Nejste přihlášen/a.
A já klidně napíšu, čím by to mohlo být. Nesprávné držení těla, atrofované svaly zádové i břišní. Čím to je doopravdy, to nikdo s určitostí neřekne, ale tohle je nejčastější příčina bolesti zad. Odborník by vás prohlédnout měl, aby bylo jasné, jaké cvičení (pokud je to skutečně příčina) by bylo vhodné. M.
Jak narovnat záda a zeštíhlit pas? Stačí jeden cvik!
Jak narovnat záda a zeštíhlit pas? Stačí jeden cvik!
Foto: brightside.me
Mnoho lidí má dnes problémy se zády. Není se čemu divit - celodenní sezení v kanceláři u počítače, málo pohybu a vůbec styl dnešní doby není pro naše tělo zrovna nejlepší. Přitom by bylo tak skvělé mít rovná záda, štíhlý pas a nehrbit se. Jenže jak na to?
reklama
V japonsku již dávno vědí! Lékař Toshiiki Fukutsudzi vynalezl metodu, která vás zbaví během několika týdnů bolesti zad. Navíc vám zeštíhlý pas, což také není od věci.
Sami jsme si cvičení zkoušeli a abychom byli upřímní, je to celkem dřina. Správně byste měli tento cvik provádět 2 - 3 denně po dobu 5 minut. Vy můžete ale začít zlehka, zkusit minutu nebo dvě a postupně si poté přidávat více a více času.
Jednoduché léčení páteře spočívá v tom, že si připravíte srolovaný froté ručník, lehnete si na zem, ručník vložíte pod záda proti pupíku, napjaté ruce obrátíme dlaněmi k zemi a spojíme malíčky. Napjaté nohy mírně roznožíme a spojíme palce, paty jsou od sebe. Stačí 5 minut denně. Postupně se rovná páteř a mizí vypouklé bříško.
@Maky, autorské právo Vám nic neříká. Uvádějte alespoň zdroj, odkud texty kradete: zeny.iprima.cz/...
Stále je lepší něco hledat a snažit se pomoct než psát na všechny dotazy o zdraví jako kafemlejnek stále dokola a nic neporadit.
Použít cizí text nebo obrázek bez souhlasu a vědomí autora je krádež, ať se to někomu líbí, nebo ne.
Obdobně v otázkách zdraví >> jediná rozumná rada v této oblasti je odkázat na lékaře. Přes internet nikdo vyšetřit ani léčit nedokáže, všem poškodit někomu »v dobré víře« zdraví dokáže leckdo, že?
pro ivzez -V rubrice "Zdraví" neustále porušujete pravidlo Z4
Z4 - odkazovat tazatele na vyhledavače ve smyslu: "tady si to najdi" a na místa, kde problém vznikl (úřady, instituce, zaměstnavatele apd) ve smyslu: "tam se zeptej, podívej". Tazatelé nejsou hloupí, aby o této možnosti nevěděli, ale z nějakého důvodu volí Poraďte.cz, respektujme to!
(Neuvádím zdroj, asi text byl také ukraden)
Nechápu jak vám tohle porušování věčně prochází.
Jiná věc je PORADIT a pro jistotu poslat k lékaři. To vy neumíte.
Hlavně maky poradila a chtěla někomu pomoci. Nenechala si to pro sebe. Takže spíše dala nežli něco vzala.
@is
- poukázání na odkaz je náhodou taky rada ! - každej není tak zběhlej ve vyhledávání na internetu anebo si neumí v té záplavě informací vyhledat tu správnou ! - takže nenadávat .
Kamarád si deset roků stěžoval na bolesti páteře hlavně při fyzické námaze. Již rok jsem od něho neslyšela stížnost na záda a pak jsem se dozvěděla, že používá tuto metodu se srolovaným ručníkem. Na netu je tato metoda i s nákresem, jak přesně provádět a co je nutné přesně dodržet.
Jednou mi prodavačka v obuvi poradila tzv. "Hanákovy stélky". Je to specielně tvarovaná vložka do bot a má za úkol odstranovat bolesti páteře, nohou a pod. Napřed vás ale bolí celý člověk, než se vše srovná, mám i vložky i rovnou jedny pantofle a touto stélkou napevno a je to moje nejpohodlnější obuv.
[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @admin z důvodu porušení pravidel poradny. ]
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.