršle písemností, kterou jsi mu dodal, pokud vypadal podobně, jako tvé příspěvky zde.

- asi jsi neodbytný, většině lidí stačí cokoli říci jednou a oni to pochopí a zařídí se podle toho. Vlezlé a nechápavé lidi nemá nikdo rád, tak proč by takového člověka zaměstnával.

hodnocení

0x

Nikdo z nás nemůže vědět, jaký k tomu firma má důvod..třeba iracionální...a třeba naprosto racionální.

Nevíme na jakou pozici se hlásíte, nevíme jak vystupujete, co vše umíte, jesti jste neřekl nebo nenapsal něco nevhodného...atd atd. Těch důvodů může být "tisíc a jeden"..

Jestli jste již 5x volal do té stejné firmy, tak to bych Vás také nevzal..

Jestli jste volal do 5 různých firem a žádná z nich Vás nechce, tak je asi důvod někde u Vás.

lukes888
hodnocení

Logicky by přece mělo znamenat, že když ohledně toho místa volám, tak mám o něj vážný zájem.

Teoreticky ano.. Ale pokud do té firmy voláte 5x, tak to naopak znamená, že Vaše sebevědomí je někde na bodu mrazu..

lukes888
hodnocení

Díki za odpoveď. I když nevím proč personalisti tohle všechno rozpitvávají do detailů. Je to pro mě novinka. Komunikovat přímo z vedocím je jiné (ze zkušenosti)než z personalistou. I když už před tím jsem vědel že personaliti jsou o ničem.

vilik1
Já mám naprosto vážně zájem být tady v té zemi neomezený pán a vládce. Ale i když budu volat Zemanovi, Babišovi, Hamáčkovi a nevím komu ještě 6x denně, je mi to celkem houby platné.
Smiřte se s tím, že vás nevezmou.
A po vašem doplnění - třeba jim nevyhovujete kvůli špatné gramatice nebo z jiných důvodů. Že to nevidíte vy neznamená, že problém neexistuje.

hodnocení

0x

@lukes888 - To není adekvátní odpoveď na mou otázku.
Proč myslíte?

hodnocení

0x
Jak píšete byl jste na pohovoru, asi jste se nelíbil a mají u vás třeba černý puntík toho pána nebrat ani omylem asi problémový typ kdo ví?
lukes888
hodnocení

Co vím tak neberou lidi kteří mění často zaměstnání. Ale já ten typ nejsem. Tak proto jsem se ptal.

hodnocení

0x

Si pamatuju, jak šel soused žádat o práci ve svých 50ti letech. Viděl tam před sebou dvacetiletého floutka personalistu a říká: Tož zdar, já su Břetik, já sem du na tu prácu..." - no asi tak si představuji váš pohovor *smich* a naprosto chápu ono nepřijetí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]