Nejste přihlášen/a.
Dobrý podvečer.
Mám dotaz, kdo by mi mohl zkontrolovat fakturu za /odvedenou práci asi ne/ ale dodaný materiál?
Myslím tím třeba finanční úřad, živnostenský úřad, SOS spotřebitelům, ČOI, nebo u nějakého soukromníka kdo dělá fakturaci?
Oč se mi jedná:
Podnikatel mi dal návrh, potom při vyúčtování návrh opsal, nebo někde něco málo přidal /u práce/. Napsal třeba návrh sedátko 500 Kč a do vyúčtování dal opět 500 Kč, a třeba u umývátka návrh 1000 Kč a u vyúčtování opět 1000 Kč, kombi wc 2500 a konečná cena opět 2500. Že to má tak všechno zaokrouhlené, no. Děkuji předem za reakce.
Tak děkuji, již se tím nezabývejte, je to a jsem na nic.
řekl bych - smluvní ceny za práci i materiál. Před započetím práce mohl uvést odhad nebo aspoň jste tak měli sepsat nějakou smlouvu o dílo... Po ukončení práce vyfakturuje, co potřebuje. Jestli koupí za 498,40 a prodá za 1000,- je na něm. Rozdíl v částkách za materiál nějakým způsobem zaúčtuje nebo má prostě jen paušální zdanění. Jak kolega uvádí, není co kontrolovat úřadem.
Nebo se rozepište, kde ten "podvod"měl nastat. A jste si jista, že nemělo být místo 1000,- třeba 1209,-? Třeba vám naopak slevil
áha - pořád se točíte na tom poradte.cz/... - to chce spíš s právníkem probrat nějakou tu smlouvu. Jenže pokud nebyla, není co řešit. Můžete jen odporovat a zkusit platit jen část... ty boje pak budou složité a právníci budou drazí...
Jo. jo. Takže záleží, jakou jsme měli smlouvu. To nevím.
Tak když v tom podniká asi 15 let, tak asi ví, co a jak napočítat.
Nevím, co jsme sjednali, já ho oslovila, on udělal nabídku, vykonal a já zaplatila. Máme jenom e-mailovou komunikaci.
Zatím děkuji.
Třeba to sedátko napočítal 500 Kč plus DPH, a v Hornbachu to samé prodávají konečnému zákazníkovi za 93 korun. Asi s tím nic neudělám.
Dobrý den, obávám se, že toto Vám žádný úřad dělat nebude - nemá k tomu kapacity a hlavně důvod. Pokud dodaný materiál "sedí" a k tomu je adekvátní cena za práci, tak je to jen záležitost toho podnikatele a zákazníka (podnikatel tvoří cenu a zákazník si kontroluje fakturaci se skutečností). Zdravím!
Zase jeden dotaz, který byl zbytečný a jen ztráta času .
jmlc - asi tak.
@pohanka - Nevím, co jsme sjednali, já ho oslovila, on udělal nabídku, vykonal a já zaplatila.
V tom případě dost dobře nechápu, nač si stěžujete.
NOZ § 2586 uvádí, že
(2) Cena díla je ujednána dostatečně určitě, je-li dohodnut alespoň způsob jejího určení, anebo je-li určena alespoň odhadem.
Nabídku jste nějak schválila nebo přinejmenším nerozporovala, smlouvu (asi) nemáte nebo o ní aspoň nevíte - co chcete na faktuře kontrolovat? Nebo jinak - jak chcete případně prokázat, že jste nechtěla sedátko za 500,- korun, ale za stovku?
Nakonec ceny se dají rámcově ověřit i přes internet - jen tady onlinekoupelny.cz/... je nabídka přes dvěstě kusů - a v rozpětí 83,- až víc než devět tisíc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.