Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

EBay - zásilka z Německa

Od: jakubis* odpovědí: 9 změna:

Zdravím všechny,

Předem se omlouvám, že jsem titulek dotazu nedokázal nějak výstižně napsat, bohužel limit znaků mi ale nedovolí to popsat tak, aby bylo jasno, o co mi jde. Mám takový hloupý dotaz. Na eBayi si chci objednat Android box k televizi (kdyby to někoho zajímalo, tak tento). Zajímá mě, jak dlouho to z Německa trvá? Kdyby to tam napsáno, tak bych se samozřejmě neptal, bohužel není, takže se táži.

Děkuji za odpovědi, JM.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den. Já objednávám v jednom CD bazaru a tam když např.udělám objednávku v pondělí dopoledne , tak to ve čtvrtek mám. Záleží za jak dlouho to dotyčný pošle od zaplacení. Může to poslad hned, nebo třeba za 4 dny. No a k tomu ta cesta poštou. Doporučuji e- mailovou komunikaci. Mě posílá ten bazar automaticky, že zásilka byla odeslána.

hodnocení

2x
Objednával jsem na německém Amazonu v pondělí, poslali ve středu a v pátek kolem poledne to přišlo.

hodnocení

0x
Když to zítra podá na poště, tak už v úterý(středu) ho můžete mít doma. Nechodí mi balíčky, ale dopor. dopisy z Německa, maximálně 3 až 4 pracovní dny trvá doručení, záleží jak dlouho bude na celní poště lustrovaný?doplněno 26.07.18 00:45: Myslíte, že se dopisy, balíky atd. nekontrolují v EU? Např. kvůli clu?doplněno 26.07.18 11:08: Dnes mi byl odeslán dopor.dopis z Německa, tak dám vědět, kdy dorazí na moji adresu. Ano, máte pravdu, clo v EU je blbost, to mám jen z USA, když mi posílají z amerického ebaye!*uf* Ale ta kontrola platí.;)
alena350*

Je to z Nemecka, EU jeste existuje.

@dvd99: Nevím, jestli balíky z Německa někdo kontroluje, ale rozhodně ne kvůli clu. EU je celní unií, takže uvnitř EU cla neexistují.

jakubis*
hodnocení

Pokud mě hlava neklame, tak mám takový dojem, že když to cestuje z Německa, tak se to neproclívá (neboli primární důvod, proč to chci objednávat z Německa, abych se vyhnul handrkování s celní poštou a hlavně placení tučných přirážek).

still10k*
hodnocení

0x

Na Ali byste to měl o kilo levnější aliexpress.com/... Také přemýšlím o koupi, mám už starý kus. Kupuji si je kvůli emulaci.
Dodací doba z Ali může být podstatně delší, než z eBay z Německa. Pokud to ovšem nemají někde v Evropě ve skladu, což je ale velmi pravděpodobné u tak nového zařízení, pak to tady může být bleskově.

jakubis*
hodnocení

Na AliExpressu je to sice fajn, akorát to má dva zásadní nedostatky: je to z AliExpressu, neboli pro mě nepoužitelné, protože vždy, když tam něco objednávám, tak se to buď ztratí a nebo to trvá tak dlouho, že by to z eBaye dorazilo už desetkrát. No a druhý problém: cena. Je to z Číny, takže by mě čekalo handrkování s poštou, s celní poštou a placení přirážek. Takže raději stovku připlatím, abych s tím měl co nejméně problémů.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

ja kdyz objednaval na ebayi z nemecka tak se platila posta a balik sem mel doma do tydne

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]