Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, že pes (vyjma asistenčního) nesmí do potravin, se ví a je to logické.
Jak je to ale se psem provozovatele obchodu s papírenským zbožím? Může tam pes v koutě ležet nebo je na to také zákon?
Například MAXIPES FÍK, ten toho zvádl opravdu hodně, tak proč by jiný pes nedokázal tisknout účtenky.
Bejvávalo - taky pamatuju hospodskou srnku, která strkala hlavu oknem do lokálu a žebrala o cigára - psa, co chodil ráno páníčkovi pro noviny a čerstvé housky a tak dál. Hygieniky by omejvali
Ale možná se blýská na lepší časy - kavarnakocici.cz/...
Ano, jak říkají výše. Je to na majiteli. Pokud to nebude většině zákazníků vadit...není to nic proti ničemu. Problém by asi nastal, kdyby zákazník také přišel s pejskem a oba dva se do sebe pustili. Zažila jsem dokonce psa v restauraci. Byl to větší pes (asi krátkosrstý ohař) a řeknu vám...nebylo to moc příjemné, pejsek docela páchl a byl v uzavřené restauraci. Na prostoru docela malém a nebylo možné otevřít okno, protože již byla tma a prý hrozilo nálet hmyzu . Urychleně jsme dojedli a opustili s přáteli retauraci. Věřím, že majiteli restaurace to nevadilo a tak lidi s pejskem pustil dovnitř.
"Zažila jsem dokonce psa v restauraci."
Pes v restauraci není nic až tak výjimečného, záleží samozřejmě na úrovni restaurace. Někdy tam dokonce mají někde v koutě pro případné psí hosty připravenou i misku s vodou. Mě osobně to nevadí, ale hygienikovi by to vadit možná mohlo.
To mně mnohem víc vadí, když například občas vidím malého syna nájemců prodejny (našich pracovitých spoluobčanů) lést po regálech s potravinami (a nebylo to jednou), nebo v supermarketu dítě ve špinavých botech v nákupním vozíku.
Já to dokonce podporuju , páč u nás v knihkupectví mají štěně a to občas okouše nějaké knížky. Zrovna teď vnučka chtěla koupit asi 5 dílů "já písnička", cena by byla 1000 Kč. Ale pejsánek (
) ukousal růžky, tak jsme dostaly s více než velkou slevu. Vlastně knížky byly za
. A vnučka knížky stejně sebou vozí ven pod stan, tak nám ty okousané rohy až tak nevadí.
. No, budu se muset v obchodě porozhlédnout, které knížky by se hodily vnukům a pak jejich růžky ( rozuměj růžky knih, nikoliv vnuků) pomazat nějakým voňavým salámkem
Ono to záleží na vedoucím prodejny, můj pejsek se mnou běžně chodí do restaurace, onehdy jsme byli v cukrárně, kde je vše nebalené a blízko, slušně jsem se zeptala a aní říkala, jen se pojdťe posadit a ještě mu dala vodu. Dokonce i v naší lékárně čeká hned ventř za dveřmi, zatím mě vyhodil jen jeden Vietnamec, který potraviny neprodává, tak už tam nejdu. A k druhému chodím běžně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.