Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak ukoncit smlouvu o najmu

Od: hg odpovědí: 2 změna:

prosim o radu jiz 6 let provozuji obchod s potravinami . smlouvu na nebytove prostory mam na dobu urcitou kde se mi kazdy rok obnovuje vzhledem k vysokemu snizeni trzeb jsem byla nucena otevrit jeste jeden obchod s nizsim najemnym ale bohuzel mi to nepokreje abych byla schopna hradit s tohoto obchodu najem na prvni obchod kde platim 22000 a elektrina a plyn . podala jsem vypoved z najmu dohodou ale bohuzel majitel to odmita . jsem v zoufale situaci a nevim jak s toho ven . na najem nemam jiz trikrat jsem ho zadala o ukonceni smlouvy ale marne . nechce se mi verit ze neni cesty ven. pokud muzete prosim poradte mi .dekuji predem

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

martini*
hodnocení

0x

Bohužel vás nepotěším. Na Váš případ se vztahuje úprava v zákoně o nájmu a podnájmu nebytových prostor. V §9 odst. 3 je odpověď na vaši otázku

Není-li dohodnuto jinak, může nájemce písemně vypovědět nájem na dobu určitou před uplynutím sjednané doby, jestliže

a) ztratí způsobilost k provozování činnosti, pro kterou si nebytový prostor najal;
b) nebytový prostor se stane bez zavinění nájemce nezpůsobilý ke smluvenému užívání;
c) pronajimatel hrubě porušuje své povinnosti vyplývající z § 5 odst. 1.

V jiných případech to možné není.

elý zákon naleznete zde business.center.cz/...

qwert*

Ergo kladívko je třeba "ztratit způsobilost".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]