Nejste přihlášen/a.
Mm 100 kilo na 157 cm,jsem uz zoufala,jak zhubnout?Jsem velky labuznik
Dobrý den, najít si jinou zálibu než je jídlo, začít se chovat ke svému tělu zodpovědně, každý den se podívat na sebe do zrcadla a uvědomovat si, že rakev je úzká. Jíme abysme žili, ale Vy zřejmě žijete abyste jedla. Zdravím!
Být velký labužník je něco jiného než přežírat se. Bez celkové změny životosprávy nezhubnete. (Žádné zázračné pilulky ani čaje "na zhubnutí" neexistují.)
Takové pilulky samozřejmě EXISTUJÍ. Jenom je trochu problematické si je opatřit, ale jde to, nicméně POZOR - v těle napáchají mnohem větší škodu, než je přežírání se!
Ale 157 cm a 100 kg to je masakr...
@Jezevec: Nemínila jsem hubnutí pod dozorem lékaře. Měla jsem na mysli tu spoustu inzerátů nabízejících "zaručeně účinné něco" → to je nesmysl, nic takového neúčinkuje.
Ivzez, ty tablety jdou sehnat i bez doktora a jeho dozoru, ale jak říkám, jsou to nepředstavitelný sračky (což samozřejmě platí o pro případ, kdy je někdo pojídá pod lékařským dozorem). Takže ano, "zázračné" tablety existují, ale všechno je v životě "něco za něco". Pokud někomu stojí padesátikilový váhový úbytek za zničená játra, tak něch sa páčí...
Ale to, co je pravidelně nabízeno v inzerátech nejsou tyhle zázračné tablety, které mám na mysli. To je v nejlepším případě čisté placebo...
Labužník se nepřežírá, labužník ochutnává. Není třeba jíst jen saláty a pít vodu, ale držet se přiměřených porcí a k tomu pohyb. Ovšem nesdělila jste, zda je vám osmnáct nebo osmdesát. V prvním případě je zhubnutí snadné.
Všechno je v hlavě. Až vám to docvakne, že se přežíráte, tak se vám podaří shodit přebytečná kila. Zoufalá jste z čeho? Vždyť vás nikdo nenutí se přecpávat, to děláte sama, protože to chcete. Nebo vám snad jídlo někdo cpe do krku a zakazuje vám pohyb?
Jednodušší je sedět na zadku u internetu , cpát se a fňukat.
Existuje i závislost na jídle. Samozřejmě si ji nemůžeme diagnostikovat sami, ale existuje. A na rozdíl od jiných závislostí (alkohol, opalovaní...) se jídlu nikdy nemůžeme vyhýbat.
Spousta lidí si konzumací jídla jen dodává "něco pozitivního" do života. Ale je to začarovaný kruh. Ten dobrý pocit přetrvá jen v době jídla, potom se mění ve znechucení a nakonec až v "depresi", kterou vyruší až další jídlo. Co může být lepšího, než si v deset večer objednat pizzu a s nohama na stole ji zblajznout?
Až si uvědomíte, že tohle je špatně, že jídlo nic neřeší, potom s tím teprve můžete neco dělat. Jak už psali: je to jen v hlavě. Je třeba hodně pevné vůle, hlavně změnit zažité rituály. Začít si psát, co všechno za den sníte (včetně pouhého ochutnávání). Když to potom zpětné pěkně uvidíte, zjistite, co už bylo zbytečné. A to je jen začátek... M.
Začít u toho - nejíst nezdravé a přetučnělé věci. Když je něco smaženého tak to osušit aby to nebylo přemaštěné. Do hodně věcí se dává palmový tuk, to bílého pečiva, nanuky, cukrářské náplně všeho druhu. Vybírat si takové věci, kde je co nejméně tuku a cukru. Případně si ty produkty či polotovary poupravit tak, aby nebyly tak přeslazené, sladké apod. Taky plnotučné jogurty bývají dost tučné a je dobré se jim vyhnout. Další zásada je nejít častěji než 3x denně a snažit se dělat co největší pauzy mezi jídly; nemít to tak, že je 12h tak je čas na oběd. To je špatně. Pokud nemáte hlad, tak nejíst. Jíst jen když je hlad. A když je chuť tak na chuť je zelenina, případně ovocný džus. Jinak z vlastní zkušenosti mohu dodat, že nejlépe se tloustne po čokoládě (ale ne na každého to účinkuje stejně).
