Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna výšky během dne - která?

Od: struf odpovědí: 8 změna:

Dobré ráno, mám na Vás dotaz. Za 2 měsíce mi bude 15 a měřím mezi 177,9 - 179,5. Když se chci podívat na periodickou tabulku, která výška se počítá? Těch 179,5cm mám když se probudím a 177,9cm mám když jdu spát. Je normální taková změna výšky během dne? A tyto změny jsou jen dočasné nebo se s nimi potýká každý? Děkuji moc. Mějte se pěkně a hodně pijte, bude pěkný horko.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

struf
hodnocení

Ježiš, ne periodická ale percentilová :D Už mám z té chemie maglajs, omlouvám se. :D

hodnocení

0x

Před mnoha lety jsem četl článek o našem jednom z nejvyšších basketbalistů u nás (Skála se jmenoval 212 - 215cm) a ten měl rozdíl až 3 cm ve své výšce přes den (měřeno doktory). Jednou jsem ho potkal v metru a nešel přehlédnout, protože musel stát uprostřed vagónu, aby stál rovně (býval tam výklenek).

struf
hodnocení

Tybrďo to je výška. To už je chudák, se nevejde ani na postel která má většinou 2 metry.

Takže asi ten rozdíl má každý.

oryxokyce

Já jsem před léty potkal v Tescu u kasy českého basketbalistu Ivo Högera, který má 225cm. Připadal jsem si jako hrozný skrček, přitom mám 186cm.

Věci okolo něj vypadali hrozně směšně. Třeba platební terminál měl v úrovni stehen. *smich*

Ten je nyní nejvyšší Čech, oficiálně. To samé on říkal o nejvyšším muži na světě, že byl proti němu malinký (251cm).

hodnocení

0x

Změna výšky (zmenšení) během dne je naprosto normální a má to každý. Je to způsobené sesedáním namáhaných plotének mezi obratli. O kolik je to centimetrů jsem nikdy nezkoumal, ale osobně to pozoruju, když si ráno sednu do auta a musím seřizovat zrcátko. Odpoledne v něm už zase nic nevidím. Do rána se ploténky opět vzpamatujou a výška se vrátí. Ovšem kterou z krajních výšek uvádět do dotazníků netuším, ale snad by to měla být ta ranní.

doplněno 01.08.18 10:51:

Jen dodám, že jsem víc než 4x starší a tenhle úkaz pozoruju odnepaměti. Takže nic mimořádného.

vernon
Ano, to s tím zrcátkem mám taky. Vždy mi bylo jasné, čím to je. Já se zmenším během dne asi o dva centimetry.

pb®
hodnocení

0x

Je to normální, po noci je tělo odpočaté a páteř narovnaná. Přes den působí gravitace a ochablé multifidy neudrží páteř ve vzpřímené poloze a ta sesedá. Speciálním cvičením na rovnání páteře lze dokonce "povyrůst" o několik cm.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]