Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám dva roky složenou hranici dřeva na neoploceném sousedovic pozemku.Je to dřevo pořád moje a mohu si ho odvozit?Mám na dřevo paragon
Dobrý den, byl to Váš majetek a je to stále Váš majetek, tak s ním můžete nakládat (pokud jste nám zde uvedl všechny informace). Když budete např. parkovat dva roky auto na obecním pozemku, tak také nepřejde automaticky do vlastnictví obce, ale bude stále Vaše. Zdravím!
nenitotak - na tom příkladu se nemusíte "točit". Jde o to, že jen čas nemění vlastnictví.
jedubabicka - uveďte čas, který je třeba k vydržení této konkrétní hranice dřeva (a bez znalosti dalších informací).
To není ale vůbec vhodné přirovnání, za prvé je rozdíl soukromý a obecní pozemek, obecním pozemkem může být i parkoviště, dále auto není dřevo, dále pokud auto zaparkujete tam kde nemáte tak ho tam s největší pravděpodobností po 2 letech nenajdete, dále pak už to auto pravděpodobně ani nebude vaše - obec má právo odtažené auto o které se majitel nehlásí prodat či předat na vrakoviště už po půl roce, a pokud se majitel nepřihlásí do 1 roku o případný rozdíl po odečtení dluhů za odtah atd nedostane nic.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.