Nejste přihlášen/a.
Zdravím Vás. Můj problém se týká pravé ruky, už 3 měsíc se mi na prstu objevil takový jako puchýř, okolo je to začervenalé, trochu i nafouklé, ale vůbec nevím co to je a jak se to jmenuje. Už to mám takhle delší dobu a nechce se mi to pořád hojit. Jednou nebo dvakrát jsem si ten výrůstek zkoušekla propíchnout a jak začala téct krev, myslela jsem si že se rána vyčistí. Jenže ono se to trošku zacelilo, a dál už nic a boule nezmizela. Blbý je, že to mám zrovna v ohybu prstu a krom toho že se to nechce hojit,a hodně často to praská a krvácí (i při sebemenším pohybu nebo lehké činnosti). Už jsem na to zkoušela Framykoin ale po tom je to ještě horší, jakmile se namažu touhle antibiotickou mastičkou, začne to hned krvácet zase. Kolikrát to krvácení trvá i půl hodiny než to ustane. Vždycky na to musím dát náplast a trošičku to stáhnout (jen lehce), protože při nezakrytí rána pořád a pořád krvácí. Potřebuju jenom vědět oč se přesně jedná a jak se tohle dá léčit. Děkuji.
Nejsem dermatolog, ale asi se jedná o bradavičku, což se taky řadí mezi kožní výrustky, které bývají různého původu.
Já jsem měl sice trochu jiný a kupodivu mi pomohla babská rada. Dřív než půjdeš k lékaři, vyzkoušej ji: naťápni na to drcený česnek a přelep náplastí s polštářkem. Zpočátku to trochu pálí. Po dvou 24 h aplikacích jsem výrustek mohl odloupnout nehtem. Okolní kůže taky trochu dostala zabrat (začervenala), ale po pár dnech bylo vše OK.
Co to je nevím a doktor to jistí. Ale já všechno podobné řeším Framykoinem. Ty to sice otevřeš, ale jenom malinko, takže Framykoin nepronikne dovnitř. Je potřeba na to dát bobeček Framykoinu a přelepit náplastí. Tím se na místě udrží mastnota a vlhkost, ranka se víc otevře a Framykoin bude působit i uvnitř. Pokud náplast drží, tak stačí zkontrolovat a vyčistit jednou za tři dny. Já takhle vyléčím všechno.
Zdravím Vás přátelé. Dnes jsem tedy zkonečně zašla s tímto problémem na kožní k mé velice hodné a sympatické doktorce, jelikož jsšem měla do města cestu a tohle je tzv. Granuloma což je zánětlivá cysta která pomalu hnisá a Mudr. mi jí dopioručila co nejrychleji vyndat. Takže na odstranění jdu v úterý, pak se vzorek pošle na rozbor,aby se popřípadě vyloučil i karcinom, jelikož tohle onemocnění spadá pod nádorovité cysty kůže. Takže Vám všem chci poděkovat, zvažovala jsem že bych k lékaři zašla, zvlášt když se mi rána pořád nehojí a dnes jsem ráda že jsem tam šla Tak snad všechno dopadne v pořádku. a Vám děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.