Z poloviny nesouhlasím. I při hubnutí nesmí člověk pociťovat hlad a jíst 5-6x denně. Takto to doporučují u nás v nemocnici a nemám důvod jim nevěřit. Čvtereček kvalitní čokolády se doporučuje i při hubnutí pokud vás honí mlsná.
Pokud se tazatelka projedla do metráku, tak si již sama těžko pomůže. Svěřit se do rukou odborníků není špatný nápad. Alespoň by jednou za 14 dní se chodila zopovídat, co jedla, co pila a hlavně by se vážila. Měla by motivaci.
Nesouhlasím.
Pokud zhubnout, tak samozřejmě díky zdravým potravinám a ne díky "light", polotučným a netučným výrobkům. Podle mé lékařky všechny tyto výrobky (týká se hlavně "light" jogurtů, tvarohu, Ramy a dalších tuků) mohou poškodit slinivku, játra, mohou vést i k dalším problémům. Je rozumnější si dát kousek másla, plnotučného tvarohu či sýra, ale ne moc.
Podle mne je potřeba jíst kvalitní věci, částečně omezit jejich množství a hlavně přidat dostatek pohybu, ovoce a zeleniny.
Jíst lze vícekrát denně menší porce, ale ani tři jídla denně by nemusela být na závadu. Při hubnutí se ale doporučuje více menších jídel denně.
Ovocný džus jedině ředěný 1 : 1 s vodou a ani tak by jej člověk neměl vypít moc. Nejlepší je čistou kohoutkovou vodu střídat s minerálkami a neochucenými neslazenými čaji.
Nejdříve bych poradila pořádnou prohlídku u doktora - aby bylo jisté, že jste zdravá a nic vám ve zhubnutí nebrání.
Pak bych doporučila opravdu si zapisovat, co vše sníte. Mně velmi pomohl sebekoučinku na stránkách STOB. Kalorický příjem (bazální metabolismus) mi sice vypočítali menší než mám naměřený v nemocnici, ale jinak je to skvělý způsob, jak si zapisovat, co všechno člověk sní.
No a nakonec bych chtěla zmínit, že labužnictví je opravdu o malých porcích - já také miluji tučné sýry a moje největší slabost jsou paprikové chipsy. Ale v zájmu redukce váhy jsem se naučila otevřít pytlík chipsů, navážit si přesně 20 g a zase ten pytlík pěkně uklidit (co oči nevidí, to srdce nebolí...). 20 g je tak akorát chuťovka na večer a při vyváženém jídelníčku mě nehoní mlsná a doopravdy mi to na večer stačí.
Problém je to hlavně v tvé hlavě. Zapomeň na zázračné pilulky,vyhozené peníze,zcela zbytečně-ty musíš změnit něco úplně jiného,celý svůj život-labužník se nepřežírá,labužník vychutnává-já jsem taky velký labužník,stejně jako moje žena a nikdo z nás tlustý není,máme normální váhu. Musíš začít tím že se přestaneš cpát-a nemusíš jíst jenom zeleninu,můžeš si dopřát cokoliv ale s mírou...a za druhé,musíš se začít hýbat,pokud nemáš fyzicky náročnou práci,tak si najít nějaký sport,nebo třeba turistiku,běh...bude to chtít velký sebezapření a změnu dosavadního života,ale bez toho to nepůjde.
Jestli jsi náhodou čekala radu kup si tohle a můžeš sedět u televize a cpát se,tak to tě bohužel musím zklamat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.