Nejste přihlášen/a.
Prosím, máte někdo osobní zkušenost se zrušením účtu v KB bez osobní návštěvy? Lze třeba vyplnit nějaké papíry a odeslat s ověřeným podpisem? Pracuji v Německu a nemám možnost stihnout banku v hodinách od 9 do 16 atp. Odjíždím v pondělí brzy ráno a vracím se zpět v pátek večer. Jezdí nás parta a tedy vzít si den volna pro mě znamená jet sama na vlastní náklady tam a zpět, což je prostě zbytečné Na lince tvrdí, že nelze, ale v zájmu udržení klienta mohou trochu mlžit...
Nejaku pobocku KB v obchodnom centre, ktora je otvorena aj cez vikend, niekde nablizku nemate? Vypovedat zmluvu mozete aj v inej pobocke nez je vasa "domovska", aj ked sa urcite nebudu tvarit nadsene, lebo premie za vypoved pracovnici urcite nedostavaju. Napada mi tiez moznost vyuzitia "prevodu uctu" - vygooglite si to napr. zadanim slov "kodex bankovní mobility". V zasade ide o to ze si v nejakej banke zriadite novy ucet s tym, ze tato nova banka sa kompletne postara o ukoncenie uctu v starej banke, bez nutnosti tam chodit. Je to pomerne neobvykla alternativa, ale v CR to uz funguje dost dlho, tak to snad funguje ok, ale prakticke skusenosti vobec nemam.
Tak hlavně na webech řeší všude stejný problém - blokaci peněz. Než budete rušit, převeďte si max. možného na jiný účet. Když jsem si rušil účet - podmínkou bylo zrušit všechny příkazy (po 30,-Kč - tenkrát), až pak se dal účet zrušit s poplatkem. Ono moje "já nechci rušit příkaz, já chci zrušit účet"bylo prý nemožné pro nějaké technické nastavení... no keců budou mít a blokovat peníze i několik týdnů.
Pozor na zůstatek - přímo na pobočce tenkrát "e-bank"nyní tuším raifka mi účet zrušili a převedli peníze. Po pár týdnech mi přišla výzva na úhradu částky s pokutou - pracovnice se uklikla a převedla o 20,- víc, než bylo potřeba. Resp. na účtu měl zůstat dostatek peněz na úhradu těch poplatků... a nebyl.
zrušení účtu "deaktivovat"je tu kb.cz/... - ale netuším, jestli to je jen internetový přístup k účtu - takže se ptejte mailem přímo kb.cz/... - nesmí mlžit ani lhát!
@jmlc Děkuji za Vaše rady. Já na účtu nic nemám. Kdysi na škole jsme byli v KB na exkurzi a tehdy nám nabídli účty zdarma. Nechala jsem si jej založit a pak jsme využívala služeb jiné banky. Účet byl zdarma, nikdy mi tam nepřišla ani koruna, nepoužila jsem kartu ani int. banking.. Jenže se přehoupla třicítka a studentský účet byl převeden na normální a zatímco dosud mi chodil výpis zdarma, teď mi účtují asi 40kč. Chtěla jsem zrušit zasílání výpisů a nastavit mailové, ale to NELZE po telefonu. Fakt mi to přijde komické. K účtu nemám nic - dávno mám jiné číslo, jiný mail než při založení. Když volám na linku dozvím se, že mi zasílání výpisů na mail takto nepřenastaví, jen po osobní návštěvě, zároveň si ale nechají nadiktovat nové kontaktní údaje a ty využívají. K tomu žádné vyšší svolení nepotřebují. Tak jsem fakt naštvaná. Udělat změnu po telefonu nemohou, ale zároveň mi mohou na mail, který jsem jim nadiktovala do telefonu z čísla které se mnou nemají nijak spojené posílat sms - paní XY, na Vašem účtu 123 je drobný dluh 27,50kč ... toto můžou a pomoct mi nemůžou? Poslala jsem tam nějaké drobné, ať se poplatek za výpis strhává, ale fakt mě štve ten přístup. Banky stále nechtějí chápat, že jsou tu pro lidi a jejich pracovní doba je strašná (třeba ČSOB má u nás do 16.30 a v pátek jen do 15h! aby mohla jít úřednice včas domů). Proboha jak to dělají lidé s normální prací? Berou si dovolenou? Nedokážu chápat, že nemusí akceptovatmoje prohlášení s ověřeným podpisem. Jak to řeší lidé dlouhodobě nemocní nebo imobilní co se tam enmají jak dostat...?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.