Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyplatí se fixace elektřiny a plynu?

Od: mskova odpovědí: 8 změna:

Dd, v kanceláři (jsem OSVČ) mám dodavatele plynu a elekřiny, jsem spokojená. Jmenovat nebudu, není smyslem dělat reklamu. Nabídli mi nový tarif s nižší cenou s fixací na 2 roky. Jak na elektro, tak plyn. Máte vy fixovaný tarif? Partner nemá fixace rád, tak je proti, já to zase beru tak, že podle mne ceny energií do budoucna nezlevní, ale porostou Děkuji za názory.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Než se fixovat, tak raději najít levnějšího dodavatele bez fixace. A když ten zdraží, můžete rychleji přejít jinam.

hodnocení

0x

Sdílím názor vašeho partnera. Situace se může najednou otočit a fixace znamená, že budu přeplácet. Ne, zaplatím si to, co odeberu a šmytec.

111®
hodnocení

0x

není nic jednodužšího než si udělta v Excelu položky z faktury, ty pak vyplnit podle průměrné spotřeby z mihulých let, doplnit o různé nabízené komodity a výsledky porovnat

Já se stěho val a dostal jsem tu nejhorší možnou komoditu, což jsem zjistil právě popsaným porovnáním. Nakonec z toho vyšla sice fixace na 2 roky s prodloužením o rok, ale rozdíl v komoditě nějaké 300,- /1MWh

iz*
hodnocení

0x

Souhlasím s Vaším partnerem, nevažte se! Dodavatelé energií nenabízejí "levnější" tarif s fixací na dva roky, aby prodělali. Pokud se uvážete, nejspíš budete litovat...

mskova
28.07.18 21:52
hodnocení

dekuji

hodnocení

0x

Uvázal jsem se s elektřinou na rok, budu znovu opakovat.

hodnocení

0x
Není smyslem dělat reklamu? Tím, že napíšete fakta, nikomu reklamu neděláte a když nenapíšete, kolik vás to bude stát, nejde spočítat, zda to bude výhodné či ne. Je pravda, že ceny energií rostou a zdrazovat se bude a někteří zdrazuji už teď, jenže je třeba vzít v úvahu, že energie se predprodavaji na dva tři roky dopředu. Takže váš dodavatel má nakoupené kapacity za nějakou cenu, samozřejmě nižší než ji teď nabízí vám. Fixací má zajištěný odběr a zisk, přitom by mohl ceny ještě držet nízko a zdražit až později. Co je účelem fixace všichni chápeme, někteří si takto vážou zákazníky, aby jim neutekli jinam. Vždy se najde někdo levnější.

hodnocení

0x

Mohu mluvit jen za svoji domácnost a nemohu si fixaci vynachválit. Ale jako podnikateli by mi to přišlo jako velké riziko. Musíte propočítat jestli vám to riziko za to stojí. Na podnikatelském trhu se vše mění, nikdy nevíte co bude za půl roku natož za dva.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]