Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za kožní výrůstek?

Od: gladiolka odpovědí: 12 změna:

Zdravím Vás. Můj problém se týká pravé ruky, už 3 měsíc se mi na prstu objevil takový jako puchýř, okolo je to začervenalé, trochu i nafouklé, ale vůbec nevím co to je a jak se to jmenuje. Už to mám takhle delší dobu a nechce se mi to pořád hojit. Jednou nebo dvakrát jsem si ten výrůstek zkoušekla propíchnout a jak začala téct krev, myslela jsem si že se rána vyčistí. Jenže ono se to trošku zacelilo, a dál už nic a boule nezmizela. Blbý je, že to mám zrovna v ohybu prstu a krom toho že se to nechce hojit,a hodně často to praská a krvácí (i při sebemenším pohybu nebo lehké činnosti). Už jsem na to zkoušela Framykoin ale po tom je to ještě horší, jakmile se namažu touhle antibiotickou mastičkou, začne to hned krvácet zase. Kolikrát to krvácení trvá i půl hodiny než to ustane. Vždycky na to musím dát náplast a trošičku to stáhnout (jen lehce), protože při nezakrytí rána pořád a pořád krvácí. Potřebuju jenom vědět oč se přesně jedná a jak se tohle dá léčit. Děkuji.

Co je to za kožní výrůstek?
Co je to za kožní výrůstek? #2

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

2x

Tohle by vám snad měl říct doktor, ne? Kdo ví, co to je. Bradavička? *nevi*

Fakt bych šla k lékaři. M.

doplněno 25.07.18 23:08:

Myslím, že nikdo další vám tu diagnostiku neudělá :(

Lékař je jediné rozumné řešení.

gladiolka
hodnocení

Ano zvažuju že s tím půjdu k lékaři.

kepler*
hodnocení

2x

Nejsem dermatolog, ale asi se jedná o bradavičku, což se taky řadí mezi kožní výrustky, které bývají různého původu.

ulekare.cz/...

Já jsem měl sice trochu jiný a kupodivu mi pomohla babská rada. Dřív než půjdeš k lékaři, vyzkoušej ji: naťápni na to drcený česnek a přelep náplastí s polštářkem. Zpočátku to trochu pálí. Po dvou 24 h aplikacích jsem výrustek mohl odloupnout nehtem. Okolní kůže taky trochu dostala zabrat (začervenala), ale po pár dnech bylo vše OK.

hodnocení

2x

Rozhodně jděte k lékaři. Může to být leccos. V krajním případě i melanom.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Co to je nevím a doktor to jistí. Ale já všechno podobné řeším Framykoinem. Ty to sice otevřeš, ale jenom malinko, takže Framykoin nepronikne dovnitř. Je potřeba na to dát bobeček Framykoinu a přelepit náplastí. Tím se na místě udrží mastnota a vlhkost, ranka se víc otevře a Framykoin bude působit i uvnitř. Pokud náplast drží, tak stačí zkontrolovat a vyčistit jednou za tři dny. Já takhle vyléčím všechno.

olinl
hodnocení

0x
Zajdi k doktorce, nic tím nezkazíš. Téměř vše si vyzkoušela a nic. Mě se obdobné "pupínky" objevují většinou na rukách když jsem zpocený, v zaprášeném prostředí a v kombinaci s některou chemikálií obsaženou v barvě Hemerite. Tak jestli v práci nebo doma nepoužíváš nějakou např. chemickou látku, po které pupen vyrazí. Může to být i prášek na praní. Chtělo by to na tři/čtyři dny někam na dovolenou mimo domov, někam do lesa či k moři, kde je lepší vzduch. Zjistilo by se tím, co to může způsobovat. Samozřejmě za předpokladu, že to není nějaká ta bradavice.

hodnocení

0x

,,není to krevní sraženina?Sestra má takového něco na rtu.Tmavě červené -není to měkké..

iz*
hodnocení

0x

»Potřebuju jenom vědět oč se přesně jedná a jak se tohle dá léčit.«

To se tu ale nedozvíte, protože přes internet ještě nikdo vyšetřovat neumí. Já bych nehazardovala a navštívila lékaře.

gladiolka
hodnocení

Zdravím Vás přátelé. Dnes jsem tedy zkonečně zašla s tímto problémem na kožní k mé velice hodné a sympatické doktorce, jelikož jsšem měla do města cestu a tohle je tzv. Granuloma což je zánětlivá cysta která pomalu hnisá a Mudr. mi jí dopioručila co nejrychleji vyndat. Takže na odstranění jdu v úterý, pak se vzorek pošle na rozbor,aby se popřípadě vyloučil i karcinom, jelikož tohle onemocnění spadá pod nádorovité cysty kůže. Takže Vám všem chci poděkovat, zvažovala jsem že bych k lékaři zašla, zvlášt když se mi rána pořád nehojí a dnes jsem ráda že jsem tam šla :) Tak snad všechno dopadne v pořádku. a Vám děkuji :)

iz*

Gladiolko, dobře jste udělala. Věřím, že to dobře dopadne a že budete mít brzy pokoj.

72mona3*

Tak držím palce. *mala*

olinl
Přidávám se k těm, co přejí, aby Ti to dobře dopadlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]