Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak žít dál

Od: rebel1968 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, jsem 7 let po rozvodu, 5 let po rakovině penisu, 4 roky po léčbě žloutenky typu C.Od rozvodu a rakoviny, sice žiju(tedy spíš přežívám), ale nic mne nebaví, nic mne nežene dál, nic mne nebaví, vše jde jen setrvačností. Dříve jsem se smál, pro spoustu věcí jsem se dokázal nadchnout, emočně jsem byl dost vysoko, dokázal jsem bavit lidi aniž bych se nějak cíleně snažil. Teď tyhle všechny věci umřeli a já se cítím jako kdybych umřel taky. Nevím co s tím, myslel jsem, že se to časem srovná, ale není tomu tak. Občas si říkám kde je ten původní Petr? Kam se poděl? Takový jsem přece já nebýval. Nevím jak dál a takhle se mi žít nechce a drží mě na tomto světě jen to vědomí, že bych pár lidem ve svém okolí způsobil žal. Jinak bych tu už nebyl.

Poradí někdo z vás?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ogar
hodnocení

5x
"Starajíce se o štěstí jiných, nacházíme své vlastní." Zkuste se realizovat v oblasti svých zájmů a třeba předávat zkušenosti mladším v nějakém oddíle nebo tak něco. Hledejte společenství lidí s podobnými zájmy, nebo úplně otočte svůj život a vyzkoušejte si něco, na co jste někdy třeba pomýšlel a nerealizoval to, protože nebyl čas. Splňte si své dávné sny.

hodnocení

3x

Dobrý den. Je jasné, že různé negativní životní zkušenosti člověka změní. Ale je třeba mít nějakou motivaci, dát si smysluplný cíl. A snažit se ho dosáhnout. Najít si nový koníček, přátele, přítelkyni. Neuzavírat se do své ulity a jen přežívat. S psychikou Vám pomůže psycholog, ale snažit se zase najít smysl života, musíte sám. Nelitujte se a nevzdávejte to!

hodnocení

0x

Je to smutný příběh. Těžko si to dokáže představit člověk, který něco podobného nezažil. Muselo být hrozný přežít třeba válku a vidět, jak umírají kamarádi, blízcí. Čtete knížky podobného typu? Od E. M. Remarqua třeba?

hodnocení

0x

Dobrý den,

ve Vašem případě půjde zřejmě o reaktivní depresi. Vznikla u Vás asi jako reakce na prožitý stres. Dá se s tím pracovat. Nejlépe u dobrého psychologa. Najděte si psychologa hrazeného pojišťovnou. Může Vás nasměrovat,poradit,jak dál,jestli je nutné užívat i antidepresiva a navštívit tedy i ordinaci psychiatra,nebo jestli to půjde zvládnout změnou životních stereotypů atp...Rozhodně konzultaci s odborníkem neodkládejte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]