Nejste přihlášen/a.
Myslím si, že přetížení lidé buď umí relaxovat, nebo jim není pomoci a onemocní. Například stavem vyhoření nebo nejakou fyzickou nemocí. Např.náš zeťák mel rozděláno několik činností, nevedel co dřív, hraničio to již s workoholizmem a najednou je na tři mesíce na berlích, nohu v sádře a nemůže dělat nic, protože na to nesmí šlápnout. Prostě byl zastaven.
Bingo. Taky mám někoho, kdo mě hlídá. Potřeboval jsem dodělat asi milión věcí a odjet na dovolenou. Dělal jsem 14 hodin denně a stíhal. Poslední bylo ořezat větve na smrku minulou neděli. Trochu o ústa, 12 metrů vysoko. Já tam ani nedojel. Po cestě jsem na rovném asfaltu přeletěl přes řidítka, doteď nevím proč. Léto v troubě. Zdravím zeťáka.
jakoze uz 4-5 let premyslite kdy a jak to dodelat? to jste muj clovek, mam to podobne, na jaro jsem zacal renovovat sklenik, vytahal jsem vsechny skla, zacal cistit zelezo, do toho jsem zacal vyklizet garaz po minulych majitelich, pak me napadlo zrenovovat schody dreveny na terasu, pred tim vsim jsem vlastne jeste prorezaval stromky, stromky a schody dodelano, ostatni rozdelano, ted jsem koupil sportaka a na praci nemam cas a jezdim a jezdim, do toho teda sbiram ovoce na kvas, obcas nahazu par prepravek bordelem a odvezu a ono se to pekne postupne vyklizi a postupne ty rozdelany projekty dodelavaji, ale pocitam, ze zase neco rozjedu a potahne se to par mesicu... vzdyt venku je krasne, neni nad gril s pivkem a kamarady, zajet si na vylet...
a ted vazne, ono je dobry si rict co ma prioritu, jakoze treba vykople vchodove dvere do domu se musi proste udelat hned, schody na terasu je potreba taky udelat, kdyz se tam bez nich neda dostat , prostrihat stromky jeste v zime, pac na jaro uz by se nemelo, ale ze mam rozkramarenou garaz je mi uplne volny, ze sklenik ted pusobi spis jako kostra dinossaura je mi zcela putna, vim ze to dodelam a mam na to do zimy cas...
lehko se radi, jsem typickej salamovej flegmatik (ne lenoch) a znam prave i opak, kterej je vystreslej i z toho, ze zapomnel dat kecup do lednice a mohl by se zkazit... zakladem je rceni: "dokud nejde o zivot, jde o ho*no"
Zdravím,
kdo na to má najme si člověka, který bude rád že má práci a vy zaplatíte
nebo si říct však se to nezblázní a dělat nejnutnější
moc se nekoukat, nerozhlížet co je třeba udělat
zdraví je nejpřednější to víte a že si tělo řekne o odpočinek samo to si buďte jist, někdy bohužel až dost razantně
šetřte se, ono se to ne... však víte
Vemte si všechny rady k srdci, já bych jen doplnila jednu - kupte si v lékárně Bvitamin s hořčíkem. Je toho několik od různých výrobců, mě to fakt pomohlo, už jsem i o tom četla, že nedostatek hořčíku je fatální. Opravdu ot zkuste, uvidíte, že to na sobě poznáte a pak vám půjde snáze vyřešit problémy.
Mám to podobně, snad jen ty nervy nemám nijak zvlášť, právě proto, že to nespěchá. Už je mi jasné, že to, co všechno kolem sebe vidím k udělání, nestihnu letos, ani příští rok, ani ten další, ... tak prostě tak nějak něco (cokoliv, protože kam se kouknu, je toho spousta k udělání) dělám. Problém nastane, až něco bude nutné udělat brzy - v nejhorším případě hned. To pak nepůjde stihnout, tak se to nejspíš nějak spytlíkuje částečně provizorně.
Psycholog nemá cenu, on tu práci neudělá, jen tě připraví o čas. Přinejlepším ti řekne, že se svět nezboří, když to "hned nebude", a to už víš i bez něj. Tak se tím řiď a občas se na všechno vyprdni a věnuj se jen své zábavě (i kdyby jen půlden).
Jinak máš výhodu, že aspoň máš doma s kým si o tom třeba popovídat. Já to můžu říct leda psovi. A taky mu to občas říkám, ale on mi buď nerozumí, nebo to bere příliš lehkovážně a je mu to fuk. A to je nejspíš ten správný přístup.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.