Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kontrola vyúčtování faktury

Od: pohanka* odpovědí: 11 změna:

Dobrý podvečer.

Mám dotaz, kdo by mi mohl zkontrolovat fakturu za /odvedenou práci asi ne/ ale dodaný materiál?

Myslím tím třeba finanční úřad, živnostenský úřad, SOS spotřebitelům, ČOI, nebo u nějakého soukromníka kdo dělá fakturaci?

Oč se mi jedná:

Podnikatel mi dal návrh, potom při vyúčtování návrh opsal, nebo někde něco málo přidal /u práce/. Napsal třeba návrh sedátko 500 Kč a do vyúčtování dal opět 500 Kč, a třeba u umývátka návrh 1000 Kč a u vyúčtování opět 1000 Kč, kombi wc 2500 a konečná cena opět 2500. Že to má tak všechno zaokrouhlené, no. Děkuji předem za reakce.

doplněno 25.07.18 22:20:

Tak děkuji, již se tím nezabývejte, je to a jsem na nic.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

řekl bych - smluvní ceny za práci i materiál. Před započetím práce mohl uvést odhad nebo aspoň jste tak měli sepsat nějakou smlouvu o dílo... Po ukončení práce vyfakturuje, co potřebuje. Jestli koupí za 498,40 a prodá za 1000,- je na něm. Rozdíl v částkách za materiál nějakým způsobem zaúčtuje nebo má prostě jen paušální zdanění. Jak kolega uvádí, není co kontrolovat úřadem.

Nebo se rozepište, kde ten "podvod"měl nastat. A jste si jista, že nemělo být místo 1000,- třeba 1209,-? Třeba vám naopak slevil :)

doplněno 25.07.18 21:21:

áha - pořád se točíte na tom poradte.cz/... - to chce spíš s právníkem probrat nějakou tu smlouvu. Jenže pokud nebyla, není co řešit. Můžete jen odporovat a zkusit platit jen část... ty boje pak budou složité a právníci budou drazí...

doplněno 25.07.18 23:07: Nemůžete se zlobit. Prostě jsou lidi, co levně koupí a... Třeba srovnávače na netu ukazují, jak moc velké rozdíly cen jsou.
Proč by někdo měl prodávat levně, když to neznalí koupí draze? Je to o umění prodat a potřebě zůstat na trhu.
Příště budete chytřejší a před písemnou smlouvu budete mít cenovou nabídku, kterou si ověřite jinde...
pohanka*
hodnocení

Jo. jo. Takže záleží, jakou jsme měli smlouvu. To nevím.

Tak když v tom podniká asi 15 let, tak asi ví, co a jak napočítat.

Nevím, co jsme sjednali, já ho oslovila, on udělal nabídku, vykonal a já zaplatila. Máme jenom e-mailovou komunikaci.

Zatím děkuji.

Třeba to sedátko napočítal 500 Kč plus DPH, a v Hornbachu to samé prodávají konečnému zákazníkovi za 93 korun. Asi s tím nic neudělám.

pohanka*
hodnocení

Když jsem viděla tu kauzu s H-systémem, tak to moje je prkotina.

ohin
25.07.18 20:42
hodnocení

0x

?

matesj
hodnocení

0x
Nevím,dlouhodobý rádce a neumí položit dotaz...
Tak znovu a lépe...
?
pohanka*
hodnocení

To neznáte tu pohádku?

Druhým radil, sobě neporadil.

rqze
hodnocení

0x

Dobrý večer Pohanko, vložte konkrétní fakturu, skouknem to ;)

pohanka*
hodnocení

No, děkuji za pomoc.

Mám to e-mailu.

A vložit to sem bohužel neumím. Jsem trotl.

Nafotit WC telefonem a poslat do Jiky musel i syn.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, obávám se, že toto Vám žádný úřad dělat nebude - nemá k tomu kapacity a hlavně důvod. Pokud dodaný materiál "sedí" a k tomu je adekvátní cena za práci, tak je to jen záležitost toho podnikatele a zákazníka (podnikatel tvoří cenu a zákazník si kontroluje fakturaci se skutečností). Zdravím!

doplněno 25.07.18 23:02:

Zase jeden dotaz, který byl zbytečný a jen ztráta času .

doplněno 25.07.18 23:10:

jmlc - asi tak.

etana*
hodnocení

0x

Co chcete? Schválil jste návrh, jakou má živnostník marži je jeho věc, udávat ho nemá smysl ani to není slušné.

hodnocení

0x

@pohanka - Nevím, co jsme sjednali, já ho oslovila, on udělal nabídku, vykonal a já zaplatila.
V tom případě dost dobře nechápu, nač si stěžujete.

NOZ § 2586 uvádí, že

(2) Cena díla je ujednána dostatečně určitě, je-li dohodnut alespoň způsob jejího určení, anebo je-li určena alespoň odhadem.

Nabídku jste nějak schválila nebo přinejmenším nerozporovala, smlouvu (asi) nemáte nebo o ní aspoň nevíte - co chcete na faktuře kontrolovat? Nebo jinak - jak chcete případně prokázat, že jste nechtěla sedátko za 500,- korun, ale za stovku?

Nakonec ceny se dají rámcově ověřit i přes internet - jen tady onlinekoupelny.cz/... je nabídka přes dvěstě kusů - a v rozpětí 83,- až víc než devět tisíc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]