Nejste přihlášen/a.
Dobré ráno, mám na Vás dotaz. Za 2 měsíce mi bude 15 a měřím mezi 177,9 - 179,5. Když se chci podívat na periodickou tabulku, která výška se počítá? Těch 179,5cm mám když se probudím a 177,9cm mám když jdu spát. Je normální taková změna výšky během dne? A tyto změny jsou jen dočasné nebo se s nimi potýká každý? Děkuji moc. Mějte se pěkně a hodně pijte, bude pěkný horko.
Před mnoha lety jsem četl článek o našem jednom z nejvyšších basketbalistů u nás (Skála se jmenoval 212 - 215cm) a ten měl rozdíl až 3 cm ve své výšce přes den (měřeno doktory). Jednou jsem ho potkal v metru a nešel přehlédnout, protože musel stát uprostřed vagónu, aby stál rovně (býval tam výklenek).
Tybrďo to je výška. To už je chudák, se nevejde ani na postel která má většinou 2 metry.
Takže asi ten rozdíl má každý.
Já jsem před léty potkal v Tescu u kasy českého basketbalistu Ivo Högera, který má 225cm. Připadal jsem si jako hrozný skrček, přitom mám 186cm.
Věci okolo něj vypadali hrozně směšně. Třeba platební terminál měl v úrovni stehen.
Změna výšky (zmenšení) během dne je naprosto normální a má to každý. Je to způsobené sesedáním namáhaných plotének mezi obratli. O kolik je to centimetrů jsem nikdy nezkoumal, ale osobně to pozoruju, když si ráno sednu do auta a musím seřizovat zrcátko. Odpoledne v něm už zase nic nevidím. Do rána se ploténky opět vzpamatujou a výška se vrátí. Ovšem kterou z krajních výšek uvádět do dotazníků netuším, ale snad by to měla být ta ranní.
Jen dodám, že jsem víc než 4x starší a tenhle úkaz pozoruju odnepaměti. Takže nic mimořádného.
Je to normální, po noci je tělo odpočaté a páteř narovnaná. Přes den působí gravitace a ochablé multifidy neudrží páteř ve vzpřímené poloze a ta sesedá. Speciálním cvičením na rovnání páteře lze dokonce "povyrůst" o několik cm.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.