Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čištění zubů ultrazvukem, nevýhody?

Od: postcd® odpovědí: 3 změna:

Má nějaké nevýhody metoda čištění zubů od zubního kamene ultrazvukem?

Existuje metoda jakési pískování (voda, vzduch bikarbonát) a tam jsem četl nějaké nevím jestli opodstatněné obavy, že to pískování vlastně narušuje zubní sklovinu. Tak se chci zeptat, jestli ten ultrazvuk je na tom jinak a zda tam nejsou nevýhody na sklovinu atd? děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dělali mi to jednou a je to na nic, daleko lepší je to manuálně. Jen pro zajímavost,asi 3měsíce po tom ultrazvuku jsem změnila lékařku a ta mi řekla, proboha jak dlouho vám zubní kámen nečistili.

jethroo
hodnocení

0x

Čistili mě to manuálně / velká bolest, krvácení a 2 dny opuchlé dásně /. Další zákrok byl ultrazvukem, trvalo to 1 hod. a výsledek daleko lepší a bezbolestný. Pouze ta cena ! Mám pouze 20 zubů, ale platit musím plnou cenu jako když čistí zubů 32.

iz*
hodnocení

0x

Lepší zkušenost (a potvrzují mi to i zubaři) mám s mechanickým čištěním. Ultrazvuk jsem zkoušela několikrát, ale pokaždé pro mne byl velice nepříjemný (asi na něj mám příliš citlivé zuby) a zdaleka ne tak účinný.

(Podle mne je pohodlný hlavně pro zubaře, kterému "šetří námahu".)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]