Nejste přihlášen/a.
Dobrý den je mě 76 roků v 90 letech jsem si půjčil u KB větší častku Kč i když jistina půjčky ohodnocená krajským soudem několikrát přesahovala svoji cenou půjčku soud použil na vyrovnání věřitele tržní cenu 10%Měsíc po soudu mě KB znova zažalovala o úhradu dluhu - měl jsem jen holé ruce.Banka dluh prodala,Po 22 leteh ho koupila zpět a znovu mě zažalovala.Exekutor mě sebral peníze na pohřeb a část důchodu.Jeho nadlický cenou oceněný výkon zřemě asi do konce svého života neuhradím.Je možné že se předpokládá že když mě sebere peníze na léky a obžibvu že brzo zemřu a on se bude moci vrhnout na moje potomky s úhradou za svůj výkon a později dluhu KB . Dík za odpověď. J.
Na půjčku od státní KB byla potřeba v 90 letech jistina v mém případě udržovaný statek oceněný Krajským soudem na 2mil.Kč bez polí a luk.Půjčka měla hodnotu 1/3 jistiny.Negativní změna podmínek pro naplnění záměru a neochota banky upravit splátky mě donutila ke konkurznímu vyrovnání.Správce konkurzu použil tržní cenu na prodej statku.Nemohu dokázat že se pánové znali z tot.doby,předpokládám že ano.kupec dostal statek za hubičku a 6ha polí zadarmo.Mě zůstali jen holé rucea dluh k FÚ a KB.Paní soudkyně prohlásila že panu Ježkovi se privatizace zemědělství nepovedla a mě přesunula k dořešení na pobočky krajského později okresního soudu prakticky soudů o Vás bez Vás.Nabízíte že by pomohla insolvence ale jaká.
@jaroslav - Je možné že se předpokládá že když mě sebere peníze na léky a obžibvu že brzo zemřu a on se bude moci vrhnout na moje potomky s úhradou za svůj výkon a později dluhu KB
Vaši potomci se mohou případného dědictví zřeknout či je odmítnout - tím je vyloučena možnost "vrhnutí se".
NOZ § 1484 Zřeknutí se dědického práva
(1) Dědického práva se lze předem zříci smlouvou se zůstavitelem; není-li jinak ujednáno, působí zřeknutí i proti potomkům. Kdo se zřekne dědického práva, zříká se tím i práva na povinný díl; kdo se však zřekne jen práva na povinný díl, nezříká se tím práva z dědické posloupnosti.
§ 1485
(1) Dědic má právo po smrti zůstavitele dědictví odmítnout; smluvní dědic však jen, pokud to není dědickou smlouvou vyloučeno. Odmítá-li dědictví nepominutelný dědic, může dědictví odmítnout s výhradou povinného dílu.
Mě akorát zůstává rozum stát. Miliardy půjčené na různé H-systémy utopila KB v konzolidační agentuře, z ní to za pakatel koupily různé šmelinářské firmy a ty mají teď přednostní právo těžit z konkurzní podstaty a KB už to nezajímá.
Ale nějakého chudáka, co sotva leze, sedře stejná banka z kůže.
Zkuste si zjistit, jestli by vám vyšla insolvence.
Komerční banka v době vzniku kauz typu H-systém, má s dnešní Komerční bankou shodný pouze název.
Miliardy půjčovala KB, když jí vlastnil stát, stát si také následně tyto dluhy "umořil" v konsolidační bance. Dnešní vlastníci a banka s tím nemají nic společného.
Reaguji na doplnění otázky: »Správce konkurzu použil tržní cenu na prodej statku.« Jakou cenu byste chtěl použít, když ne tržní? Za vyšší než tržní by pravděpodobně neprodal a nižší by pro Vás byla nevýhodná...
@Clayman → v 90. letech nemusel (nevím, jak to tehdy chodilo) být před prodejem znalecký odhad nebo posudek?
Jenže tržní cena se dnes dosahuje dražbou, která je transparentní, elektronická, případně veřejná a jsou tvrdé postihy za pletichy,ale tenkrát byla tržní cena taková, kolik byl ochoten dát Franta, kterému jsem zavolal, že tady něco mám a dohodl jsem se s ním v hospodě.A banky byly rády, že se zbavily pohledávky,že mají čistý stůl.Vše je samozřejmě hypotetické, v ničem jsem nejel, ale tak to bylo .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.