Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest zad při stání

Od: inecka odpovědí: 26 změna:
Dobrý den,
Poslední dobou mě hodně bolí záda, když musím déle stát, například když vařím...při dlouhé chůzi se mi to nestává. Našel by se tu nějaký člověk, který by mi pověděl čím by to mohlo být a popřípadě co s tím dělat? Děkuji

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

6x

A já klidně napíšu, čím by to mohlo být. Nesprávné držení těla, atrofované svaly zádové i břišní. Čím to je doopravdy, to nikdo s určitostí neřekne, ale tohle je nejčastější příčina bolesti zad. Odborník by vás prohlédnout měl, aby bylo jasné, jaké cvičení (pokud je to skutečně příčina) by bylo vhodné. M.

is

Já se přidám, také napíši čím by to mohlo být. Jednou z příčin u mne to byla nesprávná obuv. I na doma mám ortopedické pantofle za 1200,-Kč. Na rehabce mě naučili cviky a snažím se denně cvičit. Jednou týdně jezdím plavat. Chce to pohyb, dobrá je i chůze s hůlkami.

Ano. Cvičit na záda každý den.

hodnocení

3x

Čím by to mohlo být nevím. Ale co s tím dělat ti rád poradím. Třeba navštívit ortopeda, který tě komplexně vyšetří (tedy měl by) a stanoví diagnózu a postup léčení.

iz*
hodnocení

2x

Člověk, který by Vám řekl, čím by to mohlo být, by se tu nenašel, nikdo neumí vyšetřovat přes internet. Bolesti zad jsou poměrně časté, jejich příčiny mohou být různé. Ale víme, co dělat → navštívit lékaře.

hodnocení

2x
Většinou za bolest zad může ochable břišní šikmé svalstvo.
doplněno 27.07.18 10:34: vyziva-pro-fitness.cz/...

hodnocení

2x
Cvicim na různé části zad asi 20 cviků každý den. Opravdu to pomáhá. A to jeden fyzioterapeut říkal, že to pro mě nemá cenu, kvůli tomu, že se neumím uvolnit. Škoda, že jsem mu to věřila a ovlivnily mě ty řeči na rok. Neměl pravdu. Dobrá matrace aspoň 5 zónová je důležitá.
doplněno 27.07.18 09:11: Není fyzioterapeut každý dobrý.Taky by měl "sedět".

floro*
hodnocení

1x
Presne tak, ochable svalstvo. Potreba se hybat. Najit si adekvatni sport pro posileni svalu. Nekdy staci jen pravidelne prochazky v trochu lepsim tempu, pak protahovaci a posilovaci cviky na zada a bricho. Lekari s tim nic nenadelaji, prasky nepomuzou. Jen pomuzou mozna od bolesti, ale nutne je se zamerit na pricinu.

hodnocení

0x

Najděte si cviky na protažení páteře nebo ještě lépe fyzioterapeuta, který vám cviky ukáže. Pak cvičit a cvičit. Pokud to nepomůže, tak lékaře.

hodnocení

0x

Jak narovnat záda a zeštíhlit pas? Stačí jeden cvik!

Jak narovnat záda a zeštíhlit pas? Stačí jeden cvik!

Foto: brightside.me

Mnoho lidí má dnes problémy se zády. Není se čemu divit - celodenní sezení v kanceláři u počítače, málo pohybu a vůbec styl dnešní doby není pro naše tělo zrovna nejlepší. Přitom by bylo tak skvělé mít rovná záda, štíhlý pas a nehrbit se. Jenže jak na to?

reklama

V japonsku již dávno vědí! Lékař Toshiiki Fukutsudzi vynalezl metodu, která vás zbaví během několika týdnů bolesti zad. Navíc vám zeštíhlý pas, což také není od věci.

Sami jsme si cvičení zkoušeli a abychom byli upřímní, je to celkem dřina. Správně byste měli tento cvik provádět 2 - 3 denně po dobu 5 minut. Vy můžete ale začít zlehka, zkusit minutu nebo dvě a postupně si poté přidávat více a více času.

iz*

Text bez souhlasu jeho autora >> zdroj, kde jste ho ukradla: zeny.iprima.cz/...

hodnocení

0x

Jednoduché léčení páteře spočívá v tom, že si připravíte srolovaný froté ručník, lehnete si na zem, ručník vložíte pod záda proti pupíku, napjaté ruce obrátíme dlaněmi k zemi a spojíme malíčky. Napjaté nohy mírně roznožíme a spojíme palce, paty jsou od sebe. Stačí 5 minut denně. Postupně se rovná páteř a mizí vypouklé bříško.

iz*

@Maky, autorské právo Vám nic neříká. Uvádějte alespoň zdroj, odkud texty kradete: zeny.iprima.cz/...

72mona3*

Ivzez - myslím, že používat slovo krádež, je v tomto případě naprosto zbytečné.

Souhlasím s monou.Je přehnaný říkat, že to ukradla.

Stále je lepší něco hledat a snažit se pomoct než psát na všechny dotazy o zdraví jako kafemlejnek stále dokola a nic neporadit.

iz*

Použít cizí text nebo obrázek bez souhlasu a vědomí autora je krádež, ať se to někomu líbí, nebo ne.

Obdobně v otázkách zdraví >> jediná rozumná rada v této oblasti je odkázat na lékaře. Přes internet nikdo vyšetřit ani léčit nedokáže, všem poškodit někomu »v dobré víře« zdraví dokáže leckdo, že?

72mona3*

POKUD JE NĚCO VOLNĚ K DISPOZICI, NEJEDNÁ SE O KRÁDEŽ. Ať se to někomu líbí...

culdabulda1*

@ivzez

- dneska opisujou i ministři *smich*

is

pro ivzez -V rubrice "Zdraví" neustále porušujete pravidlo Z4

Z4 - odkazovat tazatele na vyhledavače ve smyslu: "tady si to najdi" a na místa, kde problém vznikl (úřady, instituce, zaměstnavatele apd) ve smyslu: "tam se zeptej, podívej". Tazatelé nejsou hloupí, aby o této možnosti nevěděli, ale z nějakého důvodu volí Poraďte.cz, respektujme to!
(Neuvádím zdroj, asi text byl také ukraden*smich*)

Nechápu jak vám tohle porušování věčně prochází.

Jiná věc je PORADIT a pro jistotu poslat k lékaři. To vy neumíte.

Hlavně maky poradila a chtěla někomu pomoci. Nenechala si to pro sebe. Takže spíše dala nežli něco vzala:).

culdabulda1*

@is

- poukázání na odkaz je náhodou taky rada ! - každej není tak zběhlej ve vyhledávání na internetu anebo si neumí v té záplavě informací vyhledat tu správnou ! - takže nenadávat .

hodnocení

0x

Při delším stání na místě, je dobré mín obuté sandály, korkáče se správně tvarovanou podrážkou. Je také nesmírně důležité dobře stát. Rozkročená na šíři ramen a pánev podsazená. Pak páteř je v lepší poloze a nebolí.

hodnocení

0x

Kamarád si deset roků stěžoval na bolesti páteře hlavně při fyzické námaze. Již rok jsem od něho neslyšela stížnost na záda a pak jsem se dozvěděla, že používá tuto metodu se srolovaným ručníkem. Na netu je tato metoda i s nákresem, jak přesně provádět a co je nutné přesně dodržet.

hodnocení

0x

Jednou mi prodavačka v obuvi poradila tzv. "Hanákovy stélky". Je to specielně tvarovaná vložka do bot a má za úkol odstranovat bolesti páteře, nohou a pod. Napřed vás ale bolí celý člověk, než se vše srovná, mám i vložky i rovnou jedny pantofle a touto stélkou napevno a je to moje nejpohodlnější obuv.

hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @admin z důvodu porušení pravidel poradny. ]

výtka
Upozornění od administrátora 27. 07. 2018 12:55:56
Kopírovat celé stránky od jinud není dobrý nápad

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma stelka bot

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]